duminică, 14 februarie 2021

Dispozitivele lui Satana Stând repede în era digitală iDisciple Filipine

 

Dispozitivele lui Satana

Stând repede în era digitală

iDisciple Filipine


Acum 13 ani și jumătate iPhone-ul a fost lansat. Acum suntem bine într-un experiment global de smartphone. Și multe dintre consecințele utilizării excesive a smartphone-urilor au devenit destul de clare acum.

Așa că am adunat recent o duzină de dependenți de smartphone-uri în recuperare pentru o actualizare a luptelor lor în curs. Una dintre ele a fost Jennifer, o soție de pastor în vârstă de 39 de ani și mamă a trei copii, care locuiește lângă DC. Am întrebat-o despre ce învață despre ea în timp ce se uită înapoi la obiceiurile ei proaste din trecut.

„Ce am învățat este că am fost mult mai nevoiaș decât mi-am imaginat vreodată”, a spus Jennifer.

„Nevoiat. Ai nevoie de ce anume? ” Am întrebat.

"Ei bine, se pare pentru toate", a spus ea, oferind o listă. „Afirmație personală. Aprobarea omului. Conexiune socială constantă. Teama de a pierde. Necesar pentru distragerea atenției de la viață. Nevoie de distracție constantă. Am nevoie de cunoștințe care să mă umfle. Se pare că lista mea de nevoi este nesfârșită ”.

Așa că am presat-o să explice mai departe. „Ce este inima acestei lupte? De ce ești atât de nevoiaș pentru aceste lucruri? ”

„Cred că în centrul luptei mele social-media”, a spus ea, „este că eu caut mereu după propria mea glorie și că gloria de sine nu este niciodată suficientă. Nu durează. De fiecare dată când parcurg fără minte feedul meu de pe rețelele sociale sau verific dacă prietenii mei mi-au trimis un mesaj, totul demonstrează din nou cât de mult îmi lipsește. Nu pot să mă satur niciodată de ceva. ”

„Acum”, a spus ea, „nu este nimic în mod inerent în neregulă cu rețelele de socializare, trimiterea de mesaje text prietenilor, fotografierea copiilor dvs. sau fotografii cu voi înșine sau bucurarea videoclipurilor online. Dar tehnologia face ca toate acestea să fie imediat accesibile în palma ta. Și toate platformele noastre de social media sunt concepute pentru a ne oferi o satisfacție instantanee. Deci asta am descoperit. Am nevoi nesfârșite, care nu sunt satisfăcute de telefonul meu. ”

Toți suntem nevoiași

Asta e ascuțit. Înțelegi ce spune Jennifer aici? Ea spune că avem nevoi legitime pe care le avem, nevoi reale pe care căutăm să le hrănim cu înlocuitori de bomboane care nu ne vor satisface niciodată. Ea spune că dacă trimiteți două sute de selfie-uri aruncate astăzi pe Snap, nu vă transmiteți pur și simplu încercarea de a fi văzut și iubit de colegii dvs. Nu. În esență, transmiteți lumii vastitatea nevoii voastre interioare. Și aceste nevoi nu sunt satisfăcute doar cu un pic mai mult de Instagram, Facebook, Snapchat și TikTok - și nici cu ceva mai multă autoafirmare și laudă de sine. Totul expune o nevoie.

Dar tot încercăm. Încercăm să hrănim această nevoie cavernosă din noi. Și rezultatul este că ne face să fim mai singuri, mai deprimați și mai anxioși. Trăim într-o epocă de anxietate tot mai mare. Rata crescândă a depresiei este frecventă acum în rândul băieților adolescenți și, în special, al fetelor adolescente. Nu în întregime, dar în mare parte de vină sunt tehnologiile de comunicații care alimentează o cultură de comparație 24/7 de care nu pot scăpa. Adolescenții sunt întotdeauna în momente de a împărtăși ceva digital, stând mereu gata să acționeze, să surprindă și să se răspândească.

„A intra pe o platformă social-media înseamnă a intra într-un teatru virtual de război spiritual. Social media este un război spiritual ”.

Instagram, Snapchat și TikTok susțin de la ei un concurs de frumusețe digital, o cursă pentru a impresiona cu spirit, sau încredere, sau sex appeal sau bogăție. Dar sub aceste impulsuri ambițioase de a împărtăși în orice moment al zilei sau al nopții rămâne o nesiguranță de nivel scăzut. Atunci când adolescenții nu reușesc să impresioneze și o imagine sau un selfie sau un videoclip stă acolo în eterul digital neplăcut, neîndrăgit și nepartajat, acesta aruncă îndoială de sine. Și în spatele tuturor deziluziilor digitale se află falsa promisiune că un dispozitiv mă va face mai impresionant în ochii colegilor mei.

Și astfel, continuăm să creăm cu toții această prezență digitală nesfârșită înaintea altora. Noi suntem toți nevoiași. Și de nenumărate ori, telefonul nostru nu îndeplinește aceste promisiuni. În urma dependenței de smartphone-uri, rămânem cu anxietate în creștere, depresie și mai multă singurătate.

Adulții simt aceleași tensiuni, ademeniți de telefoanele noastre prin aceleași promisiuni false. Că ceva din inteligența mea, creativitate și strălucire îi va impresiona pe ceilalți.

Arta războiului spiritual

Ceea ce încep să-și dea seama creștinii ca Jennifer este că social media nu este o jucărie. Snapchat și Instagram și TikTok nu sunt simple hobby-uri. A intra pe o platformă social-media înseamnă a intra într-un teatru virtual de război spiritual. Social media este un război spiritual. Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm nu este prea mult timp petrecut în social media; problema noastră este că angajăm social media cu gardienii noștri spirituali jos. Nu ne așteptăm să fim întâmpinați acolo cu războiul.

Deci, cum ne angajăm într-un război spiritual, chiar și atunci când se află într-o platformă virtuală? Aceasta este relevanța Efeseni 6 în era digitală. Pentru această sesiune, ne vom uita la Efeseni 6: 10-20 . Întoarce-te acolo. Se apropie de sfârșitul scrisorii lui Pavel. Voi citi textul acum, de pe ESV:

În cele din urmă, fii puternic în Domnul și în puterea puterii sale. Îmbracă-te cu toată armura lui Dumnezeu, ca să poți sta împotriva schemelor diavolului. Căci nu ne luptăm împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva conducătorilor, împotriva autorităților, împotriva puterilor cosmice asupra acestui întuneric actual, împotriva forțelor spirituale ale răului din locurile cerești. De aceea, luați toată armura lui Dumnezeu, ca să puteți rezista în ziua cea rea ​​și, după ce ați făcut toate, să rămâneți ferm. Rămâneți așadar, după ce ați legat centura adevărului și ați îmbrăcat platoșa neprihănirii și, ca pantofi pentru picioarele voastre, ați îmbrăcat pregătirea dată de Evanghelia păcii. În toate circumstanțele, luați scutul credinței, cu care puteți stinge toate săgețile aprinse ale celui rău; și ia casca mântuirii, și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu, rugându-se tot timpul în Duh, cu toată rugăciunea și rugăciunea. În acest scop, fii atent cu toată perseverența, cerând rugăciuni pentru toți sfinții și, de asemenea, pentru mine, pentru ca să-mi fie cuvinte deschizându-mi gura cu îndrăzneală pentru a vesti taina Evangheliei, pentru care sunt ambasador în lanțuri , ca să o pot declara cu îndrăzneală, așa cum ar trebui să vorbesc.

„În sfârșit”, spune Pavel credincioșilor din orașul păgân Efes, „în cele din urmă, stați în picioare”. Orașul Efes a fost fermecat de minciuni, de zei falși, de conforturi false, de garanții false și de toate falsele promisiuni de fericire care nu se vor elibera în cele din urmă. Așadar, aici, la sfârșitul acestei epistole, o scrisoare în care a spus atât de multe, sfârșitul problemei este acesta: Stai. Rezistați minciunilor veacului cu adevărul lui Dumnezeu.

Sarcina mea de astăzi este să vă arăt cum se extinde războiul spiritual online și să răspund la întrebarea: Cum ne încape armura lui Dumnezeu pentru războiul spiritual purtat pe ecranele noastre pixelate? Textul are un contur destul de simplu, în trei etape. Pavel spune:

  1. Stai repede (versetele 10-13)
  2. Gear Up (versetele 14-17)
  3. Atac (versetele 18-20)

1. Stai repede (versetele 10-13)

În primul rând, Pavel spune să stai tare. El ne oferă o imagine de ansamblu asupra luptei cu care ne confruntăm și ce înseamnă să reușim în luptă.

Puterea pentru luptă

În cele din urmă, fii puternic în Domnul și în puterea puterii sale. (versetul 10)

Puterea noastră pentru acest război nu este în puterea noastră. Puterea noastră nu este să trăim din rețea. Punctul nostru forte nu constă în ștergerea tuturor aplicațiilor noastre de socializare. Acest lucru poate ajuta, dar nu va rezolva bătălia despre care vorbește Pavel aici. Puterea noastră nu constă în a ne extrage din cultura digitală pentru o viață izolată ca un pustnic offline fără computer, smartphone sau Wi-Fi. Nu, suntem chemați să luptăm în această epocă, să fim puternici în Domnul.

Puterea lui Dumnezeu este nimic mai puțin decât ceea ce Pavel a sugerat mai devreme, în capitolul 1. Puterea lui Dumnezeu este demonstrată frumos în învierea lui Isus Hristos din morți ( Efeseni 1: 19-20 ). Puterea noastră pentru a rezista erei digitale este puterea învierii. Stăm în tăria lui Dumnezeu pentru că El este puternic. El este mai puternic decât mormântul. Și el este mai puternic decât Satana. Dacă Satana ar fi mai puternic decât Dumnezeu, nu am avea nicio șansă să stăm în picioare.

Și totuși, Satana atacă. El atacă „nu pentru că este neînvins, ci pentru că a fost învins în principiu. Prin urmare, își aeriseste splina. El este revoltat și folosește orice energie i-a mai rămas pentru a revărsa tot veninul său asupra noastră ”, biserica lui Dumnezeu. Așadar, luăm armele și nu luptăm pentru că sfârșitul final al războiului cosmic este fără îndoială. Nu, nu există nicio îndoială. Luptăm pentru că pe „această latură a crucii a fost câștigată victoria decisivă și este privilegiul nostru să-l urmăm pe Maestrul nostru în campania sa de„ mop-up ”, așa cum s-a numit” (Carson, „ Un om echipat ”) .

Deci, ce este victoria? Ce suntem chemați să realizăm?

Stând în credință

Îmbracă-te cu toată armura lui Dumnezeu, ca să poți sta împotriva schemelor diavolului. (versetul 11)

Iată acțiunea noastră, porunca noastră și jocul nostru final. Îmbracă-te cu armura lui Dumnezeu. Pavel ne cheamă să fim echipați ca un soldat roman contemporan, pentru a ne împotrivi schemelor lui Satana.

Chemarea noastră este să stăm în picioare. Pavel amestecă aici metaforele de război și lupte. Echipat pentru război, în picioare ca într-un meci de lupte.

În fața lui Satana, nu ne panicăm. Hristos l-a învins ( Ioan 12:31 ). Din nou, „Satana este acum un dușman învins, un leu în lanț și ceea ce poate face împotriva noastră este restricționat în mod suveran în fiecare zi”. Asta înseamnă pentru noi, care suntem ai lui Hristos, că noi „ar trebui să-l detestăm pe Satana, dar să nu-l temem, deoarece Dumnezeu ne oferă acum echipament de luptă pentru toate scopurile pentru a-l folosi împotriva lui” (Packer, A Passion for Faithfulness , 94).

Nu fugim de Satana cu teamă. Nu. Stăm în credință. Aceasta este victoria.

Forțe nevăzute

În versetul 12 Pavel ne spune mai multe despre război.

Căci nu ne luptăm împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva conducătorilor, împotriva autorităților, împotriva puterilor cosmice asupra întunericului prezent, împotriva forțelor spirituale ale răului din locurile cerești.

Nu există comenzi în versetul 12, ci doar un head-up. Inamicii nevăzuti sunt întotdeauna cei mai înfricoșători. Un virus invizibil este destul de înfricoșător. Amenințările nevăzute sunt cele care ne fac să pierdem cel mai mult somn.

Deci, un război spiritual nevăzut a izbucnit în vechiul Efes, iar biserica este chemată împreună pentru război. Asta a fost atunci. Acum, în era noastră științifică și tehnologică, Satana primește un permis. El este ignorat, eliminat ca un mit. O ficțiune. Un om roșu în colanți cu coarne și furcă. Pumnul unei glume. În epoca științei și a tehnologiei strălucitoare, Satana devine mit inventat de pe vremuri. Și asta e fals.

„Suntem gata să vestim vestea fericită a domniei lui Dumnezeu asupra tuturor lucrurilor, și înfrângerea Sa a păcatului, a morții și a diavolului”.

În realitate, acest război este nevăzut și cosmic. Este invizibil și este peste tot. Într-un fel, este ca o pandemie. Invizibil și perturbând totul în lumea noastră. Ei bine, acest tip de război este contextul întregii noastre vieți creștine ca „un război spiritual profund de proporții cosmice” (O'Brien, Scrisoarea către Efeseni , 466). Războiul include toate platformele noastre de social media și ceea ce citim, spunem și postăm.

În era digitală, trebuie ca atenția noastră să fie resetată asupra forțelor spirituale nefaste din această lume. Forțe nevăzute. Satana este viu și activ și știm că este cazul pentru că atunci când adevărul este pus la îndoială și unde minciunile își răspândesc daunele, acolo îi vezi opera. Nu pentru a fi respingător și nu pentru a fi amuzant, dar, cu toată sinceritatea, plăgile din rețelele sociale demonstrează existența și activitatea activă continuă a lui Satana în lume pentru a răspândi minciuni. Și totuși este nevăzut.

Deci luăm acest lucru prin credință: că „nu luptăm împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva conducătorilor, împotriva autorităților, împotriva puterilor cosmice asupra întunericului actual, împotriva forțelor spirituale ale răului din locurile cerești”. Războiul cosmic include ceea ce se întâmplă pe ecranele noastre.

Deci, în această cultură se află un haos învolburat de ideologii și atacuri asupra Evangheliei. Apelul este de a rămâne ferm și de a rămâne nemișcat Trebuie să vedem trecutele promisiuni false și idolii epocii. Trebuie să stăm.

Lupta pentru putere

Din nou, Pavel susține acest punct. Versetul 13:

De aceea, luați toată armura lui Dumnezeu, ca să puteți rezista în ziua cea rea ​​și, după ce ați făcut toate, să rămâneți ferm.

Scrisoarea către Efeseni este despre o luptă pentru putere. O luptă cosmică pentru putere. Și suntem chemați să stăm. Sau cu-stand . Aceasta este victoria. Aceasta este carta noastră de război. Stai în culă. Nu renunțați. Nu te lăsa, nu te lăsa, în rezistența spirituală a epocii. A rezista. Stand.

Și cu aceasta trecem la a doua secțiune a acestui text. Putem sta doar dacă suntem echipați pentru război.

2. Pregătește-te (versetele 14-17)

Fiecare război cere echipament. Echipamentul de război al celor mai puternice națiuni de astăzi este avansat până la punctul în care am făcut războiul curat. Dronii zboară deasupra orașelor ostile la 60.000 de picioare în aer, iar apoi un pilot de drone de cealaltă parte a planetei, într-un birou militar cu aer condiționat din Houston, trage o rachetă asupra unui complex din Afganistan.

Dar în bătălia noastră, ultimele noastre arme fizice, arme și rachete sunt neputincioase, deoarece dușmanul nostru nu este carne și sânge, ci spiritual. Prin urmare, putem sta doar dacă suntem echipați cu armura și armele lui Dumnezeu.

Efeseni 6 este luptă corp la corp; este lupta. Așa că Paul trece pentru a spune: este timpul să ne pregătim! Și asta vedem în următoarea secțiune. Putem sta ferm împotriva acestor dușmani nevăzuti, deoarece avem echipamentul de război potrivit.

Adevăr și dreptate

Stai așadar, după ce te-ai legat de centura adevărului și ai îmbrăcat cuvertura neprihănirii. (versetul 14)

Centura adevărului pare a fi autenticitate. Caracterul lui Hristos este caracterul nostru. Nu perfect, dar îl reflectă. Suntem oameni autentici, oameni ai adevărului. Numai asta vă va schimba mesajele. Fără calomnii, fără minciuni, fără bârfe, doar trimite textul adevărului.

Pieptarul neprihănirii este neprihănirea perfectă a lui Hristos pe care o avem în justificarea noastră. Stăm în acest război pentru că suntem îndreptățiți în Hristos. Încearcă să te duci la război cu Satana doar cu propria ta neprihănire și vei fi sacrificat.

Pregătirea Evangheliei

și, ca pantofi pentru picioarele tale, după ce te-ai îmbrăcat cu disponibilitatea dată de Evanghelia păcii. (versetul 15)

Acești pantofi sunt montați pe picioarele noastre. Aceasta este disponibilitatea Evangheliei. Suntem întotdeauna gata să vestim moartea și învierea lui Isus Hristos. Suntem gata să proclamăm vestea fericită a domniei lui Dumnezeu asupra tuturor lucrurilor, și înfrângerea lui a păcatului și a morții și a diavolului însuși.

Puteți auzi în versetul 15 o aluzie la Isaia 52: 7 . Acolo Isaia spune: „Cât de frumoși sunt pe munți picioarele celui care aduce vești bune, care publică pacea, care aduce vestea bună a fericirii, care publică mântuirea, care spune Sionului:„ Dumnezeul tău domnește ”.”

Ce charter frumos pentru social media noastră trăiește online. „Cât de frumoase sunt pe degetele degetelor celui care împărtășește vestea bună, care publică pacea lui Dumnezeu în Hristos, care împărtășește vestea bună a fericirii și bucuriei noastre în el și care publică în hrana sa:„ Dumnezeu domnește! ” ”

Așadar, angajamentul pregătit pentru evanghelie, pe social media, ar trebui să fie norma noastră. A sta ferm înseamnă a sta mereu gata cu Evanghelia.

Credința de stins

În toate circumstanțele, luați scutul credinței, cu care puteți stinge toate săgețile aprinse ale celui rău. (versetul 16)

Satana vine la noi cu un sortiment de arme de foc. Credința noastră este ca un scut mare acoperit cu piele și scufundat în apă și capabil să stingă săgețile aprinse ale lui Satana. Ce face? El ne provoacă un răspuns păcătos. Deci stingeți ispita. Lasă-l să lovească și să șuiere și să scape. Aceasta este una dintre cele mai importante oferte pentru social media. Când calomnia este împușcată în calea ta, răspunzi cu calomnie? Când mânia îți este împușcată, vei răspunde cu mânie? Sau aceste ispite sunt stinse prin credință?

Pentru că dacă căutați să-L glorificați pe Dumnezeu online, veți fi împușcați. Vei fi calomniat. Vei fi criticat. Săgețile de foc vor zbura. Și modul în care răspundeți va fi determinat de credința voastră. Poate credința ta să absoarbă calomnia și să o stingă? Sau te jignești și întorci calomnia cu calomnie?

Fără cuvânt

și ia casca mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu. (versetul 17)

Casca mântuirii este în esență mărturia ta; este povestea ta. Așadar, războiul nostru nu este pur și simplu o chemare pentru a spune lucrurile corecte și pentru a cita teologi ortodocși, sau chiar pentru a împărtăși pur și simplu versete biblice sau pentru a redefini meme religioase. Nu. Critica pentru a sta în picioare și, prin urmare, pentru a gestiona bine rețelele sociale, este să vorbești din acest loc în care mărturia ta despre lucrarea lui Dumnezeu în viața ta este experiența din care comunici. Rețelele dvs. sociale reies din angajamentul dvs. autentic cu Dumnezeu.

Și cu siguranță stăm datorită cuvântului lui Dumnezeu!

Dintre toate armurile lui Dumnezeu ni se dă să ne împotrivim lui Satana, doar o singură bucată ucide. Sabia Duhului. Cuvântul lui Dumnezeu, un cuvânt făcut eficient de Duhul. Vârful tăiat al cuvântului este ascuțit ca un brici, deoarece este provocat de Duh. Nu sunt doar simple cuvinte sau litere pe o pagină. Nu. Cuvântul este ascuțit de Duhul. Se străpunge. Rămânem fermi lovindu-l pe Satan cu această sabie.

Ca suflete nevoiașe, „Cuvântul lui Dumnezeu trece prin ceața minciunilor lui Satana și îmi arată unde se găsește fericirea adevărată și durabilă” (John Piper, Future Grace , 334). Cuvântul expune falsele promisiuni ale rețelelor sociale. Deci, prin mărturia noastră și folosind cuvântul, ne opunem minciunilor a ceea ce ne va satisface.

Așadar, în fluxul textului, Pavel a spus, mai întâi, „Rămâi tare”. În al doilea rând, „Pregătește-te”. Și, în cele din urmă, în a treia secțiune a textului nostru, Paul spune: „Atacă!” în versetele 18–20.

3. Atacă! (versetele 18-20)

Pavel renunță la limbajul „stai ferm”. El este acum la atac pentru a pretinde teren. Din nou, nu prin instrumentele morții, ci prin utilizarea instrumentelor vieții: instrumentele rugăciunii și ale predicării.

Puternic în Rugăciune

rugându-se tot timpul în Duh, cu toată rugăciunea și rugăciunea. În acest scop, rămâneți vigilenți cu toată stăruința, cerând tuturor sfinților. (versetul 18)

„Social media ne fură golurile vieții pe care le-am putea folosi pentru a ne ruga. În loc să ne rugăm fără încetare, trimitem pe Twitter fără încetare ”.

Subestimăm puterea rugăciunii. Deprioritizăm rugăciunea. Și rețelele sociale ne fură golurile vieții pe care le-am putea folosi pentru a ne ruga. În loc să ne rugăm fără încetare, trimitem pe Twitter fără încetare. Există concurență pentru golurile vieții noastre, iar mass-media socială câștigă prea des rugăciunea. Sau după cum a scris odată pe Twitter John Piper : „Una dintre marile utilizări ale Twitter și Facebook va fi să demonstreze în ultima zi că lipsa de rugăciune nu a fost din lipsa de timp”.

Putem fi frivoli online. Și putem duce război și online. Deci, roagă-te pentru prietenii tăi. Roagă-te pentru biserica ta. Rugați-vă pentru martorul dvs. online. Și roagă-te pentru profesori online. Vorbind despre John Piper, roagă-te pentru el. O mulțime de oameni cred că ministerul online este sigur și confortabil, atingând degetele mari pe sticla curată - când în realitate este război. Rugați-vă pentru războiul lui John Piper, în timp ce caută să predice glorioasa Evanghelie online. El este atacat pentru asta, în mod deschis și privat. Roaga-te pentru el. Rugați-vă pentru toți profesorii de care beneficiați online.

Emisar virtual

Acest model îl vedem în Pavel, în versetele 19-20, unde Pavel spune: „Roagă-te pentru mine și pentru bătălia mea!”

și, de asemenea, pentru mine, să mi se dea cuvinte deschizându-mi gura cu îndrăzneală pentru a vesti taina Evangheliei, pentru care sunt ambasador în lanțuri, pentru a o putea declara cu îndrăzneală, așa cum ar trebui să vorbesc.

Paul este atacat acum. Pavel spune: „Roagă-te pentru mine ca să-mi pun gândurile la cuvinte pe care să-l pot proclama cu îndrăzneală pe Hristos culturii mele”. Din nou, acest război spiritual este despre difuzarea adevărului. Asta este relevant pentru noi toți.

Versetul 20 este uimitor și face ca toți Efeseni 6 să fie deosebit de relevanți în epoca mass-media virtuale. Mass-media virtuală este o mare parte din viața noastră, mai ales acum în timpul unei pandemii globale. Deci, în loc să ne întâlnim într-o sală la o conferință, suntem legați împreună de acest videoclip. Nu este ideal. Dar funcționează. Este un dar de la Dumnezeu că avem acest mod de a ne conecta.

Dar doar ascultă ce spune Pavel aici. Pavel spune: „Atac întunericul cu predicarea Evangheliei. Sunt în ofensivă. Sunt un emisar pentru Hristos, care se întinde pe glob pentru a-l reprezenta ”. Iar Pavel este înlănțuit de încheietura mâinii și legat sub arest la domiciliu. Pavel se numește un emisar global pentru Hristos, în lanțuri, legat de un loc din Roma. Și totuși, Pavel împărtășește Evanghelia cu oamenii din jurul său, da. Planul de luptă al lui Pavel pentru avansarea Evangheliei a devenit, de asemenea, virtual. Scrie scrisori. El a scris Efeseni și a scris Filipeni și Coloseni și Filimon în lanțuri. Așadar, Pavel spune că a fi legat de o singură locație nu oprește rugăciunea și nu încetează să predici; nu oprește înaintarea Evangheliei în lumina războiului spiritual.

Așadar, a vorbi despre războiul spiritual al tărâmului virtual al rețelelor sociale nu este, nu cred, străin de logica lui Pavel din Efeseni 6 Este în mod firesc legat de versetul 20 și de munca virtuală a lui Pavel ca emisar global pentru Hristos, „în lanțuri”.

Declara victoria

Acum, când Pavel spune „în sfârșit” în versetul 10, el face aluzie la faptul că întreaga secțiune despre bătălia spirituală are rădăcini în epistola în ansamblu, în special războiul spiritual din capitolul 1. Războiul pe care îl purtăm în Efeseni 6 este pur și simplu o prelungire a războiului pe care îl vedem în Efeseni 1 De dragul timpului, voi rezuma pur și simplu punctul anterior al lui Pavel în Efeseni 1: 3-14 .

Acolo, Pavel ne spune că Hristos a câștigat bătălia împotriva fiecărui rebel necinstit de pe pământ și a eliminat puterea fiecărei minciuni de pe pământ și este doar o chestiune de timp înainte ca domnia sa finală asupra tuturor lucrurilor să deschidă o moștenire eternă pentru biserică. . În Hristos, suntem predestinați să fim binecuvântați generoși de Dumnezeu. În acest scop, Hristos unește tot cerul și pământul împreună. Aceasta este speranța și dorul nostru: pe pământ așa cum este în cer, armonie și unitate cosmică.

Pentru că acum, cerul și pământul nu sunt sincronizate. Hristos a venit pentru a restabili sincronizarea. Aceasta înseamnă că trebuie să moară pentru păcătoși, trebuie să îi răscumpere și să inaugureze noua creație în învierea sa, care va deveni învierea noastră și va deveni în cele din urmă învierea întregii lumi materiale. Asta urmează. Luptăm războiul spiritual cu întoarcerea lui Hristos în vedere.

Efeseni este despre armonia cumpărată de sânge: armonia cumpărată de sânge în căsătorie, armonia cumpărată de sânge în bisericile locale. Acestea sunt primele locuri unde victoria cosmică a lui Hristos se va manifesta în această lume. Armonia în casă și în biserică trebuie să reamintească puterilor și principatelor pe care le-au pierdut, iar victoria cuprinzătoare a lui Hristos va acoperi într-o bună zi întregul glob. Dar, deocamdată, casa și biserica sunt mici bucăți de victorie în lumina unei armonii cosmice viitoare.

Pe de altă parte, căsătoriile distruse și bisericile fracturate sunt încercarea lui Satana de a face să pară că Hristos a pierdut. Vedeți cum am fost atrași în bătălia cosmică? Așadar, Pavel ne cheamă (în special în cărțile largi și cuprinzătoare ale Colosenilor și Efesenilor) să manifestăm victoria lui Hristos în viețile noastre, în casele noastre și în bisericile noastre. Etica noastră - modul în care trăim - se referă la evidențierea victoriei lui Hristos.

„Luăm fiecare gând captiv - fiecare tweet captiv, fiecare text captiv, fiecare post captiv”.

Efesenii și colosenii sunt amândoi scrise pentru a ne arăta că toate situațiile noastre etice - în căsătorie, părinți, unitate bisericească, reconciliere rasială - declară victoria lui Hristos. Și fiecare victorie spirituală din viața ta, fiecare moment în care stai și rezistă minciunilor lui Satana, este un memento pentru tărâmul demonic că au pierdut, iar înfrângerea lor finală va veni în curând. Și așa stăm.

Stăm în victoria cosmică a lui Hristos. A câștigat deja victoria decisivă și într-o zi se întoarce pentru a pune capăt războiului. Până atunci, războiul cosmic dintre Satana și Hristos se duce în viața noastră, în căsătoriile noastre, în casele noastre, în bisericile noastre și pe ecranele smartphone-urilor noastre.

Fiecare post captiv

Deci, deși trăim în și prin această viață de carne, nu purtăm un război fizic. Nu, Pavel spune într-un alt loc: „Căci armele războiului nostru nu sunt ale cărnii, ci au puterea divină de a distruge cetățile. Distrugem argumentele și orice părere înaltă ridicată împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și luăm captiv orice gând pentru a-L asculta pe Hristos ”( 2 Corinteni 10: 4–5 ).

  • În afară de Hristos, vastele noastre pofte spirituale vor fi goale.
  • În afară de Hristos, vom fi prinși în căutarea gloriei de sine.
  • În afară de Hristos, nu putem scăpa de promisiunile false online.
  • În afară de Hristos, nu există nicio speranță că putem rămâne ferm în adevăr.

Preluăm fiecare gând captiv - fiecare tweet captiv, fiecare text captiv, fiecare post captiv. Fiecare moment este un teren care poate fi luat captiv și supus domniei suverane a regelui Isus. Aceasta este arta războiului spiritual online. Asta înseamnă să stai online.

Când vă uitați la fluxul dvs. de social media, puneți-vă câteva întrebări de diagnostic:

  1. Se întâmplă un război aici? Sau alimentarea mea de pe rețelele sociale este la un încetare a focului spiritual?
  2. Cine este aici slăvit? Feed-ul tău este despre propria ta glorie sau gloria altcuiva?
  3. Care este sursa fericirii mele în funcție de ceea ce proiectez pe social media? Hristos sau altceva mă face fericit?

Din nou, nu spun că rețelele noastre sociale sunt remediate postând mai multe versete biblice sau meme religioase. Feedurile noastre de social media sunt locul în care luptăm. Este locul în care mărturia vieții tale, esența a ceea ce ești în Hristos, se implică în lumea și cuvântul lui Dumnezeu. Și din această părtășie autentică, vorbim și ne ridicăm poziția.

Social media este război. Cele mai proaste obiceiuri ale noastre cu smartphone-ul sunt rezultatul renunțării la gardă. Apetitul de nesatiat pentru auto-glorie care ne conduce atât de mult din timpul nostru online este o minciună de la Satan, o farsă. Nu ne va satisface. Dependența de social media expune pur și simplu profunzimea sufletelor noastre nevoiașe pentru Dumnezeu. Dar este un loc pe care îl putem răscumpăra și în scopuri eterne. Un loc în care putem sta pentru Hristos.

https://www.desiringgod.org/messages/satans-devices?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu