sâmbătă, 29 februarie 2020

23 septembrie, profeția este „o jignire pentru creștini”, spune pastorul bisericii












Părintele Bisericii, Ed Stetzer, a pus critici dure în ceea ce privește teoriile de răpire și de sfârșit de timp, care se învârt în jurul datei de 23 septembrie.
Numerologul David Meade a murmurat o apocalipsă cu speculațiile sale conform cărora Luca 21 versetele 25 și 26 sugerează eclipsa totală recentă a soarelui din Statele Unite și uraganele devastatoare care se întind în sud-estul țării și în Caraibe sunt un semn că sfârșitul din lume este aproape.
Meade își bazează ideile în convingerea  că „Planeta X” – care a fost denunțată ca o farsă de către NASA – este pregătită să treacă pe Pământ pe 23 septembrie, declanșând cu ea o serie de erupții vulcanice, tsunami și cutremure.
Dar alți creștini și-au contrazic interpretarea Scripturii și a evenimentelor.
Omul de știință creștin Jonathan Sarfati a spus că astfel de interpretări au fost doar alegerea cireșelor.
„Ca de obicei, cu orice astrologie (sau adaptarea creștină a acesteia), o cireșă alege stelele care se potrivesc cu concluzia dorită”, a scris Sarfati, potrivit Express. „Nu există nimic care să sugereze că 23 septembrie este o dată importantă pentru profeția biblică, iar creștinii trebuie să fie atenți să fie atrași în astfel de pretenții senzationale”.
Pastorul și misologul Ed Stetzer a fost și mai dur în critica sa, spunând că teoriile din  jurul lui 23 septembrie erau „o jena pentru creștini și convingerile credinței pe care le luăm atât de serios” și „o denaturare a Cuvântului lui Dumnezeu”.
Dar Meade nu este singurul care vede semne de apocalipsă în evenimentele astrologice. Fiica lui Billy Graham, Anne Graham Lotz, a avertizat  că eclipsa totală recentă a soarelui de pe 21 august ar fi marcat începutul judecății lui Dumnezeu care coboară asupra Americii.
„În timp ce nimeni nu poate ști sigur dacă vine judecata în America, se pare că Dumnezeu ne semnalează despre ceva. Timpul îți va spune ce înseamnă asta „, a spus ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu