luni, 17 februarie 2020

Trei fete de liceu luptă în instanță pentru păstrarea egalității în sportul feminin










Trei eleve de liceu din Connecticut au avut curajul să ia atitudine într-o problemă, în care mulți oameni mai în vârstă decât ele, nu o fac… Ele și-au pus o întrebare simplă: Au dreptul sportivele de sex feminin să concureze într-un mediu sportiv echitabil?
Răspunsul ar trebui să fie de la sine înțeles. Acesta este motivul pentru care avem legi cu privire la drepturile egale ale oamenilor indiferent de rasă, culoare, religie, sex sau țară de origine – cum ar fi legea intitulată Titlul IX din SUA – care să se asigure că în domeniul educației și al sportului există oportunități egale pentru femei. Acestor eleve de liceu li se refuză însă aceste oportunități. Așa că ele au decis să își facă vocea auzită.
Lucrurile stau în felul următor: În anul 2017, fetele au început să aibă un alt fel de competitori. Anul 2017, a fost anul în care Conferința Atletică Interșcolară din Connecticut (CIAC) și-a schimbat politicile, pentru a permite sportivilor de sex masculin, care se identifică drept femei, să concureze în competiția fetelor.
Anul trecut, cele trei fete de liceu, au depus o plângere la Departamentul Educației din Statele Unite ale Americii, care a convenit să investigheze politica CIAC. În același timp, aceste trei sportive de sex feminin, iau măsuri suplimentare pentru a se asigura că oportunitățile atletice ale femeilor și fetelor vor rămâne în picioare.
Miercuri, 12 februarie 2020, cu ajutorul ADF (Alliance Defending Freedom), cele trei fete au intentat un proces împotriva CIAC.
Doresc să vă prezint aceste fete curajoase de liceu – care au fost personal neîndreptățite, fiind obligate să concureze împotriva sportivilor de sex masculin.
La Campionatele de Stat de Atletism în Sală din 2019, Selina a ratat cu un loc distanță calificarea pentru finale și cu două locuri distanță de calificarea pentru Campionatele Regionale din New England, în cursa de 55 de metri. Însă doi dintre sprinterii care au terminat înaintea ei, plasându-se pe primul și al doilea loc, au fost sportivi de sex masculin. Din această cauză, Selina a pierdut oportunitatea de a concura la Campionatele Regionale din New England, în fața selecționerilor pentru admiterea la colegii. În schimb, a trebuit să stea pe margine.


În iunie 2019, Alanna a câștigat cursa de 400 de metri la Campionatele Regionale din New England – ca studentă de anul I! Din fericire, în acel eveniment, nu a fost forțată să concureze împotriva niciunui sportiv de sex masculin, așa că și-a câștigat locul potrivit. Dar la proba de 200 de metri, a participat un sportiv de sex masculin, care a și câștigat proba. Alanna s-a clasat astfel pe locul al treilea în acea probă, în loc de locul al doilea. Alanna are o carieră promițătoare în fața ei. Dar știe că a fi forțată să concureze împotriva sportivilor de sex masculin i-ar putea amenința oportunitățile viitoare de a câștiga titluri la campionate și chiar de a câștiga burse.

Chelsea este una dintre cele mai bune sprintere de sex feminin din Connecticut. Însă deja de patru ori i s-a refuzat titlul de campioană pe stat, deoarece CIAC a permis sportivilor bărbați să concureze ca fete. Anul trecut, a avut ocazia neașteptată să concureze pe un teren de joc mai egal, după ce un sportiv masculin a fost descalificat pentru un start greșit. În acea probă, Chelsea a fost câștigătoare la Campionatul de Stat și la Campionatele Regionale din New England.
Aceste trei fete merită o competiție #fairplay
Selina, Alanna și Chelsea nu sunt singurele fete din Connecticut care au fost afectate de această politică a CIAC. De fapt, doi sportivi de sex masculin din Connecticut au luat 15 titluri la Campionatul de Stat, titluri care anterior au fost ocupate de nouă fete diferite. În plus, cei doi sportivi de sex masculin au obținut 17 recorduri la probe individuale, care au aparținut anterior unui număr de 13 fete distincte.
Realitatea este că există diferențe semnificative între bărbați și femei. În comparație cu femeile, bărbații la fel de talentați și la fel de sportivi, au o masă musculară și o dimensiune osoasă mai mare și o capacitate mărită a inimii și a plămânilor – ceea ce îi face mai puternici și mai rapizi.
Politica CIAC ignoră această realitate. Iar sportivele de sex feminin plătesc prețul – pierzând titlurile de campionat, recordurile de stat și chiar oportunitățile de burse.
Fete precum Selina, Alanna și Chelsea ar trebui să fie în centrul atenției pentru talentul și succesul lor atletic. În schimb, s-au confruntat cu adversități din partea coechipierilor și din partea antrenorilor, pur și simplu pentru faptul că au decis să ia atitudine pentru păstrarea bunului simț.
Aceste fete de liceu nu ar trebui să lupte singure. Vei lupta și tu alături de ele?
Semnează petiția FairPlay, pentru a încuraja Administrația Trump și membrii Congresului să protejeze viitorul atletic și academic al tinerelor din toată țara.
Sursa: ADF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu