Ca și cum s-ar fi concentrat pe declarația apostolilor potrivit căreia „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!” (Fapte 5:29), creștinii continuă să împărtășească cu îndrăzneală Evanghelia pe străzile din Wuhan, China, epicentrul focarului virusului corona. Cei care își împărtășesc credința în mod deschis nu numai că se confruntă cu o posibilă infecție cauzată de boala respiratorie periculoasă cauzată de virus, dar pot fi, de asemenea, supuși unei eventuale persecuții din partea autorităților.
China a raportat prima dată focarul în data de 30 decembrie 2019. De atunci, acesta a infectat mai mult de 43.000 de oameni și a cauzat decesul a peste 1000.
Orașul Wuhan, în care a apărut virusul 2019-nCoV la sfârșitul anului trecut, a fost blocat efectiv începând cu 23 ianuarie, circulația a 11 milioane de oameni fiind restricționată.
În ciuda potențialelor pericole, corespondentul CBN News Asia, Lucille Talusan, relatează că creștinii din Wuhan răspund nevoilor create de criză și, prin aceasta, creează oportunități de a împărtăși Evanghelia.
Credincioșii, care operează adesea în secret pentru a evita persecuția și urmărirea penală de către autoritățile comuniste, profită de necesitatea purtării măștilor chirurgicale. Pe lângă faptul că ajută la prevenirea contractării bolii respiratorii cauzate de virusul corona, măștile ajută la protejarea identității celor care vestesc Evanghelia.
Lucille Talusan a raportat că un grup „foarte curajos” de creștini din Wuhan a ieșit în stradă pentru a distribui măști de protecție. În timp ce înmânează măștile, Talusan a precizat că „ei spun că sunt creștini, împărtășesc dragostea lui Hristos și îi îndreaptă pe oameni către Isus, care le poate da speranță lor, familiilor lor și întregii Chine.”
Pe măsură ce criza se accentuează, chinezii sunt acum mai receptivi la Cuvântul lui Dumnezeu și la Evanghelia Domnului Isus Hristos.
Însă, în ciuda crizei naționale, persecuția creștinilor din partea guvernului chinez este încă severă. A vorbi deschis despre credința creștină este ilegal.
Deoarece guvernul comunist chinez include protestantismul și catolicismul între cele cinci religii sancționate oficial ale națiunii, activitățile acestor denominații necesită înregistrare și sunt supuse controlului unor agenții de reglementare de stat complexe care gestionează „toate aspectele vieții religioase, inclusiv numirile în conducerea religioasă, selecția clerului și interpretarea doctrinei”, conform Consiliului pentru Relații Externe (CRE) din SUA.
Rugați-vă pentru credincioșii din China, care își pun viața în pericol pentru a duce Evanghelia semenilor lor.
Rugați-vă ca tot mai mulți chinezi să fie cercetați și să se întoarcă la Domnul cu pocăință și credință, chiar în mijlocul acestei crize.
Surse:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu