miercuri, 29 iulie 2020

COSMOLOGIE - CREȘTINISMUL A OFERIT FUNDAMENTUL PENTRU ȘTIINȚĂ ÎN DECURSUL ANILOR.










Roger A. Richards, Jr.
Publicat în Sept. 4, 2004 in The Adirondack Journal, p. 3, Warrensburg, NY.
Majoritatea dintre noi ne displace reprimarea adevărului pentru un motiv şi ca urmare se nasc scandalurile. Totuşi, Lenin spunea că o minciună spusă destul de des devine un adevăr. Sceptici şi ateii au excelat în ambele. Romani 1:18 spune că „ei reprimă adevărul în nelegiuire”. Dr. Rodney Stark, profesor de sociologie şi religii comparate la Universitatea din Washington dezvăluie toate acestea în cartea sa „For The Glory of God” [Pentru slava lui Dumnezeu] printr-o cercetarea deşi incomodă în original, documente istorice.
Pentru aceia dintre noi care au studiat istoria nerevizuită (sau aşa am crezut noi), cel mai târzii dintre texte comparate cu ceea ce s-a întâmplat de fapt, sunt şocante. Copilul mediu din clasă, totuşi, pur şi simplu o învaţă. Aşa că să facem un mic test Adevărat sau Fals:
1. În 1492 Christopher Columbus a dovedit că lumea era rotundă, deşi s-a confruntat cu ani de opoziţie din partea ministerelor şi bisericilor care credeau că lumea e plată.
2. Magellan a câştigat o victorie pentru ştiinţă prin a naviga în jurul pământului, dezaprobându-i pe toţi aceşti miniştrii.
3. Anii Întunecaţi au fost cauzaţi de religie şi au fost un timp de superstiţie şi regres tehnologic.
4. Grecii şi Romanii au inventat ştiinţa şi au avansat din punct de vedere ştiinţific gândind mult.
5. Copernicus, Kepler, Galileo şi Newton s-au luptat împotriva bisericii pentru a prezenta noile lor idei.
6. Era de umanism ne-a adus iluminare prin ştiinţa înfăptuită de scepticii îndrăzneţi ai Bibliei.
7. Trupul uman are multe organe precum coccyx (osul coţii), apendice şi amigdale care sunt urme reziduale sau rămăşite din starea noastră „primitivă”.
Răspunsul la toate cele şapte este ‚fals’. Andrew White, fondator al Cornell, într-un tratat în două volume ‘A History of the Warfare of Science and Theology in Christendom’ [O istorie a luptei ştiinţei şi teologiei în Creştinism] a enunţat multe dintre aceste minciuni pentru a ataca credinţa.
Aproape toţi miniştrii din vremea lui Columbus ştiau că pământul era rotund.
Copernicus nu a descoperit faptul că pământul pivota în jurul axei sale, el a fost învăţat aceasta în universitatea sa creştină. El a descoperit matematica pentru a arăta că aceasta este aşa.
Nu există un asemenea lucru ca Anii Întunecaţi aşa cum au fost predaţi. Progresul tehnologic a continuat la un mare avans din 400-1600 d. Hr. cu mari avansuri în echiparea cailor, armele şi manufactura.
Creştinismul a oferit temelia pentru ca ştiinţa să se dezvolte acolo unde culturile greceşti, romani şi asiatice nu au putut. Stark spune „Aceasta este consensul dintre istoricii contemporani, filozofi şi sociologi ai ştiinţei că ştiinţa reală s-a înălţat doar odată: în Europa. Figurile principale ştiinţifice din secolele 16 şi 17 erau în mod copleşitor creştini devotaţi care au crezut că era datoria lor să înţeleagă lucrarea mâinilor lui Dumnezeu”.
De ce acolo? Răspunsul lui Stark este simplu; „Dumnezeul creştinilor era raţional, impresionabil, de cuvânt şi omnipotent şi universul era creaţia Sa personală în care natura Sa divină a fost prezentată pentru beneficiul şi instruirea omului”. Proverbe 25:2 „Slava lui Dumnezeu stă în ascunderea lucrurilor, dar slava împăraţilor stă în cercetarea lucrurilor”. Isaia 40:12 „Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, şi a strâns ţărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munţii cu cântarul, şi dealurile cu cumpăna?”
Stark a cercetat pe oamenii de ştiinţă din 1543 până în 1680 şi a descoperit că între primii 52, unul era un sceptic, unul un panteist şi 50 erau creştini, 30 dintre care puteau fi caracterizaţi ca devotaţi datorită zelului lor. De ce aşa de multe minciuni din partea scepticilor? Pentru a debarasa societatea de ceea ce ei au considerat a fi ameninţare, religia şi credinţa creştină în particular şi pentru a cauza îndoială în Biblie pentru a eroda credinţa încât şi dacă nu ar părăsi-o cineva, ei vor fi mai slabi şi poate copiii sau nepoţii lor o vor părăsi. Propriile scrisori ale lui Darwin către un tovarăş sceptic confirmă aceasta. Nu-i de mirare că Noul Testament îndemână pe credincioşi în 1 Corinteni 15:58 să „fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică”.
Dr. Stark spune că defectul evident din Darvinism este că „acestuia îi lipseşte în mod notabil explicaţia originii speciilor”. Apoi, el spune „Când Julian Huxley a pretins că „Teoria lui Darwin nu mai este o teorie cu un fapt”, el ştia cu siguranţă mai bine. Dar la fel ca bunicul său, Thomas Henry Julian, el ştia că minciuna lui a slujit unui bun mai mare de „iluminare” (p. 185). Una din multele minciuni spuse în amestecul frenetic al scepticilor de a-l dovedi pe Darwin ca drept era că trupul are multe organe rămăşiţă de când ele erau maimuţe. La schimbarea secolului evoluţioniştii s-au invocat cu privire la alte sute care au fost de atunci micşorate până la zero. Fără de coccyx v-aţi face în pantaloni.
Fără de amigdalite sau apendice ai fi cu mult mai aplecat spre boală şi mai puţin abil de a te lupta contra unor lucruri ca efectele negative ale radiaţiei. În timpul dezvoltării apendicele s-a arătat să are şi el o funcţie vitală. Da, putem trăii fără ele, dar în ceea ce priveşte ochii noştri, braţele şi vezica biliară, noi trăim mai bine cu toate intacte aşa cum au fost proiectate. Despre care vorbeşte:
„Proiectul (inteligent) al creaţiei” a fost descris de un biolog molecular într-un interviu cu editorul George Caylor într-un articol intitulat „Biologul”(2/17/2000, The Ledger, Lynchburg, VA) ca „un elefant în dormitor. Acesta se mişcă în jur, ia o grămadă enormă de spaţiu, răsună gălăgios, se ciocneşte de noi, dă lucrurile pe jos, mănâncă o tonă de paie, şi amiroase ca un elefant. Şi totuşi trebuie să jurăm că nu este acolo.” Când a fost întrebat dacă informaţia descoperită în gena codului celulei evoluate, el a spus „George, nu cunosc pe nimeni din profesia mea care să creadă că a evoluat. Aceasta a fost plănuită de geniu dincolo de geniu, şi o astfel de informaţie nu putea să fie scrisă în vreun oricare alt fel. Hârtia şi cerneala nu au scris ele cartea. Ştiind că cunoaştem, este ridicol să ne gândim altfel”. Nu-i de mirare că ei au descoperit în bacterie o înveşmântare care pune mintea pe şovăială de maşini sofisticare şi sisteme de computer cu ani lumină înaintea noastră. Aşa că oamenii de ştiinţă neagă existenţa proiectul inteligent în mod public, şi totuşi afirmă evoluţia, pe care o ştiu că este falsă pentru că admit proiectul şi a nega evoluţia este a comite un suicid academic şi de carieră.
Scrutinele arată că 60% dintre oamenii de ştiinţă sunt ateişti, dar 40% recunosc o putere supranaturală. Fondatorii fiecărei ramuri majore a ştiinţei erau creaţionişti biblici covârşitori, aşa cum sunt mii de oameni de ştiinţă practicanţi de azi şi din fiecare domeniu ştiinţific. Povestirile lor sunt chiar similare. Fiecare a cunoscut domeniul fiecăruia dintre ei dovedea evoluţia o minciună, totuşi au presupus alte domenii care verificau aceasta. Când ei au întrebat oamenii de ştiinţă din alte domenii ei erau şocaţi să descopere că acelaşi lucru era adevărat în toţi dintre ei! Şi acum elefanţii încep să zdrobească porţile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu