sâmbătă, 22 februarie 2020

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie, Yoruk, Turcia











BIblia, Cuvântul Vieții, ajunge încet, încet la Marginile Pământului. În perioada, 20-26 februarie 2020, vă prezentăm noul Jurnal de Rugăciune pentru misionarii Wycliffe care lucrează în diferite țări, culturi, continente pentru răspândirea Împărăției Evangheliei prin traducerea Bibliei. Fiți misionari prin rugăciune!
Traducerea și folosirea Scripturii în limba rromani: Zoltán Barabás, România

Săptămâna trecută Zoltán a vizitat comunitățile de rromi din județul Sălaj. Rugați-vă ca Scriptura și materialele distribuite să fie folosite și aceste comunități să fie transformate de Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă ca Dumnezeu să mai scoată lucrători dintre rromi care să se alăture proiectului de traducere a Bibliei în limba lor.

Prezentarea lucrării de traducere a Bibliei: România

Duminică, 23 februarie, o parte din echipa Wycliffe România va vizita două biserici din România. Rugați-vă pentru protecție pe drum și călăuzirea lui Dumnezeu în prezentarea lucrării pe care o face Wycliffe România. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru parteneriatul cu aceste două biserici și implicarea lor de până acum în această lucrare.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Yoruk, Turcia

După calendarul lunar, în luna februarie ne rugăm pentru poporul Yoruk din Turcia, neatins cu Evanghelia și care nu are nici un fragment din Biblie tradus în limba lui. Rugați-vă ca grupurile Yoruk din Macedonia și Bulgaria să-L găsească pe Isus și să-L împărtășească cu cei din Turcia. Rugați-vă ca Domnul să trimită misionari la acest popor. Rugați-vă să se înceapă un proiect de traducere a Bibliei în limba lor. Mai multe informații despre acest popor găsiți aici.

Rugăciune la Întâlnirea Globală: Africa de Sud și Global

Întâlnirea Globală Wycliffe 2020 va avea loc în Johannesburg, Africa de Sud, în septembrie 2020. Cei din echipa de rugăciune pentru eveniment vor începe în curând întâlniri virtuale de planificare. Ei vor recruta o echipă de rugăciune din întreaga lume pentru a se ruga pentru eveniment și pentru participanți înainte și în timpul întâlnirii. De asemenea, vor planifica activități creative de rugăciune pentru sala de rugăciuni de la fața locului. Rugați-vă ca întreaga echipă să se poată întâlni virtual, în ciuda diferențelor de timp și, în unele cazuri, provocărilor datorate conexiunii la internet. Cereți-I lui Dumnezeu să îi ghideze și să îi ajute să gândească creativ.

Strategia de rugăciune pentru SIL: Global

Rugați-vă pentru personalul SIL în timp ce dezvoltă o strategie și resurse pentru schimbul de informații despre rugăciune în colaborare cu partenerii. Rugați-vă pentru un aranjament pe termen scurt pentru a face acest lucru acum, în timp ce lucrează la o strategie pe termen mai lung pentru a informa, inspira și implica următoarele generații în rugăciune pentru viziunea și misiunea SIL. Lăudați-L pe Dumnezeu că organizația SIL a ajuns la nivelul în care ei sunt echipați pentru a îndeplini acest obiectiv.

Rugăciune și sărbătoare: Polonia

Wycliffe Polonia va sărbători 25 de ani de lucrare în octombrie. Membrii personalului planifică un eveniment special pentru a reuni personalul actual și cel pensionat. Scopul lor principal este să se întâlnească împreună, să se roage și să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea ce a făcut de-a lungul anilor. Rugați-vă ca mulți să participe și să aibă o perioadă bogată de părtășie cu Domnul și unii cu alții, în timp ce se roagă și se închină.

A fi motivat în rugăciune: Pacific

Lăudați-L pe Domnul că activitățile de rugăciune sunt în desfășurare în organizațiile Alianței din Pacific. Rugați-vă ca acestea să continue și ca personalul să fie motivat cu privire la dezvoltarea rugăciunii. Nevoile lucrării, lipsa de personal și alte provocări pot împiedica petrecerea unui timp personal și în unitate în rugăciune. Rugați-vă pentru viziune pentru coordonatorii de rugăciune, în timp ce aceștia organizează și pledează pentru rugăciune. Rugați-vă pentru o colaborare mai mare între oamenii implicați în slujbele de rugăciune pentru mișcarea de traducere a Bibliei din Pacific.

Sursa: Wycliffe România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu