luni, 27 iulie 2020

PUTEM CONTROLA CEEA CE SPUNEM? Pilula de suflet din 27 iulie 2020











PUTEM CONTROLA CEEA CE SPUNEM?

Picture
  • Chiar şi un prost ar trece de înţelept dacă ar tăcea şi de priceput dacă şi-ar ţine gura. – Proverbele 17:28
Este atât de benefic să putem controla când, ce, cum și cât vorbim. Oamenii care vorbesc mai puțin, par mai înțelepți, chiar dacă nu sunt. Suntem creați să comunicăm, dar dacă nu ne folosim cuvintele cu înțelepciune, acestea ne pot distruge. Cine vorbește mult, greșește mai mult decât cine vorbește mai puțin. Șansele de a spune mai mult decât ar trebui, cresc în raport cu numărul de cuvinte pe care le folosim într-o conversație.
Există atât de multe avertismente în Biblie care fac referire la controlul buzelor și cuvintelor noastre. Tot ceea ce ne preocupă, ne îngrijorează, ne supără sau ne bucură se va reflecta în cuvintele pe care le rostim. Dacă nu vrem ca alții să știe ce ne preocupă, este mai bine să evităm să ne implicăm în conversații, până când ne putem controla emoțiile.
Urmând sfatul de a ne ține buzele închise sau de a vorbi doar atunci când trebuie, ne putem elibera de nenumărate probleme. Cu cât vorbim mai puțin, cu atât este mai ușor să evităm regretele ulterioare și scad șansele de a răni alte persoane și chiar de a păcătui. Dacă înainte de a începe orice conversație, Îl rugăm pe Duhul Sfânt să ne ajute să spunem doar ceea ce ar trebui să spunem, putem să ne schimbăm în bine, chiar dacă suntem „vorbăreți” din naștere.
Rugăciune sugerată: Doamne Tată Ceresc, am nevoie de ajutorul Tău, pentru a putea controla cantitatea și calitatea cuvintelor pe care le folosesc. Te rog ajută-mă să vorbesc cuvintele care îi edifică pe ceilalți și numai când, unde și cu cine vrei Tu. Nu pot să mă schimb singur(ă), deci Te rog să  ajuți Doamne să nu încep nicio conversație în înțelepciunea mea, ci să urmez conducerea Ta. Îți mulțumesc foarte mult pentru tot ce faci pentru mine, slavă Ție în veci, amin.

https://armoniamagazineusa.com/2020/07/27/pilula-de-suflet-din-27-iulie-2020/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu