duminică, 16 februarie 2020

Pastor din India acuzat că a distrus idoli hinduşi












Pe 9 februarie, membrii unui grup naţionalist hindus au atacat o adunare a unei biserici de casă din Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei. Atacul s-a soldat cu reţinerea pastorului din biserica de casă şi a familiei lui, care au fost duşi de către poliţie în arest unde au fost interogaţi până la 1:30 noaptea pe 10 februarie.
Incidentul s-a petrecut în oraşul Kanpur din statul indian Uttar Pradesh. Conform celor spuse de pastorul Sanjay Raj Singh, un grup de 15 membri ai grupării Bajrang Dal au dat năvală în casa sa, în timp de acolo se desfăşura o slujbă de închinare de duminică. Extremiştii Bajrang Dal purtau idoli hinduşi, statuete de mici dimensiuni, în buzunarele de la haine, pe care i-au aruncat pe podeaua casei unde s-au spart în bucăţi.
„Au început să filmeze idolii sparţi în bucăţi pe care i-au scăpat jos, ca dovadă că eu aş fi distrus idolii”, a declarat pastorul Singh pentru Internaţional Christian Concern (ICC). „Mulţimea furioasă a venit pregătită să mă acuze că eu aş fi distrus idolii hinduşi. Acesta este motivul pentru care au adus acești idoli și i-au aruncat acolo unde se desfășura închinarea. ”
„Ne-au luat cu forța cheile de la mașina noastră și nu ne-au permis să ieșim din casă timp de câteva ore”, a continuat pastorul Singh. „Când a venit poliția, ne-au acuzat şi că am folosit mașina pentru activități de prozelitism.”
În timp ce era sechestrat de extremişti, pastorul Singh susține că el și membrii congregației sale au fost bruscaţi. Pe lângă abuzul fizic, extremiştii au folosit un limbaj murdar şi plin de insulte la adresa creștinilor.
În urma falselor acuzații, poliția i-a arestat pe pastorul Singh și familia sa. De asemenea, poliția a confiscat mașina pastorului Singh, mai multe Biblii și nişte genți care  îi aparțineau. El şi familia lui au fost luaţi apoi în arest unde au fost ţinuţi și interogaţi până târziu în noapte.
„Atacurile asupra bisericilor de casă au crescut în ultimii ani în Uttar Pradesh”, a explicat Pastorul Singh pentru ICC. „Majoritatea poliţiştilor îi favorizează pe atacatori din cauza guvernului pro-hindus BJP aflat în fruntea ţării. Din acest motiv, a existat o creștere a atacurilor împotriva creștinilor și, în cele mai multe cazuri, creștinii suferă în tăcere, fără ca nimeni să-i ajute. ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu