joi, 27 august 2020

Uraganul Laura face debarcarea ca o puternică furtună de categoria 4



















Actualizat 0653 GMT (1453 HKT) 27 august 2020


Uraganul major Laura care se apropie de debarcarea de pe coasta Golfului 01:42
(CNN)Uraganul Laura a lovit litoralul Louisiana joi devreme - măturat pe tărâm, cu o intensitate pe care regiunea nu a mai văzut-o de peste un secol.





Categoria 4 Laura se întărește și va aduce & # 39; supraviețuitor & # 39;  furtunile au avut loc în Louisiana și Texas

Laura a ajuns la apropiere de Cameron, Louisiana, ca o furtună de categoria 4 cu vânt de 150 mph, punând-o în legătură cu un uragan de acum mai bine de 160 de ani pentru ca cea mai puternică furtună să lovească Louisiana. "Ultima insulă Uragan" din 1856 a avut, de asemenea, vânturi de 150 mph atunci când a adâncit în Louisiana.

Cu câteva ore înainte de căderea Laurei, nivelul apei de-a lungul coastei a crescut rapid, în timp ce predatorii au avertizat asupra unei furtuni „de supraviețuire” de până la 20 de metri și a vânturilor devastatoare. Guvernatorul Louisiana, John Bel Edwards, a prezis că o parte din statul său va fi scufundat.

"Valul va merge spre interior ... vor exista părți ale lacului Charles sub apă pe care nu le-a mai văzut niciodată o ființă vie", a declarat el pentru WWL Radio. "Ne înșelăm pe toți oamenii și bunurile noastre pentru a intra ... și să începem un efort foarte robust de căutare și salvare."

Furtuna a căzut aproape de aceeași săptămână cu uraganul Katrina în urmă cu 15 ani. Katrina era o categorie 5 în timp ce se afla peste Golful Mexic - dar a fost retrogradată la o categorie 3 până la momentul în care a intrat în teren.

Serviciul Național Vremea a numit o majorare prevăzută „supraviețuitor”.

Serviciul Național Vremea a numit o supraviețuire „supraviețuitoare”.

Ultimele evoluții


Complicații coronavirus: Furtuna complică evacuările în mijlocul unei pandemii. Din cauza problemelor de siguranță asociate focarului de coronavirus, oficialii deschid adăposturi congregate doar ca ultimă soluție. Statele și parohiile au aliniat opțiuni neconregate, cum ar fi camerele de hotel, pentru evacuate, a declarat Mike Steele, un purtător de cuvânt al biroului de stat pentru securitatea internă și pregătirea pentru situații de urgență.

Val de furtună extinsă: Valea de furtună pentru Laura s-ar putea extinde până la 30 de mile în interiorul sud-vestului Louisiana și sud-estul Texasului - ajungând până la Interstate 10 potențial între Beaumont și Lacul Charles.

Furtună record: Laura este a șaptea furtună numită care a adus în SUA până în acest an, un record pentru cei mai mulți în acest sens înainte de sfârșitul lunii august. Au fost patru furtuni tropicale și trei uragane.

Speranță și rugăciuni: Unii dintre primii respondenți din Parohia Natchitoches din Louisiana au stat în afara biroului șerifului pentru un moment de rugăciuni înainte de uraganul.

Zeci de mii cu risc de inundații


Parohia Calcasieu, unde se află orașul Lacul Charles, are aproximativ 100.000 de rezidenți care sunt expuși riscului de inundații, a declarat pentru CNN, purtătorul de cuvânt al parohiei, Tom Hoefer.

Joi se va concentra pe salvarea vieții și transportul oamenilor la adăposturi, a spus el. Biroul șerifului paroh al Vermilion a spus că evacuarea este esențială, deoarece autoritățile sunt preocupate de eforturile de salvare.

"Cei care aleg să rămână și se confruntă cu această furtună foarte periculoasă trebuie să înțeleagă că eforturile de salvare nu pot și nu vor începe decât după ce furtuna și valurile au trecut și este sigur să o facă. Vă rugăm să evacuați și dacă alegeți să rămâneți și nu putem ajunge la tine, scrie-ți numele, adresa, numărul de securitate socială și alături de rudă și pune-ți o pungă Ziploc în buzunar ”, a declarat biroul într-un comunicat. „Rugați-vă că nu ajunge la asta”.
Personalul departamentului de pompieri din Lake Charles, Alvin Taylor, la dreapta și Jeremy Harris, la stânga, îl ajută pe Tim Williams într-o autoutilitară de transport în timp ce evacuează Lacul Charles.



Personalul departamentului de pompieri din Lake Charles, Alvin Taylor, la dreapta și Jeremy Harris, la stânga, îl ajută pe Tim Williams într-o autoutilitară de transport în timp ce evacuează Lacul Charles.

150 de rezidenți au refuzat să plece


Pareronul Cameron, Louisiana, se află într-o evacuare obligatorie, însă din 6.500 de rezidenți, 150 au refuzat să plece, a declarat Ashley Buller, asistent director al operațiunilor de urgență pentru parohie.

Deputații șerifului au mers ușă în ușă pentru a încuraja oamenii să plece și chiar Oficiul Parohial de Pregătire pentru Urgență a evacuat.

Remorcile de călătorie au fost lăsate în urmă de lucrătorii de construcții în cadrul proiectelor GNL. Autoritățile sunt îngrijorate de rezidenții permanenți care au rămas, a spus Buller. Au existat deja rapoarte despre apariția apei.

"Nu am experimentat niciodată ceva de genul acesta în istoria noastră", a spus Buller. Uraganul ar fi cea de-a treia furtună majoră care a lovit-o pe Cameron Parish în ultimii 15 ani, uraganul Rita și uraganul Ike au fost celelalte două. Buller spune că uraganul Ike a provocat cea mai mare inundație: „A mutat apa în porțiunile de nord ale parohiei pe care nu le-am văzut din Rita”.

Se așteaptă ca uraganul Laura să fie mai rău.

"Familia mea s-a evacuat", a menționat asistentul directorului de pregătire pentru situații de urgență. "Sunt două ore și jumătate spre nord-est. Aveam nevoie de ele cât mai departe de asta."
Daoith Porm, la stânga și Bunsant Khov, la dreapta, își îmbarcă afacerile cu uraganul Laura la doar câteva ore distanță.



Daoith Porm, la stânga și Bunsant Khov, la dreapta, își îmbarcă afacerile cu uraganul Laura la doar câteva ore distanță.

E timpul să ne adăpostim


Valul de furtună care atinge aproximativ 20 de metri ar putea fi printre cele mai mari amenințări ale Laura, împreună cu vânturile care au determinat o rară „avertizare a vântului extrem” pentru Lacul Charles, Beaumont, Port Arthur și alte locații din apropiere.

Avertizările la vânt extrem sunt emise atunci când vânturile care nu sunt asociate cu o tornadă sau cu un alt eveniment de furtună furtună vor depăși 115 mph, cum ar fi într-un uragan major. Locuitorii aflați sub avertizare sunt avertizați să „acopere acum și să trateze aceste iminente vânturi extreme ca și cum o tornadă s-ar apropia și să se mute imediat în camera sigură din adăpostul vostru”.

Adăpostirea este și mai importantă după ce Bel Edwards a închis o secțiune din I-10, interstația est-vest care leagă o mare parte din coasta Golfului, întrucât uraganul Laura se apropie.

"I-10 spre est este închis la linia de stat Texas / Louisiana, iar I-10 spre vest este închis la vest de Bazinul Atchafalaya", a replicat guvernatorul.

Închiderile acoperă aproximativ jumătatea vestică a interstatului.

La acest raport au contribuit Brandon Miller, Joe Sutton, Andy Rose și Dave Alsup de la CNN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu