vineri, 21 februarie 2020

Explozibil mascat de baloane colorate: atacurile din Gaza au drept țintă copii israelieni












Aviația Israelului a atacat recent obiective din Gaza în timp ce Hamas și Jihadul Islamic amenință peste 1 000 000 de israelieni cu rachete și baloane încărcate cu explozibili. Israelul avertizează aceste grupări islamice că Israelul ar putea riposta dur dacă vor continua să atace. Premierul israelian Beniamin Netanyahu a avertizat Hamas și Jihadul Islamic.

Beniamin Netanyahu, premier israelian: Vreau să știți foarte clar că nu vom permite nicio agresiune din Gaza. În urmă cu câteva săptămâni, am neutralizat un comandant senior al grupării Jihadul Islamic din Gaza și le sugerez acestor grupări să-și amintească aceste lucruri. Nu voi da detalii, dar suntem gata să acționăm zdrobitor împotriva organizațiilor teroriste din Gaza.
Încă înainte de propunerea de pace a președintelui Trump, Jihadul Islamic și Hamas au jurat că vor opune rezistență și că vor riposta.
Dawwod Shehab, reprezentat al Jihadului Islamic: Când poporul palestinian se teme de marele pericol care îl paște din cauza planului secolului și a poziției americane, e natural și drept ca poporul palestinian să trimită mesaje întregii lumi că noi suntem pregătiți să facem orice pentru a lupta pentru drepturile noastre, pentru viitorul copiilor noștri și al generațiilor viitoare de palestinieni din acest ținut.
De la publicarea planului de pace al lui Trump, o duzină de rachete și mortiere au fost lansate spre sudul Israelului.
Mai mult, ei trimit dispozitive explozive atașate de baloane, care pot călători până la 40 km în interiorul Israelului. Acestea reprezintă o amenințare pentru civili, mai ales pentru copii, care ar putea lua baloanele drept jucării și să fie inconștienți de pericol. Ministrul Apărării israeliene, Naftali Bennett, s-a întâlnit cu comandantul armatei din sudul Israelului și i-a promis că nimeni nu se va putea ascunde de forțele defensive israeliene.
Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 315. Urmărește știri și reportaje din toată lumea: https://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu