marți, 21 iulie 2020

Opinie: Ar putea un viitor vaccin pentru Covid-19 avea vreo legătură cu Semnul Fiarei din Apocalipsa?











Ce legătură ar putea fi între un potenţial vaccin pentru combaterea Covid-19 şi semnul fiarei aşa cum este descris în Apocalipsa 13:18?
Hank Hanegraad – autor şi gazda unui popular program de radio creştin din America – a abordat această întrebare în cadrul emisiunii sale radio „The Bible Answer Man” în această săptămână în urma unor comentarii făcute de cântăreţul Kanye West, care a spus că vaccinul va fi semnul fiarei.
Hanegraaf a spus că vaccinul nu poate fi semnul. În opinia lui semnul este ceva simbolic.
„Semnul din Apocalipsa 13 simbolizează identitatea cu fiara. Astfel, identificarea cu Împărăţia lui Satan este ceea ce te va împiedica să ajungi în Rai, nu faptul că faci un vaccin,” a spus Hanegraaf care este adeptul unei perspective preteriste asupra timpurilor din urmă.
Hanegraaf a dat un exemplu pentru a susţine această perspectivă. În Exod cap. 13 consumul azimelor este asemănat cu un semn pe mână şi un semn de aducere aminte pe frunte între ochii copiilor lui Israel. Şi astfel, semnul fiarei din Apocalipsă este legat strâns de Scriptură.”
Acceptarea semnului fiarei este „o declaraţie intenţionată de negare în gând, vorbă şi faptă a calităţii de Domn şi Stăpân al lui Isus Hristos.”
Făcând referire la discuţiile care circulă pe reţelele sociale cu privire la vaccin ca fiind semnul fiarei, Hanegraaf a îndemnat creştinii să nu ia parte la acest „trafic ieftin de senzaţionalism.”
„Îndrăgosteşte-te din nou şi din nou de Cuvântul lui Dumnezeu, în loc să te laşi pradă teoriilor promovate de diverse persoane publice,” a încurajat el audienţa.
Hanegraaf i-a îndemnat de asemenea pe ascultători să îşi ofere „trupurile ca o jertfă vie” şi să fie transformaţi prin „înnoirea minţii”.
„Este important să ne ferim de a cădea pradă în capcana senzaţionalismului şi să învăţăm să citim Biblia ca să absorbim tot ceea ce vrea Dumnezeu să ne dea … deoarece creştinismul este singura speranţă pentru lumea noastră,” a încheiat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu