miercuri, 26 august 2020

Treizeci de creștini arestați la o ceremonie de nuntă în Eritreea












Autoritățile eritreene au arestat 30 de creștini în timp ce participau la o ceremonie de nuntă în capitala Asmara, în ultima săptămână a lunii iunie. Surse locale au raportat faptul că creștinii au fost duși la o secție de Poliție cunoscută drept Kalai Medeber, relatează Barnabas Found.
Cincisprezece creștini au fost arestați în aprilie, în timp ce participau la un serviciu de închinare, în zona Mai Chehot din Asmara, și duși într-un lagăr din Mai Serwa.
Eritreea rămâne una dintre țările cu cea mai gravă persecuție creștină din lume, unde credincioșii anumitor culte sunt supuse arestării arbitrare și detenției fără proces. Din 2002, de la introducerea politicilor de înregistrare a bisericilor, doar trei confesiuni creștine sunt permise legal – ortodoxia eritreeană, romano-catolicismul și luteranismul – precum și islamismul sunnit.
Mulțumiți-I Domnului pentru răbdarea comunității creștine eritreene în fața persecuțiilor severe (Romani 12:12). Rugați-vă ca toți cei arestați să aibă putere, să rămână tari în timpul detenției (Exodul 18:23) și să fie eliberați în curând. Cereți ca toată comunitatea creștină să se bucure în continuare în Domnul (Filipeni 4:4-7) și să cunoască protecția Lui.
Sursa: Barnabas Found
Preluat de pe Știri creștine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu