marți, 18 august 2020

INDIA: Un misionar creștin a fost găsit mort și doi bărbați au fost torturați până la moarte aflându-se în custodia poliției













Liderii bisericii din India au cerut o investigație completă cu privire la decesul unui misionar creștin găsit mort în iulie și la moartea a doi creștini, tată și fiu, care au fost torturați până la moarte în timp ce erau în custodia Poliției, în luna iunie. Misionarul Munshi Dev Tado a fost martirizat la 10 iulie de presupuși atacatori maoiști naxaliți care îl amenințaseră anterior pentru că vestea Evanghelia în vestul statului Maharashtra. Tânărul de 28 de ani a fost dus într-o pădure din apropierea casei sale din districtul Gadchiroli și împușcat. El a lăsat în urmă o soție, trei fiice și un fiu.
Munshi a fost în trecut membru al grupării militante comuniste naxalite și a participat la persecutarea familiilor creștine din zonă. S-a convertit la creștinism, a părăsit gruparea și a început slujirea creștină, deschizând o biserică pe propriul său teren. De două ori naxaliții i-au ordonat să pună capăt lucrării misionare.
Christian P Jeyaraj, în vârstă de 59 de ani, și fiul său, în vârstă de 31 de ani, Emmanuel Benicks, au fost torturați până la moarte în custodia Poliției din statul Tamil Nadu. Aceștia au fost arestați la 19 iunie sub acuzația de încălcare a restricțiilor impuse de Covid-19 prin menținerea magazinului de telefonie mobilă deschis în afara orelor permise. Cei doi au fost bătuți cu sălbăticie de polițiști și extremiști hinduși și erau plini de sânge atunci când au fost duși în fața unui magistrat la 20 iunie. Ignorându-le rănile, acesta i-a trimis din nou în custodia Poliției. Emmanuel a murit la spital la 21 iunie, iar tatăl său a murit a doua zi dimineață.
Poliția a susținut că tatăl și fiul s-au rănit înainte de arestare, dar imaginile de pe camerele de supraveghere arată că toate magazinele din localitate erau deschise la momentul respectiv și că nici tatăl, nici fiul nu păreau să aibă răni înainte de arestare. După ce povestea a devenit publică, cinci polițiști au fost arestați. Poliția indiană este adesea acuzată că refuză să întocmească dosare, că este reticentă să investigheze violențe și crime împotriva creștinilor, ambele intensificându-se în 2019. Alianța Evanghelică din India a înregistrat 366 de incidente de violență și crime anul trecut, comparativ cu 325 incidente în 2018. În 2019 Tamil Nadu a fost al doilea cel mai rău stat pentru violența anticreștină, înregistrând-se 60 de incidente, în urma statului Uttar Pradesh, unde au avut loc 86 de incidente.
Rugați-vă pentru soția și copiii misionarului, care au rămas fără soț, tată și cel care asigura venitul familiei, dar și pentru familia îndoliată a lui P Jeyaraj și a fiului său, Emmanuel.

Cereți ca Domnul să șteargă orice lacrimă din ochii lor (Apocalipsa 21:4) și să le poarte de grijă.

Amintiți-i în rugăciune pe toți creștinii indieni care trăiesc sub amenințarea violențelor și a atacurilor, cerând ca puterea lui Hristos să fie făcută desăvârșită în slăbiciunea lor (2 Corinteni 12:9).

Sursa: Barnabas Found

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu