vineri, 21 februarie 2020

Tehnologii care schimbă mersul lumii











Vă spuneam destul de des despre tehnologia israeliană de vârf și că Israelul e descris ca fiind națiunea de startup-uri. Recent am fost la summitul OurCrowd din Ierusalim, locul unde au fost prezentate multe dintre aceste tehnologii. Haideți să vedem cum schimbă Israelul lumea !

OurCrowd e un eveniment anual care evidențiază inovațiile israeliene, de la medicină la agricultură și alte tehnologii. Startup-urile de la summitul OurCrowd rezolvă un număr de provocări cu care lumea se confruntă, între care și cea mai presantă la ora actuală, coronavirusul.
SaNOtize folosește oxid de azot pentru a neutraliza infecții cunoscute, între care și coronavirus.
Dr. Gilly Regev, findator și director executiv, SaNOtize: Toate magazinele au epuizat stocurile de gel dezinfectant de mâini. Noi avem aici un gel de mâini care eliberează oxid de azot. Dacă doriți să încercați, vă pot arăta, se pune așa și se freacă mâinile cu el. Toate bacteriile, virușii și orice altceva aveam pe mâini a murit. Funcționează !
OurCrowd e visul fondatorului Johnatan Medved.
Jonathan Medved, fondator, OurCrowd: OurCrowd e cea mai mare platformă de capital de risc democratizat din lume. Oameni din toată lumea pot investi în startup-uri de succes din Israel și din lume și care schimbă lumea în materie de securitate cibernetică, mobilitate, sănătate, tehnologie. Aici au loc următoarele invenții.
Fleur Hassan Nahoum, primarul Ierusalimului: Israelul e acum în fruntea și în centrul tehnologiilor care rezolvă problemele întregii lumi. Știm cum să exportăm soluții și acest summit e locul unde le prezentăm.
La summit, investitorii globali întâlnesc inovatori israelieni. Fostul star NBA, investitorul Michael Redd, spune că a venit aici fiindcă e creștin.
Michael Redd, fondator, Ventures: Întâi de toate, aș spune că prezența lui Dumnezeu e aici în mod evident. Aici e țara Lui, poporul Lui și aici simt o prezență cum nu am simțit niciodată. Dacă nu ai mai fost în Israel, vino și doar din acest motiv, dar vino și să vezi sclipirea și geniul Israelului și al Ierusalimului. E ceva ieșit din comun.
În acest an, au venit mii de investitori, din peste 180 de țări și unii vin deja într-un așa-numit pelerinaj tehnologic. Au venit investitori chiar din națiunile arabe din Orientul Mijlociu. Ei au găsit companii precum Edgybees, care luptă cu incendiile catastrofale din Australia, iar Alpha Tau a dezvoltat o nouă tehnologie numită radiația DaRT care vindecă cancerul. OurCrowd spune că 36 din companiile sale au fost cumpărate de nume serioase precum Intel, Uber, Canon.
Jonathan Medved, fondator, OurCrowd: Oamenii se întreabă deseori: „Ia te uită, o țară mică, cu 9 milioane de locuitori, cum de reușiți să vindecați cancerul și tremurul Parkinson? Cum de reușiți să-i ajutați pe australieni să lupte cu acele incendii teribile? Cum de reușiți să rezolvați probleme de securitate cibernetică sau să deturnați rachetele? Ce cultivați voi aici?”
Răspunsul e că noi avem o tradiție de multă vreme ca evrei de a transforma blestemele în binecuvântări. Mulți văd fenomenul ca pe o expresie vizibilă a conceptului „Tikkun Olam”.
Fleur Hassan Nahoum, primarul Ierusalimului: „Tikkun Olam” e o virtute centrală în cultura evreiască, anume că suntem aici nu doar să ne ajutăm pe noi, ci să reparăm și să vindecăm lumea. E un principiu evreiesc de căpătâi și, pentru noi, tehnologia reprezintă o expresie a acestui principiu.
Medved vede această legătură dintre inovații deosebite și investiții prin prisma Bibliei.
Jonathan Medved: Eu privesc aceasta din punct de vedere biblic și mă gândesc că acesta e destinul nostru aici în Israel. Telespectatorii dvs. știu că noi am fost destinați să fim lumina neamurilor și aceasta face parte din împlinirea acelei profeții și a destinului. Astăzi, Israelul oferă soluții la problemele care afectează lumea. Fie că vorbim de coronavirus, cancer sau foamete, companiile noastre le vin de hac.
Mottoul celor de la OurCrowd e să schimbe lumea. Ei o numesc dublul obiectiv, facem bani în timp ce facem bine. Până în 2020 au avut 1,4 miliarde de dolari virați către startup-uri care luptă cu incendiile din Australia, care aduc vindecare de cancer și combat coronavirusul.
Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 315. Urmărește știri și reportaje din toată lumea: https://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu