duminică, 17 noiembrie 2019

Preludiul marilor îndurări

Inchinarea prin Rugaciune
Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata în ce privință Mă voi lăsa înduplecat de casa lui Israel, și iată ce voi face pentru ei.”

Rugăciunea este vestitorul îndurării. Intoarce-te la istoria sfântă, si vei vedea că nici o mare îndurare nu a venit peste lume fără să fie vestită de rugăciune. Ai experimentat acest adevăr si în viața ta.
Dumnezeu ți-a acordat multe favoruri nesolicitate, dar marile rugăciuni au fost întotdeauna preludiul marilor îndurări. Când ai găsit pentru prima dată pacea prin sângele de la Cruce, te-ai rugat mult si ai cerut stăruitor ca Dumnezeu să-și îndepărteze îndoielile si să te elibereze de suferință. Asigurarea ta a fost rezultatul rugăciunii. Când ai avut bucurii mari ai fost obligat să le privesti ca pe niste răspunsuri la rugăciune. Când ai primit izbăvire în necazuri si ajutor în primejdii, ai putut spune: „Eu am căutat pe Domnul, si mi-a răspuns: m-a izbavit din toate temerile, mele” (Psalmi 34:4).
Rugăciunea este întotdeauna prefata binecuvântarii. Merge înaintea binecuvântării ca o umbră. Când soarele îndurării lui Dumnezeu răsare peste nevoile noastre, aruncă umbra rugăciunii departe pe câmp. Când Dumnezeu ridică un munte de binecuvântari, Străluceste El însusi în spatele lui si ne cufundă sufletele în umbra rugăciunii, ca să ne simtim în siguranță. Dacă ne rugăm mult, cererile noastre devin umbre ale îndurării.
Rugăciunea este legată de binecuvântare si ne arată valoarea ei. Dacă avem binecuvântari fără să cerem, ne gândim la ele ca la niste lucruri comune; rugăciunea însă transformă îndurările în diamante. Lucrurile pe care le cerem sunt pretioase pentru noi, dar nu le realizam valoarea până când nu le căutăm din toată inima.
Rugăciunea împrăștie norii de furtună
Și urcă pe treptele scării din Betel;
Ne dă iubire si speranța într-o lume mai bună
Aduce binecuvântari din cer.
(DIMINEATA)
*El, cel dintâi, a gasit pe fratele sau Simon.
Cazul lui Andrei este un exemplu excelent pentru lucrurile care se întâmpla atunci când viata spirituala este vitala. De îndata ce îl gasesti pe Christos, începi sa gasesti si pe altii. Nu cred ca, dupa ce ai gustat mierea Evangheliei, poti sa o manânci singur. Harul adevarat pune capat oricarui monopol spiritual. Andrei l-a gasit mai întâi pe fratele sau Simon si apoi pe altii. Relatiile de rudenie au întâietate în eforturile noastre de la început.
Andrei a facut bine că a începu cu Simon. Nu mă îndoiesc ca sunt crestini care fac lucrare misionara în casele altora în loc să înceapa cu casele lor. De asemenea, mă întreb daca nu sunt frati angajati în evanghelizare care îsi neglijeaza familia si caminul. S-ar putea să fii chemat să evanghelizezi o anumită localitate, si s-ar putea să nu primesti nici o chemare, dar cu siguranță esti chemat să ai grija de familia ta, de rudele tale si de cunostinte.
Incepe-ti religia de acasa. Multi negustori exporta ce au mai bun, dar crestinul nu trebuie să facă așa. Toata conversatia lui trebuie sa aibă cea mai placută aromă, dar grija cea mai mare a lui trebuie sa fie viața sa spirituală si mărturia în propria familie. Când a mers să-si caute fratele, Andrei nu si-a imaginat cât de important va deveni Simon. Din câte citim în istoria sfânta, Simon Petru a valorat de zece ori mai mult decât Andrei, totusi Andrei a fost cel care l-a adus la Isus.
S-ar putea ca tu însuti să nu ai daruri speciale, dar poti să aduci la Christos pe cineva care va deveni important în slujire. Dragă prietene, știi putine despre posibilitatile sădite în tine. S-ar putea să spui câteva cuvinte unui copil si în acel copil să se afle o inimă nobilă care să slujeasca biserica crestină în viitor. Andrei nu avea decât doi talanți, dar l-a găsit pe Petru. Du-te si fă la fel.
(SEARA)
_______________________
C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email
https://armoniamagazineusa.com/2014/03/03/preludiul-marilor-indurari/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu