miercuri, 22 iulie 2020

Un cunoscut autor de cărţi creştine pentru copii de peste ocean anunţă că divorţează de soția sa şi că este homosexual













Matthew Paul Turner – un autor de cărţi creştine pentru copii din S.U.A. – a anunţat vineri că va divorţa de soţia lui, Jessica Turner, pentru că este homosexual.
Vorbind despre divorţ, el a scris pe Instagram: „Chiar dacă vom rămâne cei mai buni prieteni şi vom continua să facem lucruri frumoase împreună precum a fi părinţi şi ne vom continua visele împreună, mariajul nostru trebuia să se încheie deoarece sunt homosexual.”
El continuă: „A fi homosexual nu e ceva nou pentru mine. Totuşi fiind o persoană care am petrecut peste 30 de ani în biserici evanghelice fundamentaliste, explorând teologia conservatoare, am trăit multă vreme cuprins de frică, ruşine şi ură faţă de propria persoană.”
Turner spune că deşi a sprijinit afirmarea LGBT în credinţă de mai mult timp, procesul acceptării proprieri orientări sexuale i-a luat mai mult timp.
„Pentru prima dată în viaţa mea, în ciuda tristeţii pe care o simt, pot spune cu încredere că sunt pregătit să îmbrăţişez libertatea, speranţa şi pe Dumnezeu ca şi persoana homosexuală,”a afirmat el.
Turner i-a mulţumit viitoarei foste sale soţii pentru dragostea şi susţinerea ei spunând că nu s-ar fi putut accepta „fără ajutorul şi înţelegerea lui Jessica.”
Conform Religion News Service, el şi-a încheiat declaraţia afirmând că va continua să scrie cărţi pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu