joi, 18 februarie 2021

Dezertorul Ion Mihai Pacepa ar fi murit, susține un apropiat al său din Statele Unite

 


Ion Mihai Pacepa, cel care a dezertat în străinătate în 1978 în Occident, ar fi murit la vârsta de 92 de ani, susține Ronald J. Rychlak, un publicist american care a fost apropiat de fostul general de Securitate.

Acesta a făcut dezvăluirea în publicația The Epoch Times, susținând Pacepa a fost ucis de covid-19.

„În primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut sa faca o recompensa de doua milioane de dolari si doua echipe de asasini platite de Romania. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuti, a murit”, a scris Rychlak.

Ion Mihai Pacepa a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe al României. Acest departament ce se ocupa de spionaj în perioada comunismului. El a fost și consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

In 1978, a dezertat din Forțele Armate ale României, Pacepa a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, lucrând pentru comunitatea de informații a SUA împotriva fostului bloc sovietic.

La scurtă vreme de la fuga sa, printr-un decret prezidențial, lui Pacepa i s-au retras toate distincțiile şi medaliile acordate de-a lungul timpului. Totodată, a fost condamnat la moarte pentru crimă de înaltă trădare.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Istoricul Cristian Troncotă susține că Pacepa nu ne-a trădat, întrucât nu avea cum, el fiind agent sovietic. Cel mai solid argument în susţinerea acestei idei ar fi acela că Pacepa a fost infiltrat în sistem de Alexander Mihailovici Saharovski, şeful consilierilor sovietici din România şi din Securitate, care avea o datorie faţă de tatăl lui. Acesta ascunsese în perioada războiului un spion valoros al NKVD-lui (Direcţia Principală a Securităţii Statului), la General Motors, acolo unde lucra. Aşa se explică de ce Pacepa, care, deşi nu terminase studiile la Facultatea de Chimie Industrială din Bucureşti, el obţinând diploma patru ani mai târziu, a fost încadrat în Direcţia a II-a de Contrainformaţii Economice.

Informația a fost confirmată și de istoricul american Larry Watts.

https://r3media.ro/dezertorul-ion-mihai-pacepa-ar-fi-murit-sustine-un-apropiat-al-sau-din-statele-unite/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu