joi, 27 februarie 2020

Chemarea Siberiei – Ziua #1: „Khurals” – ritualuri solemne înaintea Sagaalgan – Anul Nou!
















20 februarie 2020
4 zile până la Sagaalgan – Anul Nou
În zilele premergătoare primei zile de Sagaalgan, ritualuri solemne, numite „khurals”, sunt efectuate pentru a binecuvânta ofrandele care vor fi închinate zeilor în timpul sărbătorii. În fiecare zi dinaintea „Anului Nou”, călugării budiști (lama) se roagă diferitor zei.
Ei înalță rugăciuni către cei 10 zei care apără învățăturile – rugăciuni pentru toate făpturile vii, dar și pentru îndepărtarea tuturor piedicilor care îi smintesc pe oameni de la a urma învățăturilor lui Buddha. Rugăciunile sunt adresate de asemenea zeului care „ajută” la eliminarea învățăturilor false, a nenorocului, a întristării, a bolilor minții și trupului și la depășirea influențelor malefice, dar și zeului care „ajută” la eliminarea gândurilor și vorbelor rele, precum și a consecințelor viselor rele.
MOTIVE DE RUGĂCIUNE:


Rugați-vă ca Buryații să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeul Cel Viu ca pe singurul vrednic de închinare și ca ei să-și închine viața, ca o jertfă vie, Lui.

Rugați-vă ca Buriații să flămânzească după Cuvântul lui Dumnezeu, să ajungă să audă Cuvântul Adevărului și să Îl cunoască pe Isus – adevăratul Cuvânt. Apoi, încrezăndu-se în El, să fie gata să urmeze învățăturile Cuvântului întrupat, căpătând astfel eliberarea din robia întunericului.

Rugați-vă ca traducerea în buryată Vechiului Testament să fie finalizată, dar și pentru îmbunătățirea și corectarea traducerii existente a Noului Testament.

Rugați-vă ca Buryații să înțeleagă că Dumnezeu este Suveran, că doar El are putere peste viață și moarte și că El e singurul care vindecă cu adevărat – și trupul, și sufletul, și duhul.

În Harul Lui
Mariu Giura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu