duminică, 23 februarie 2020

Semnați petiția noastră: adăugați-vă vocea în sprijinul celor persecutați












Alături de noi, mulțumindu-i lui și celorlalți implicați
Pe 5 ianuarie , un cleric musulman egiptean, numit Șeicul Sayed Askar, a fost martorul unei teroriste plantând bombe pe acoperișul Bisericii Fecioarei Maria și al Părintelui Seifin din Orașul Nasr, aproape de Cairo, Egipt.
Teroristul plănuia să detoneze bombele în timpul slujbei bisericești ortodoxe a bisericii din 6 ianuarie. Sute de creștini participă în fiecare an la slujba din Ajunul Crăciunului pentru a sărbători Mântuitorul lor.
După ce șeicul Askar a alertat poliția, guvernul a răspuns observației imamului și a expediat imediat o echipă de bombă specializată pentru a dezamorsa bombele. Echipa a localizat trei bombe pe acoperișul bisericii.
Tragic, în timp ce ofițerii încercau să dezamăgească bombele, una a detonat. Un ofițer, maiorul Mustafa Abid, și-a pierdut viața. Alți trei indivizi din apropiere, inclusiv generalul Nasar Mansour, au fost răniți grav.
Ca avocat al celor persecutați și martor public al suferinței lor, chemăm continuu guvernele și indivizii care practică, respectă sau respectă persecuția creștinilor din întreaga lume.
Cu toate acestea, prea rar avem ocazia să recunoaștem și să le mulțumim celor care fac excepția de la status quo - cei care își riscă personal reputația, traiul sau chiar viața pentru a-i proteja pe creștinii pe cale de dispariție. Acțiunile lui Askar au pus în pericol acest complot terorist, dar, în cele din urmă, și-au periclitat propria viață în Egipt - o țară încă plină de violență islamică radicală în prezent.
Acțiunile maiorului Abid, generalului Mansour, celorlalți membri ai echipei bombei Nasr City, precum și a imamului Askar, ne oferă o astfel de oportunitate. Dacă nu s-ar fi mișcat repede, acoperișul bisericii s-ar fi prăbușit cu siguranță din forța exploziei, rezultând un număr masiv de morți de creștini la biserică și musulmani care au participat la moscheea de alături.
Vă rugăm să vă alăturați nouă mulțumind acestor semnificații voastre pentru a-i onora sacrificiul.
Vom livra scrisoarea și lista de semnături persoanelor fizice și familiilor celor implicați, inclusiv familiei ofițerului care și-a pierdut viața.

Distribuie cu alții!

Olivia at International Christian Concern icc@persecution.org prin e2ma.net 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu