vineri, 28 august 2020

Treisprezece creștini au fost arestați în timpul raziilor în trei orașe din Irak














Imagine simbol
Cel puțin 13 creștini, în special dintre cei convertiți de la islam, au fost arestați de către agenți din Garda Revoluționară Iraniană, într-o operațiune coordonată în trei orașe iraniene în data de 30 iunie.
Un informator, care a câștigat încrederea creștinilor și s-a infiltrat în întâlnirile lor, se crede că i-a condus pe agenți la casa din Teheran a unui creștin recent convertit, unde erau adunați laolaltă 30 de credincioși.
Cinci creștini convertiți au fost încătușați, legați la ochi și duși la casele lor, care au fost percheziționate. Alți convertiți creștini au fost arestați în orașele Karaj și Malayer.
Directorul unui colegiu teologic pentru creștini vorbitori de limba farsi a salutat „fidelitatea și credincioșia” și „devotamentul neclintit” față de Dumnezeu a patru studenți care se numărau printre cei arestați.  „Așa că, deși plâng atunci când ei suferă și mă rog pentru eliberarea lor, mă încântă mărturia lor uluitoare”, a spus el.
Pe 21 iunie, trei cupluri căsătorite au fost printre cei șapte iranieni convertiți la creștinism care au primit pedepse variate, de la închisoare și exil până la restricții de muncă și amenzi. Fiecare a fost acuzat de „propagandă împotriva statului” de către tribunalul revoluționar din Bushehr, sud-vestul Iranului.
Frații Sam și Sasan Khosravi au primit cea mai lungă sentință, și anume un an la închisoare, urmat de doi ani de exil.
Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru devotamentul neclintit al creștinilor convertiți din Iran. Rugați-vă ca ei să stea aproape de Duhul Sfânt (2 Timotei 1:7) cât timp îndură arestarea, închisoarea, pedeapsa. Rugați-vă ca autoritățile, văzând că Dumnezeu nu Își uită și nu Își părăsește copiii, să aibă ochii deschiși către dragostea și puterea Lui.
Sursa: Barnabas Found

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu