vineri, 10 iulie 2020

Discursul profesorului Marianne H. Skanland la protestul anti-barnevernet din Oslo, 11 iunie 2016














dscn0346
Barnevernet - ce trebuie să se întâmple acum?

••
Discursul a avut loc la Eidsvolls Plass înainte de Stortinget (parlamentul norvegian)
din Oslo, la 11 iunie 2016
••

Ce trebuie făcut pentru ca Norvegia să obțină un serviciu de protecție a copilului care îi protejează pe copii?
Am ajuns într-un fel prin faptul că multe alte mii de oameni, din multe țări, știu acum cum funcționează sistemul norvegian în detrimentul copiilor și al părinților.


Care este următorul lucru de care avem nevoie?

*
Să ne gândim înapoi la ultimele alegeri locale. În unele municipalități a avut loc un proiect de proces: tinerilor cu vârsta de până la 16 ani aveau voie să voteze.

Foarte bine.

În același timp, acești tineri de 16 ani nu au voie să decidă unde să locuiască? Cel puțin nu dacă Barnevernet le-a confiscat. Barnevernet îi ține cu forța până la 18 ani.

Deci ce trebuie să se întâmple?
Guvernul trebuie să anunțe ceva ce putem numi amnistie.


În condiții normale, o amnistie este ceva acordat persoanelor care au încălcat legea. Nu este cazul aici. Dar pentru copiii care tânjesc acasă, dar sunt ținuți captivi în casele de plasament și instituții împotriva voinței lor și fără să fi făcut nimic penal, aceasta este o pedeapsă. Este ca și cum ei și părinții lor fac ceva criminal, dorind să fie împreună.
Așadar, desființarea acestei durate este o amnistie.

Guvernul trebuie să emită un ordin clar ca toți copiii care adoptă copii care doresc să poată merge acasă la familiile lor în mod liber și, dacă este necesar, vor primi ajutor pentru a ajunge acasă. Nu lăsați persoanele care ajută să încerce să le preseze, să nu impună condiții, sau să nu le opriți să ia ursulețul lor preferat sau să țină înapoi un animal de companie în casa de plasament.

Instruiți poliția ca Barnevernet să nu mai aibă autoritatea de a-i chema să aducă cu forță copiii de la părinții lor atunci când copiii înșiși vor să fie alături de părinți. Indiferent de vârstă, orice copil care adoptă care spune că vrea să meargă acasă, trebuie să aibă dreptul de a merge acasă. Fără întârziere.


Acei copii care doresc să continue în casele de plasament vor avea, desigur, libertatea de a face acest lucru, dar nu și libertatea de a vorbi în numele tuturor celor care doresc să se întoarcă acasă.

*
Și apoi încă un pas:
Din nou ar trebui să ne gândim înapoi. De data aceasta, în perioada în care Uniunea Sovietică a început să practice „glasnost” (deschidere). În 1988, Gorbaciov a anulat examenele anuale din istoria subiectului! La nivelul școlii.

De ce?

Când informațiile precise au fost disponibile în Uniunea Sovietică, a devenit clar că nu se poate continua cu versiunea incorectă a istoriei la care a dus o ideologie defectuoasă. Au fost necesare noi manuale și o nouă predare, din elementele de bază.

În același mod, țara noastră trebuie să pună capăt învățăturii actuale a lui Barnevern, care continuă în colegii.


Noii studenți de protecție a copilului trebuie să înceapă cursurile în toamnă. Aceeași învățătură este oferită și personalului grădiniței, studenților de drept, poliției și multor alte profesii.

Trebuie să fie oprită, iar literatura de carte cu textul actual să fie eliminată. Personalul didactic care promovează înțelegerea de astăzi a modului în care sunt protejați copiii, trebuie împiedicat să facă acest lucru.

Este destul de rău că va dura timp pentru a înlocui lucrătorii de protecție a copilului care practică o ideologie dăunătoare. Dar cel puțin trebuie să împiedicăm noi clase de studenți să fie învățați același lucru.

Resurse destul de noi, diferite trebuie să fie înscrise, noi manuale, personal nou pentru a-i duce pe studenți în practică, astfel încât să putem pune capăt acțiunilor dăunătoare pe care Barnevernul le realizează atât de des.


Există o serie întreagă de lucruri care trebuie făcute pentru ca familiile din Norvegia să devină în siguranță împotriva eliminării de către autoritățile țării noastre. Dar cele două lucruri pe care le-am menționat aici sunt printre cele mai importante pentru a ieși din pământ.
Mulțumesc!
**
Referințe:



Los Angeles Times , 11 iunie 1988




New York Times , 31 mai 1988


OnThisDay.com , fără dată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu