14-07-2020 06:43:04
Pandemia de Covid-19 a condus la situaţia în care 8 milioane de copii sunt forţaţi să muncească şi să cerşească datorită efectelor economice efectelor economice negative resimțite.
Conform organizației World Vision, impactul pandemiei ar putea inversa trendul din ultimii ani în care numărul copiilor care erau forţaţi să muncească era în scădere, număr care a scăzut cu 94 de milioane de cazuri în ultimii 20 de ani.
În prezent, cel puţin 110 milioane de copii suferă de foame datorită pandemiei, conform studiilor efectuate de organizaţia umanitară în 24 de ţări.
„Fără o acţiune imediată pentru a proteja viaţa oamenilor, impactul pandemiei va anula progresele făcute şi va distruge în mod iremediabil viaţa generaţiilor prezente şi viitoare de copii,” se spune într-un nou raport realizat de organizaţie, intitulat „În criză de timp: replici ale crizei de Covid-19”
Avertizări privind efectele negative ale pandemiei asupra economiilor şi a populațiilor au venit şi din partea altor organizaţii internaţionale.
Națiunile Unite a făcut proiecţii conform cărora până la 66 de milioane de copii ar putea ajunge să sufere de sărăcie extremă, ca urmare a pandemiei, care s-ar adăuga celor 385 de milioane care trăiesc deja în sărăcie.
Revista britanică de sănătate, The Lancet, estimează de asemenea o reducere a accesului la hrană, lucru care va determina un număr în plus de 1,15 milioane de decese în rândul copiilor.
World Food Programme a avertizat de asemenea că numărul persoanelor care vor avea nevoie de asistență umanitară s-ar putea dubla ajungând la 265 de milioane de persoane la nivel global.
Conform World Vision, datele din teren ce provin de la 14.000 de gospodării din Asia, 2.400 de proprietari de mici afaceri din Africa şi peste 360 de migranţi venezueleni din America Latină confirmă estimările făcute organizaţiile internaţionale privind impactul pandemiei.
„Cercetările noastre confirmă estimările făcute privind pierderile de venituri, lipsa hranei şi reducerea protecţiei acordată vopiilor din cauza Covid-19 au şi început să-și arate efectele şi ar putea duce la o sărăcie extremă şi foamete aşa cum nu s-a mai văzut de zeci de ani,” se mai arată în raport.
Alte constatări cheie ale raportului sunt:
- 85 de milioane de gospodării din Asia au rezerve reduse sau inexistente de hrană;
- 80% din migranţii venezueleni împrăştiaţi în Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Ecuador, Peru şi Venezuela au înregistrat o reducere semnificativă a veniturilor;
- 83 % din migranţi au spus că hrana este greu de procurat astfel că fiecare al treilea copil trebuie să meargă la culcare flămând – posibil peste 1 milion de copii;
- 69% dintre persoanele studiate au raportat că în prezent câştigă mai puțin de jumate din cât făceau înainte de apariția crizei de Covid-19, iar cei mai mulţi dintre ei recurg la hrană mai puţin sănătoasă pentru a compensa pierderea de venit.
Sursa: CBN News
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu