vineri, 13 noiembrie 2020

Soția mea este mai spirituală - Cum o conduc?

 






Transcriere audio

Dacă o soție este mai matură spiritual decât soțul ei, cum o conduce soțul spiritual? Nu este o situație neobișnuită. Nu este o întrebare neobișnuită în căsuța de e-mail și urmează într-un e-mail al unui tânăr. „Pastor John, salut! Cum îmi conduc soția spiritual când este mai matură spiritual decât mine? Am devenit un adevărat adept al lui Hristos ani după soție, iar maturitatea ei spirituală este mult mai mare decât a mea. În cea mai mare parte a căsătoriei mele, am fost un lider sărac al familiei mele, mai ales în probleme spirituale. Dar, prin harul lui Dumnezeu, cresc în credința mea și încet încep să iau frâiele conducerii în familia mea. Discernământul, dorința și dependența soției mele de Domnul sunt exemple incredibile și îi cer deseori sfaturi și discernământ în căutarea și citirea mea prin Scriptură. Deci, cum o pot conduce mai bine? ”

Să începem cu fundamentele: voi ajunge la răspunsuri foarte specifice la întrebarea sa despre cum să conduc o femeie care este înaintea ta așa. Dar cred că acest mod mai important decât aceste sugestii particulare este clarificarea fundamentelor.

Ascuns, dar acum dezvăluit

Soțul este capul soției, așa cum Hristos este capul bisericii, trupul său și este el însuși Mântuitorul ei. Acum, așa cum Biserica se supune lui Hristos, tot așa soțiile ar trebui să se supună soților lor în toate. Soților, iubiți-vă soțiile, așa cum Hristos a iubit biserica și s-a dat pe sine pentru ea. Efeseni 5: 23-25 )

Acum, totul este foarte, foarte radical în fiecare cultură de pe planeta Pământ. Este o restaurare a ceea ce a stabilit Dumnezeu în grădina Edenului și o transformare a mizerie pe care relația a devenit-o după cădere. Recapitează ceea ce a conceput inițial Dumnezeu și răscumpără ceea ce a fost ruinat de păcat în acel proiect. Acesta este punctul din Efeseni 5 : restabilește conducerea sau conducerea și transformă această conducere modelându-l pe dragostea dăruită de sine a lui Hristos pentru biserica sa.

„Proiectul lui Dumnezeu de bărbat și femeie, de la început, a inclus acest destin glorios.”

Când Pavel a terminat în Efeseni 5 , descriind relația soțului și soției în această dinamică recuperată și reînnoită, el a spus în versetul 32: „Acest mister este profund și spun că se referă la Hristos și la biserică”. Deci, misterul căsătoriei se referă la Hristos și la biserică. Iar motivul pentru care el numește căsătoria un mister nu este că nu poate fi înțeleasă, ci că a fost păstrată secretă de mii de ani și că acum a fost dezvăluită pe deplin în legătură cu Isus și biserica sa.

Cu alte cuvinte, secretul conform căruia căsătoria umană este modelată pe relația viitoare dintre Fiul lui Dumnezeu întrupat, crucificat, înviat și mireasa sa cumpărată de sânge, biserica, este misterioasă. Acesta este sensul misterului sau al secretului . Au existat indicii despre aceasta, misterul, în Vechiul Testament, deoarece Dumnezeu s-a numit pe sine soțul lui Israel. Dar acest model complet al lui Hristos și al bisericii este o nouă revelație și foarte radical în fiecare cultură de pe planetă.

Hristos și Biserica Sa la vedere

Motivul pentru care numirea căsătoriei drept mister este relevant chiar aici, deoarece ne spune că atunci când Dumnezeu l-a creat pe om ca bărbat și femeie, el îl avea deja în vedere pe Iisus Hristos și biserica sa ca model pentru Adam și Eva și pentru toate căsătoriile de urmat. Aceasta înseamnă că înțelepciunea lui Dumnezeu a creat bărbatul și femeia în așa fel, cu astfel de naturi masculine și feminine, încât în ​​manifestările lor cele mai evlavioase, ei s-ar bucura și să înflorească în viața din conducerea lui Hristos și supunerea asemănătoare bisericii. Le-a făcut așa; acesta este misterul. A fost modelul de la început.

Chemarea distinctă a fiecăruia dintre ei s-ar potrivi cu designul creat. Chemarea s-ar potrivi cu designul. Ele ar fi perfect potrivite pentru această dinamică de conducere și supunere. Cu alte cuvinte, numirea acestei relații drept mister în Efeseni 5 ne asigură că proiectul lui Dumnezeu pentru bărbat și femeie, de la început, a inclus acest destin glorios al bărbatului care face ecou lui Hristos în rolul său de soț, iar femeia care răsună în biserică ca soție.

Guvernată de Înțelepciunea infinită

Și unul dintre motivele pentru care subliniez acest lucru este că vreau să ai un sentiment clar de ce ești chemat să-ți conduci soția chiar și atunci când îți este superioară în moduri semnificative. Care este chemarea ta de a conduce înrădăcinată? Pentru că, dacă nu veți fi atât de clar, probabil că veți plăti cauțiunea și veți spune: „Ei bine, nu are rost să încercați să faceți acest lucru”.

Și nu vreau să spui: „Ei bine, motivul pentru care sunt chemat să conduc este pentru că sunt chemat să conduc”. Există astăzi o mulțime de oameni care iau această poziție mai mult sau mai puțin: bărbații ar trebui să-și conducă familiile pe baza faptului că bărbații ar trebui să-și conducă familiile. Sau altfel spus: Dumnezeu spune în Biblie că bărbații ar trebui să-și conducă familiile pentru că bărbații ar trebui să-și conducă familiile.

Vreau să te descurajez să nu crezi că Dumnezeu a aruncat o monedă în grădina Edenului când se hotărâse despre conducerea în casă. Vreau să vă încurajez să nu credeți că Dumnezeu a spus: „Ei bine, aici avem două ființe umane pe care le-am făcut. Nu există nimic despre ei, așa cum i-am creat, care să-l facă potrivit sau mai ales frumos pentru ca oricare dintre ei să fie întotdeauna lider. Nu le-am făcut așa. Nimic despre diferențele dintre bărbați sau femei nu face mai bine sau mai potrivit ca cineva să fie lider. Dar vreau ca cineva să fie lider, așa că hai să aruncăm o monedă. Capete - Adam conduce. Cozi - Eva conduce. ” Flip. Capete- iată-te. Este stabilit pentru toată istoria și codificat într-o carte. Dumnezeu a spus așa. „Așa va fi pentru că așa spun. Am aruncat o monedă. ” Nu vreau să crezi asta.

„Ar trebui să simți o povară unică masculină pe care o oprește cu tine.”

Cred că noțiunea de ce ar trebui să conduci, pentru că Dumnezeu tocmai a dat o monedă sau Dumnezeu a spus acest lucru, dezonorează, discreditează înțelepciunea lui Dumnezeu. Nu cred că Dumnezeu decide nimic răsucind o monedă - vreodată - pentru simplul motiv că, dacă ar fi făcut-o, el controlează în ce direcție aterizează moneda de fiecare dată. Nu are rost să răsuciți moneda. Dumnezeu nu face niciodată nimic capricios sau întâmplător - vreodată - pentru că este guvernat întotdeauna de o înțelepciune infinită.

„Doamne, cât de numeroase sunt lucrările tale! În înțelepciune le-ai făcut pe toate ”( Psalmul 104: 24 ). Asta faci. Deciziile sale reflectă întotdeauna adecvarea și frumusețea profunde a ceea ce decide. Acest lucru se aplică deciziei că soții sunt chemați să fie liderii soțiilor lor și amândoi suntem în măsură să facem aceste chemări distincte.

Plumb de jos

Așadar, iată-ne la întrebarea dvs. și ați subliniat că nu pare neapărat că sunteți special pregătiți pentru conducere și că ea este special potrivită pentru supunere. Spui că ea este spirituală mai matură decât tine și că discernământul, dorința, dependența de Domnul sunt exemple minunate pentru tine. Deci, cum o vei conduce? Iată răspunsul meu.

  1. Prin a fi recunoscător și a-și exprima recunoștința față de ea și față de ceilalți că este la fel de matură, discernământă și evlavioasă ca și ea - și nefiind cea mai puțin intimidată sau resentimentată. Aceasta este prima ta slujbă: recunoștință încrezătoare, înălțătoare de Hristos, că ai o astfel de soție. Oh, ce cadou.

  2. Și realizează că ceea ce face ca conducerea ta să se potrivească și să fie frumoasă nu sunt cunoștințele tale superioare, sau înțelepciunea ta superioară, sau înțelegerea superioară sau abilitățile tale lingvistice superioare.

S-ar putea să fie în fața ta în toate acestea, și totuși capacitatea conducerii tale este încă ferm stabilită. Nu neg că cunoașterea și înțelepciunea și capacitatea de a vorbi sunt utile în exercitarea conducerii, dar nu sunt esența acesteia. Nu, nu, nu, nu, nu sunt. Nici ele nu sunt esența a ceea ce speră o femeie evlavioasă în conducerea soțului ei. Esența acestei chemări date de Dumnezeu în viața ta de soț este un sentiment matur, iubitor, că ai o responsabilitate primară pentru relație.

Tip special de îngrijire

Permiteți-mi să spun asta din nou, pentru că acesta este esența problemei: esența aptitudinii pentru conducerea dvs. este că simțiți o chemare, pentru că există de la Dumnezeu pentru fiecare om - un sentiment matur și iubitor că aveți o responsabilitate primară pentru acest lucru. relație, în special înflorirea vieții spirituale a relației. Ar trebui să simțiți o povară masculină unică, pe care dolarul o oprește pentru a face această relație să funcționeze. Când ceva nu funcționează în această relație, simțiți responsabilitatea principală de a o rezolva - chiar dacă are înțelepciunea de a o remedia și îi cereți să o folosească.

Dumnezeu i-a creat pe oameni pentru a purta această povară a responsabilității primare, mature, iubitoare, asemănătoare cu Hristos pentru relație. Ea are responsabilitățile ei, dar tu iei o inițiativă specială și poți avea responsabilitatea principală înaintea lui Dumnezeu ca modelul lui Dumnezeu să fie împlinit cu bucurie. Asta e chemarea ta. Și nu depinde de a fi superiorul ei; depinde de credință, curaj și inițiativă și sacrificiu.

.https://www.desiringgod.org/interviews/my-wife-is-more-spiritual-how-do-i-lead-her?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu