Fostul premier Victor Ponta a declarat duminică seara într-o emisiune televizată că schimbările din sistemul sanitar sunt dictate de oameni din afara României, care ar viza bugetul de șapte miliarde de euro pe care autoritățile române îl alocă anual acestui sistem.  Liderul Pro România susține că „o categorie mică de șmecheri” vizează sumele alocate sistemului sanitar, iar arestarea doctorului Beuran, ca și a altor medici de prestigiu, este o strategie bine pusă la punct, cea mai importantă țintă fiind Raed Arafat.
 
„Singura vacă de muls care a mai rămas în România e sănătatea, șapte miliarde de euro pe an. Au venit niște oameni din afară și au zis de la români ce mai putem să le luăm? Ei, le-am găsit sănătatea”, a declarat Ponta.

Fostul premier a mai spus că toată această încleștare din domeniul sănătății este „o bătălie a unor oameni trimiși de firme care au cifre de afaceri mai mari decat PIB-ul României.

„Că banii ni i-au luat în supermarketuri, unde consumă românul tot banul de salariu, de pensii… se duce în supermarket cumpără produse care nu sunt produse în România, sunt produse în afară. Ei, le-am găsit sănătatea și atunci ne-au trimis niște Voiculescu, niște Costache care vin și ne explică cum o să ne tratăm noi toți ca în Elveția. Serios? Chiar crede cineva povestea asta? Nu. O să ne ia banii și o să ne tratăm mai rău decât în România de azi”, a afirmat Victor Ponta duminică seară, într-o emisiune la România Tv.

El consideră că arestarea doctorului Beuran, ca și a altor medici de prestigiu, este o strategie bine pusă la punct, iar cea mai importantă țintă este Raed Arafat. 

”Toți profesorii, pe rând, au fost luați de DNA, toți oameni care au salvat mii de vieți. Sunt oameni cu prestigiu, cu autoritate, nu poți să-i suni de la Viena și să le zici ce să facă, că au și ei orgoliul lor. Uitați-vă cine le face plângeri, numai Voiculescu și Ungureanu. Despre asta este vorba, să fie dați la o parte, iar ăia mai mici din spate să zică că nu au ce face, aia e. Cum se face că fix în mijlocul scandalului cu Costache, care și-a dat ordin pentru el, să trebuiască doar un angiograf, nu două?Arafat e principala țintă, pentru că îl știe toată lumea și nu pot să-l cumpere. Cu siguranță îl vom apăra, dacă va fi atacat”, a mai spus fostul premier.