luni, 9 noiembrie 2020

Cel mai recent delict în Germania: Citarea Bibliei Gabriela Augustinov 03-10-2020 10:18:23

 













În sfârșit, autoritățile din Berlin iau atitudine împotriva valului tot mai ridicat de homofobie. Cu un număr record de atacuri anti-LGBT înregistrate în capitala Germaniei anul trecut, autorităție nu mai pot sta indiferente.

Ca un porc căutător de trufe, în căutarea după „crime din ură” (engl. hate crimes), autoritățile au descoperit o persoană atât de intolerantă încât trebuie făcută de rușine: A fost numită „rușinea din Schöneberg” (ger. die Schande von Schöneberg).

O persoană care poartă un astfel apelativ trebuie să fie cu siguranță un adevărat monstru, un homofob de proporții hitleriene. Este vorba de Park Young-ai, o imigrantă din Coreea de Sud, în vârstă de 71 de ani, proprietara unui restaurant în cartierul Schöneberg – și cel mai incriminator – o creștină devotată.

Curtea districtuală Tiergarten a ordonat luna trecută ca sediul restaurantului ei să fie percheziționat, iar recent, Park Young-ai a fost acuzată de incitare la ură. Așadar, putem presupune că ea a comis o crimă teribilă.

Deci, care sunt faptele care îi aduc aceste acuze? Park Young-ai nu a refuzat să servească persoane din cauza orientării lor sexuale, spre deosebire de alte incidente devenite și ele infame. În schimb, infracțiunea ei este mult mai gravă: ea este vinovată de crimă de gândire (eng. thoughtcrime). Acuza care i s-a adus, este faptul că a citat din Biblie.

Pereții restaurantului ei sunt împodobiți cu citate din Scriptură. Un astfel de pasaj este Leviticul 18:22, care spune:

„Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.”

Ești liber să nu fi de acord cu această afirmație demodată. Dacă ți se pare extrem de ofensatoare, nu ești obligat să stai într-un restaurant decorat cu astfel de cuvinte. Este, la urma urmei, o afacere privată, care va avea de suferit dacă va fi boicotată din cauza faptului că proprietara afacerii este o creștină.

Cu toate acestea, lăsând asemenea argumente libertariene deoparte (argumente care, desigur, trebuie să fie aduse doar pentru a apăra proprietarii de afaceri cu anumite opinii), merită menționate care sunt implicațiile incidentului.

Astăzi, în Deutschland, simpla citare din unul dintre textele fundamentale ale civilizației occidentale a devenit o infracțiune, care justifică proceduri legale complexe din partea statului. Nu există nicio altă acuzație adusă lui Park Young-ai, că ar fi comis vreo faptă rea sau infracțiune.

Având în vedere zelul cu care Germania a încurajat recent imigrația în masă – în special din țări ale căror atitudini față de homosexualitate ar putea fi descrise cu generozitate ca fiind „mai puțin decât pozitive” – s-ar putea crede că autoritățile ar fi dornice de imigranți de calibrul lui Park. Ea vorbește fluent germana și are în mod clar spirit antreprenorial.

Astfel de trăsături pozitive sunt însă anulate de credința ei. În Germania modernă, creștinismul public nu trebuie încurajat. Orice gând care nu este în concordanță cu post-modernismul sterp al lui Derrida sau Foucault, sau care nu provine direct din Coran sau Hadith, este „verboten” (interzis).

Este din ce în ce mai clar că libertatea noastră de conștiință, un presupus principiu central al Occidentului modern, este un fleac.

Statul și instituțiile din întreaga societate au subminat fără încetare bazele intelectuale pe care este construită civilizația occidentală. Cei care îndrăznesc să opună rezistență sunt vinovați de crimă de gândire, așa cum este definită aceasta de totalitarienii culturali.

Ca o consecință, acum este Park, cea care, fiind de rasa greșită și de credința greșită, se găsește incrimitată de oficialitate.

Acest caz este, desigur, doar unul dintr-o serie de astfel de incidente în lumea occidentală. Abordarea motivelor actuale ale creșterii homofobiei – o problemă care până acum de curând dispărea din societățile noastre – ar fi, desigur, imposibilă pentru puterile actuale.

Un astfel de curs al acțiunii ar putea supăra anumite grupuri vibrante din societate. În schimb, este mult mai ușor să mergi după o proprietară de restaurant creștină, sud-coreeană, la vârsta de pensionare, care își exprimână opiniile nepopulare în afacerea sa privată.

Un lucru uimitor de curajos și cât de predictibil de progresist.

Sursa: The Conservative Woman

https://www.stiricrestine.ro/2020/10/03/cel-mai-recent-delict-in-germania-citarea-bibliei/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu