luni, 22 februarie 2021

Gabriela Firea a semnat petiția prin care se cere educație sexuală în școli NUMAI cu acordul părinților

 




Până acum, petiția a fost semnată de peste 25.000 de persoane.

Gabriela Firea susține că în urmă cu șase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și acest subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Ea a amintit că Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

„Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate! Acum, legea este din nou în Parlament! În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor și ale părinților”, a completat senatorul PSD.

O cerere asemănătoare a trimis și Alianța Părinților către Parlament, acum câteva zile.

https://r3media.ro/gabriela-firea-a-semnat-petitia-prin-care-se-cere-educatie-sexuala-in-scoli-numai-cu-acordul-parintilo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu