sâmbătă, 22 februarie 2020

Bisericile din China se roagă ca Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus












Epidemia de Covid-19 coronavirus continuă să facă ravagii în China, multe cazuri au fost confirmate şi în S.U.A. şi în alte ţări, iar în tot acest timp bisericile chineze se folosesc de armura spirituală pentru a susţine lupta.
Conform ultimelor actualizări, numărul persoanelor care au fost răpuse de infecţia cu temutul virus, în China continentală, se ridică la 2.200, în timp ce numărul de persoane infectate a depășit 75.000.
Recent, oficialii chinezi din sănătate au dat publicităţii prima analiză detaliată despre victimele infecţiei. Iată ce spun datele oferite de către ei:
  • Aproximativ 2,3 procente din persoanele infectate au murit, ceea ce face această epidemie mai periculoasă decât gripa sezonieră.
  • Cei mai mulţi din cei care sunt răpuşi de infecţie – aproximativ 60% – sunt persoane de peste 60 de ani.
Mai mult de jumătate din China se afla în carantină sau sub restricţii de călătorie şi există îngrijorări despre felul în care autorităţile din această ţară informează comunitatea internaţională.
Între timp, apar tot mai multe informaţii despre modul în care biserica din China se mobilizează pentru a răspunde la criza creată de epidemie.
Huang Lei, pastorul principal al bisericii „Root & Fruit” din Wuhan spune că toate adunările bisericii au fost interzise din cauza carantinei, prin urmare întâlnirile bisericii au loc acum online.
„Nu sunt ideile noastre pentru a ne proteja, sunt reguli stricte impuse de guvern. Nu putem părăsi Wuhanul, însă putem să ne apropiem de Domnul nostru. Indiferent de împrejurări, avem întotdeauna dragostea şi călăuzirea Lui. Ştim că Dumnezeu este Regele care stăpâneşte peste orice potop,” a spus pastorul Huang.
Bisericile din China şi din toată lumea au făcut un apel pentru trei zile de post şi rugăciune la începutul lui februarie. „Este singura cale prin care putem striga la Dumnezeu să ne ierte şi să ne primească pocăinţa. Îl rugăm pe Domnul să ajute oamenii de pe pământ să supravieţuiască, cred că prin această rugăciune, copiii lui Dumnezeu din Wuhan se unesc cu fraţii şi surorile lor de pe tot pământul pentru a ne încuraja şi a ne ajuta unul pe altul.”
Pastorul Tan Songhua de la biserica Fangjaoschi a scris următorul apel la rugăciune pentru creştinii din China şi din întreaga lume. În ea, el s-a referit la severitatea crizei ca fiind un „test al credinţei”.
În scrisoare, el a menţionat: „Fraţi şi surori, vă încurajez să fiţi puternici în dragostea lui Hristos. Chiar dacă vom avea şi mai multă moarte din cauza epidemiei, vom putea experimenta şi dragostea lui Hristos într-un mod mai profund şi vom fi mai aproape de Dumnezeu. Și Domnul nostru Isus a trecut printr-o moarte crudă, însă Domnul l-a ridicat din morţi şi l-a aşezat la dreapta Lui.”
Sursa: CBN News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu