duminică, 26 iulie 2020

UN GÂND BUN PENTRU MAMELE – EROINE ANONIME










download



Sunt încă sub impresia a trei săptămâni ce le-am petrecut cu Levi, băiețelul nostru de de patru ani și jumătate, la un centru de recuperare psiho-motorie de lângă Oradea. Am văzut acolo niște mame eroine, femei puternice care nu au ajuns sub lumina reflectoarelor, deși ar merita din plin acest lucru și ar uimi o țară întreagă. Poate vă întrebați în ce constă strălucirea lor sau tăria lor de caracter?Ele sunt niște femei care nu se pleacă în fața diagnosticelor sumbre puse copiilor lor ci găsesc, mai degrabă, în dragostea pentru micuții lor resurse inepuizabile de a lupta, de a zâmbi, de a-și încuraja copiii la cel mai mic progres făcut, de a se împărți între restul familiei și  plecările la astfel ce de centre de terapie, de a trece dincolo de tot ce rațiunea le spune că nu este posibil.

M-am uitat la ele, femei de vârste diferite – unele așa de tinere că te mirai de modul matur în care au luat viața în piept, altele cu copii mai mari care fuseseră deja de vreo douăzeci de ori la acest centru și la toate celelalte care mai există în țară dar care aveau aceeași energie ca și cele tinere și păstrau aceeași speranță că va fi un pic mai bine după perioada de terapie. N-am văzut femei care să treacă cu atâta stoicism peste condițiile precare ale spitalului (personalul era grozav, procedurile și terapiile pentru copii foarte bune dar clădirea nu a fost renovată de cel puțin douăzeci de ani!), care să aibă atâta răbdare cu copiii lor și care să zâmbească așa de frumos în timp ce inima le plânge. N-am văzut femei care să se agațe cu toată tăria de Dumnezeu (fiecare în măsura înțelegerii și cunoașterii pe care o are despre lucrurile spirituale).
Spre toate aceste femei speciale se îndreaptă gândul meu în prag de 8 Martie împreună cu o rugăciune către bunul Dumnezeu care să le facă parte de bucurii (poate bucurii mai mici decât ale altor mame dar care vor însemna atât de mult pentru ele!). Mă rog să aveți parte de o cunoaștere tot mai adâncă a Celui ce poate să vă mângăie și să vă întărească!
Să dea Domnul dragi mame speciale să ajungeți ziua aceea în care să vă auziți copiii spunându-vă: „Mulțumesc mami!”. Va fi o astfel de zi pentru fiecare dintre voi, pentru unele mai aproape, pentru altele doar de partea cealaltă a Cerului…
Alina Birgean



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu