duminică, 22 noiembrie 2020

Legalism, Libertinaj sau Libertate creștină?




 

 Educatie, Important, Interne, Opinii


Aceasta este o întrebare crucială pentru fiecare biserică în fiecare generație. Pe parcursul mai multor săptămâni, la Biserica Providența în cadrul adunărilor de duminica dimineața, ne vom apropia de Epistola apostolului Pavel către Galateni, o scrisoare cu un mesaj uimitor de relevant pentru situaţia actuală din biserici.

Bisericile din Galatia erau tulburate de „o altă evanghelie” care adăuga lucrării lui Cristos condiţii pe care oamenii trebuiau să le îndeplinească pentru a fi mântuiți. Galatenii erau îndemnaţi să meargă pe „altă cale” decât cea deschisă de apostolul Pavel. Prin această epistolă, Pavel ia o atitudine deosebit de fermă şi îi avertizează pe credincioşi că nu există „o altă cale”, că există numai şi numai „o singură cale” şi că această cale este Isus Cristos.

În Biserică au intrat mereu și mereu oameni care au început să vestească o altă cale sau alte metode, oameni care într-o măsură mai mică sau mai mare, într-o formă sau alta au mai completat câte ceva la spusele lui Pavel. Așa s-a născut și dezvoltat legalismul. Alţii, au schimbat și modificat cuvintele lui Pavel făcând din Har o modalitate de a acoperi păcatul și a trăi în libertinaj. Astfel au rezultat două curente la fel de periculoase pentru Biserica, legalismul și libertinismul.

Prin intermediul unei serii de predici expozitive vă lansăm invitația de a analiza împreună Evanghelia în care am crezut și de a redescoperi calea unică spre Dumnezeu prin Domnul Isus Cristos, fără să cădem în capcana învaţăturilor omeneşti legaliste şi fără să cădem în libertinaj. Vă așteptăm cu drag împreună cu noi la închinare în fiecare duminică de la ora 10.00 și de la ora 18.00, la Hotel Timișoara, sala Atena.

Pastor Samy Tuțac

Biserica Baptistă Providența Timișoara

https://www.stiricrestine.ro/2020/11/20/legalism-libertinaj-sau-libertate-crestina/

§

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu