ACTUALIZARE 25.11/ 15:45 Organizația Animals Internațional susține, prin reprezentanții din România, că nava plină cu oi răsturnată în Portul Midia a fost abandonată toată noaptea și doar 32 de animale din 14.600 au fost salvate. ”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții organizației, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului interzicerea exportului de animale vii.

„Vaporul morții a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineață nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă", au scris reprezentanții Animals Internațional România pe pagina de Facebook. Aceștia cer tuturor iubitorilor de animale să-i ceară premierului să interzică exportul cu animale vii. „Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii" au mai scris reprezentanții organizației. Doar 33 de animale din cele 14.600 câte se aflau pe vas au fost salvate.

Tot în acest caz, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, luni, că s-au făcut verificări după răsturnarea navei cu oi în Portul Midia și s-a stabilit că au fost respectate prevederile legale privind transportul animalelor vii. De asemenea, face verificări Ministerul Transporturilor.


https://www.activenews.ro/stiri-locale/UPDATE-Amploarea-catastrofei-din-portul-Midia-este-uriasa.-„Vaporul-mortii-a-fost-abandonat-toata-noaptea.-Mii-de-cadavre-plutesc-acum-pe-apa-158973