vineri, 1 noiembrie 2019

Formarea unui guvern, misiune imposibilă?

Schimbarea a survenit după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a predat ștafeta mai devreme în această săptămână după ce n-a reușit să adune o majoritate de 61 de locuri în Knesset pentru guvernul său. Gantz a promis să facă ceea ce Netanyahu n-a reușit.

Benny Gantz, liderul partidului israelian Albastru Alb: Am promis că voi forma un guvern liberal de coaliție și am intenția să-mi respect promisiunea. În guvernul pe care îl voi forma, eu voi servi și voi acționa pentru toți cetățenii israelieni.
Dat fiind însă peisajul divizat din politica Israelului, Gantz are în față o provocare imensă.
Reuven Hazan, profesor, Universitatea Ebraică din Ierusalim: Partidul lui Benny Gantz deține un loc în plus față de partidul Likud al lui Netanyahu, dar încă e foarte departe de majoritatea de care are nevoie. El va trebui să aducă împreună mai multe partide diferite, nu unul sau două, ci cinci sau șase, care nu merg pe aceeași ideologie ca și el și, din acest motiv, majoritatea nu se poate câștiga la grămadă. Acesta e și un joc ideologic la care Netanyahu a pierdut și la care nici Benny Gantz nu pare a fi capabil să câștige.
Gantz are la dispoziție 28 de zile să formeze un guvern, iar dacă eșuează, e posibil ca israelienii să meargă din nou la urne, posibil în luna martie, pentru a treia oară în mai puțin de un an.
Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 301 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri
https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/11401-formarea-unui-guvern-misiune-imposibila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu