vineri, 29 noiembrie 2019

Mulțumiri și anxietăți

by Paul Dan

În America astăzi este Ziua Mulțumirii.

Vreau să vă aduc aminte câteva versete, care vă garantez că vă vor folosi, văzând relația dintre rugăciune, mulțumire și lupta cu anxietatea. Trebuie să recunoaștem că anxietatea nu îl ocolea nici pe apostolul Pavel, iar pentru noi astăzi, în multe cazuri a devenit o problemă majoră. Haideți deci să ne uităm la niste lucruri extraordinare din Cuvânt în legătura cu subiectul prezent.
Versetul de mai jos ar fi mai puternic dacă este luat în context 
Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi implorari, cu mulţămiri.  (Filipeni 4:6)
Iata contextul pe care majoritatea fratilor si consilierilor spirituali il omit.

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă! Blîndeţa voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.

Inainte de a aborda problema ingrijorării, apostolul aduce inaintea noastra din partea Duhul Domnului doua lucruri esentiale: bucuria in Domnul, si nu in circumstanțe, cât si blândețea. Trebuie sa recunoastem ca majoritatea dintre noi nu prea suntem blânzi. Prea multă mânie sau asprime va crea condiții in organism pentru anxietate. Este dovedit medical. Asa că iau pentru mine nevoia să fiu mai blând. Gânditi-vă ce putere dă minții si sufletului nostru bucuria in Domnul combinată cu blândețea. Versetul 6 mai spune despre faptul ca rezolvarea anxietății nu se face numai cu rugăciuni si implorari, ci si cu mulțumiri. Mulțumirea in contextul de aici inseamnă adorare. Aceasta ne ridică deasupra circumstantelor.

Mulțumirea este un imperativ, de aceea ni se spune să veghem la aceasta 
Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţămiri. (Coloseni 4:2)
Auzim cu totii de luptatori in rugăciune si slavă Domnului pentru ei. Mai rar auzim despre stăruinta in rugăciune impletita cu stăruinta in multumire. Din nou spun multumirea este adorare. Să-l adoram pe Domnul in fiecare rugăciune. Domnul să ne intărească pe toti in rugăciune si in multumire!
Cu dragostea Domnului Isus pentru voi toți,
Paul Dan

https://armoniamagazineusa.com/2019/11/28/multumiri-si-anxietati/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu