duminică, 15 noiembrie 2020

Mărturia unui om care a ales să-l ierte pe cel care l-a înjunghiat, „Hristos m-a iertat pentru mult mai multe!”

  Externe, Interviuri, Mărturii, Mass media, Societate, Ultimele știri, Video











Brett Lynn, un bărbat din Philadelphia, a împărtășit recent o întâmplare pe care a trăit-o în urmă cu câțiva ani. Un exemplu al iertării pe care acest bărbat l-a arătat față de cel care a intrat în micul magazin al familiei sale și, în urma unei dispute, l-a înjunghiat pe Lynn, relatează Faithwire.


În urmă cu șapte ani, când Lynn ajunse acasă după ce își lăsase copiii la gimnastică, a avut loc o întâmplare care avea să îi schimbe acestuia viața. El a spus că a văzut cum o persoană încerca să spargă unele dintre mașinile parcate în parcarea magazinului, aflat lângă casă lui.

Când Lynn i-a spus bărbatului să plece, situația a devenit tensionată, iar Lynn a fost înjunghiat de către intrus în zona abdomenului, arma străpungându-i intestinul, acesta fiind transportat la spital în stare critică.

În ciuda durerii imense, Lynn a reflectat la această problemă și și-a dat seama că, în calitate de creștin, trebuie să-l ierte pe atacator.

„Dacă nu aș putea ierta când e nevoie de iertare, atunci cred că nu aș putea dovedi că sunt creștin”, a argumentat el.

Lynn a simțit, de asemenea, puterea Duhului Sfânt care l-a împins spre a „rezolva conflictul” cu persoana care l-a înjunghiat. El a adăugat că atacatorul a fost elev la același liceu la care a fost și Lynn.

Atacatorul terminase liceul cu 10 ani înaintea lui, avusese o slujbă timp de 25 de ani, mai târziu însă  a rămas fără adăpost după ce compania la care era angajat a renunțat la afaceri.

„Mi-a mișcat inima povestea acestuia”, a spus Lynn într-un interviu video pentru Faithwire.


Când Lynn a fost chemat  în fața instanței de judecată, el a spus că judecătorul i-a permis să se adreseze direct atacatorului.

„Mai pe scurt, i-am spus că nu doresc să stea în închisoare mai mult decât consideră completul de judecată. Nu ar trebui să fie în acel loc din cauza mea, pentru că nu-mi este dator cu nimic. Motivul pentru care îl iert pe acest bărbat este pentru că Hristos m-a iertat pentru mult mai multe lucruri decât mi-a făcut mie atacatorul”. A spus Lynn.

„Niciunul dintre noi nu este bun, niciunul dintre noi nu este perfect, niciunul dintre noi nu este sfânt, dar Dumnezeu este. Dumnezeu este infinit. El este sfânt, este drept și este perfect. Păcatele noastre sunt împotriva lui Dumnezeu, nu împotriva oamenilor, așa că datoria mea este mult mai mare”, a adăugat el.

„Dacă suntem creștini și am fost iertați de Hristos pentru tot ceea ce am făcut, atunci cum putem să nu ne iertăm și noi unii pe alții?”

https://www.stiricrestine.ro/2020/09/24/marturia-unui-om-care-a-ales-sa-l-ierte-pe-cel-care-l-a-injunghiat-hristos-m-a-iertat-pentru-mult-mai-multe/?

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu