marți, 10 noiembrie 2020

Samy Tuțac – Unii fac lucrurile să se întâmple, unii privesc la ce se întâmplă, unii nu știu ce se întâmplă

 







În ultimele săptămâni a fost multă frământare și agitație în România, mai ales în online. Cei mai mulți au uitat de Covid 19, iar focalizarea a fost pe alegerile locale. Acum România a decis, iar pentru patru ani stim cine ne conduce la nivel local, mai puțin cei care au votat un mort. S-a votat bine sau rău? Unii zic că rău, chiar și dintre creștini. La prima vedere, cel puțin în Banat, eu zic că bine, dar nu am toate datele, nici expertiza necesară să mă pronunț acum pe toate aspectele. Sunt alții care au făcut-o deja și poate se pripesc. Zilele următoare vor arăta cine a avut dreptate.

Dar știu sigur că salvarea spirituală a României nu vine de la un primar sau președinde de consiliu județean, nici de la consilii locale sau județene, nici de la parlament și nici de la guvern sau președinte. Știu sigur că România are nevoie de Cristos. Că toată Europa are nevoie de Cristos. Că România și Europa trebuie să-și regăsească rădăcinile creștine și să-L recunoască ca Domn și Stăpân pe Isus Cristos. Că cea mai urgentă nevoie a Bisericii din România este pocăința și apoi iertarea. Că românii trebuie să-și regăsească rostul în familii, biserici și comunități puternice, altfel se vor îndrepta spre un posibil dezastru.

Este prea puțin important dacă în viitor legile vor veni de la Bruxelles, de la București sau de la autoritățile locale. Dacă cei care fac legile îl ignoră pe Dumnezeu și valorile creștinismului, nu este nici o diferență. Alegerile locale sau generale pot fi un semnal de alarmă pentru români. Încă ne putem întoarce la adevăratele valori, pierdute sau abandonate, valorile creștine care au stat la baza formării națiunilor europene. Încă putem redescoperii încrederea în Dumnezeu și dragostea pentru oameni.

Cu siguranță există viață și după alegerile locale de anul acesta. Rămâne să vedem dacă românii sunt dispuși să învețe ceva din toată frământarea ultimelor săptămâni. Privind la mișcările și tumultul zilelor trecute există riscul să cădem în deznădejde, amărăciune și lipsă de pace. În astfel de situații apropierea de Dumnezeu și de Cuvântul Său pot fi o adevărată încurajare pentru noi. De asemenea, e nevoie să reflectăm mai mult la implicarea noastră în comunitate, dacă dorim ca lucrurile să meargă într-o direcție sănătoasă.

Într-o împrejurare oarecare, Thomas Smith spunea că „sunt trei categorii de oameni: cei care fac lucrurile să se întâmple, cei care stau și privesc cum se întâmplă lucrurile și cei care nu știu ce se întâmplă”. Prosperitatea unei națiuni este direct proporțională cu numărul celor din prima categorie și invers proporțională cu numărul celor din a treia categorie. Cei din a doua, stau și privesc.

Fii dintre cei care fac ca lucrurile să se întâmple!

Samy Tuțac

https://www.stiricrestine.ro/2020/09/29/samy-tutac-unii-fac-lucrurile-sa-se-intample

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu