miercuri, 19 februarie 2020

Burkina Faso: Un grup jihadist a omorât cel puțin 24 de creștini într-o biserica











24 de persoane au fost ucise duminică, într-o Biserica din nordul Burkina Faso, aproximativ 20 au fost rănite, iar alte câteva au fost răpite de un grup terorist armat, relatează Le Figaro.

Un grup terorist armat a intrat în satul Pansi și a atacat populația pașnică din localitate după ce aceștia i-au identificat pe creștini și i-au separat de restul locuitorilor din oraș”, a scris guvernatorul regiunii Sahel, colonelul Salfo Kaboré , într-un comunicat de presă.
Două atacuri într-o săptămână
„Raportul provizoriu arată că 24 de persoane au fost ucise, inclusiv pastorul unei biserici protestante. Amintim, de asemenea, și că 18 persoane au fost rănite și altele răpite”, a declarat Kaboré. „Răniții au fost transportați la Sebba și Dori pentru îngrijiri adecvate, iar cei care nu au scăpat cu viață, au fost înmormântați în aceeași zi, ajutați de locuitorii satelor vecine”, a adăugat el. Un alt atac a avut loc pe 10 februarie, când un grup armat a intrat în orașul Sebba, capitala provinciei și a răpit șapte persoane din locuința unui pastor. Trei zile mai târziu, pastorul și cinci dintre rudele sale au fost găsiți morți. Alte două femei au scăpat nevătămate.
În ultimii ani, atacurile atribuite grupărilor jihadiste împotriva bisericilor și creștinilor au crescut în Burkina Faso. De la sfârșitul anului 2015, aceste atacuri au ajuns la peste 700 de persoane ucise iar mult peste 600.000 de persoane mutate în alte orașe.
Pentru mai multe detalii despre atacurile care au avut loc în ultimii ani, cât și alte detalii despre starea creștinilor din Burkina Faso, puteți citi AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu