joi, 30 iulie 2020

Militanții extremiști au ucis în atacuri 57 de săteni într-o regiune majoritar creștină din nord-estul Republicii Democrate Congo











Cel puțin 57 de persoane au fost ucise în atacuri repetate ale jihadiștilor asupra satelor din nord-estul majoritar creștin al Republicii Democrate Congo, la sfârșitul lunii mai 2020, relatează Fondul Barnabas.
Membrii Forțelor Democrate Aliate (ADF), un grup militant islamist activ în regiune de mai bine de două decenii, au atacat satul Samboko pe 26 mai, ucigând cu macete peste 40 de săteni și confiscând alimente și obiecte de valoare. Cu o zi mai devreme, pe 25 mai, extremiștii au atacat un sat din apropiere, Makutano, omorând cel puțin 17 persoane.
Potrivit ONU, începând din 2017 peste 700 de persoane au fost ucise în provincia Ituri, unde se află cele două sate. Regiunea de nord-est a înregistrat o creștere a violențelor începând din octombrie 2019, când armata a lansat o amplă ofensivă împotriva ADF.
În ianuarie, ADF l-a ucis pe pastorul Ngulongo Year Batsemire, în vârstă de 60 de ani, după ce a refuzat să se convertească la islam. În aceeași zi, militanții au ucis cel puțin 30 de persoane în atacuri ce au avut loc în patru sate din regiunea Beni. Rugați-vă ca toți cei care au pierdut persoane dragi să fie mângâiați (Matei 5:4). Cereți ca Domnul să fie un turn de săpare (Proverbe 18:10) pentru frații noștri în suferință din RDC și rugați-vă ca anii lungi de conflict să se termine.
Sursa: Fondul Barnabas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu