luni, 24 august 2020

Rugăciune pentru Uzbekistan
















Internațional / 24 august 2020 / Lasă un comentariu


Modurile prin care putem ajuta cel mai bine creștinii persecutați sunt prin rugăciune și post. Suntem suficient de maturi spiritual pentru a veni înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune și post pentru frații și surorile noastre în Hristos?
Astăzi ei sunt cei care sunt persecutați. Mâine poate fi rândul nostru.
Toți creștinii din Uzbekistan suferă o formă de persecuție mai mult sau mai puțin intensă. Biserica Ortodoxă Rusă este cea mai puțin persecutată Biserică creștină din Uzbekistan și este cea care se implică cel mai puțin în activități misionare.
Creștinii convertiți din Islam, precum și credincioșii din alte comunități, se confruntă cu atacuri ale poliției, amenințări, arestări, interogații, amenzi și confiscarea materialelor religioase. Microfoanele sunt plasate în casele lor, sunt ascultate apelurile telefonice și diverse persoane se infiltrează în grupuri creștine pentru a afla cât mai mult despre activitățile creștine.
 Vă mulțumim pentru rugăciunea pentru creștinii persecutați din Uzbekistan.
Misiunea Genezei

LIBIA


„Ca un leu urât și un urs încărcat

este un conducător rău asupra oamenilor săraci.”


Proverbe 28:15
Pentru a schimba viața unei persoane, școlile, instituțiile și chiar închisorile nu sunt suficiente. Întotdeauna a fost și va rămâne pentru Dumnezeu să schimbe caracterul unui om și viața lui de zi cu zi. Este nevoie de Duhul Sfânt pentru a naște din nou un om. Când ne rugăm pentru Dumnezeu să schimbe un om, ne bazăm pe El și nu pe propriile noastre forțe, nu pe cunoștințele noastre acumulate sau pe teologia noastră. În această luptă folosim postul, rugăciunea, dar Dumnezeu este cel care aduce schimbarea. În această săptămână călătorim în rugăciune în Libia, o țară care are nevoie urgentă de intervenția lui Dumnezeu.
Organizația Open Doors estimează că peste 100 de milioane de creștini din întreaga lume sunt persecutați pentru credința lor. Acest număr de creștini persecutați include creștinii din Libia, o țară plină de cruzime.
Emigranții și refugiații din această țară se confruntă cu abuzuri și persecuții groaznice. Cetățenii străini care călătoresc către și dinspre Libia se confruntă cu abuzuri, inclusiv răpiri pentru răscumpărare, tortură și, în unele cazuri, viol și alte forme de violență sexuală. Migranții creștini și refugiații din Nigeria, Eritrea, Etiopia și Egipt sunt vizați în mod special, se arată în raportul Amnesty. Aceștia sunt supuși răpirii, torturii, furtului și agresiunii fizice din partea grupurilor infracționale și contrabandistilor, pe lângă abuzurile din partea grupărilor armate, cum ar fi Statul Islamic autoproclamat și Ansar al-Sharia.
Ceea ce nu puteți găsi în Libia este libertatea credinței creștine, o țară în care nu există loc pentru creștini. Orice lider libian are autoritatea de a întreba dacă cineva este musulman sau creștin. Dacă recunoașteți că este creștin, atunci aveți mari probleme.
Această țară are nevoie de intervenția lui Dumnezeu. Această țară are nevoie de rugăciunile noastre.
Printre cei care se roagă, puteți fi și eu și puteți fi și voi.

Somalia - Motivele rugăciunii


Trăim într-o lume rapidă, agitată.
În fiecare zi ne dovedim prin ceea ce facem, cât de dornici suntem să câștigăm o viață din ce în ce mai prosperă.
În ciuda faptului că noi alungăm după vânt, Dumnezeu caută oameni simpli pentru a-i transforma în uriași ai rugăciunii, ai pocăinței.
Ne-am gândit vreodată că suntem unii dintre acești oameni? El ne vrea giganti. El vrea să ne îngenuncheze pentru a putea ajunge la cer. Stând în picioare vom demonstra zilnic de ce suntem capabili. Stând în genunchi, putem vedea ce este în stare să facă Dumnezeu prin noi.
El este mereu în căutarea oamenilor care vor să fie călăuziți de El în predicarea Evangheliei până la marginile pământului.
Împreună cu Misiunea Genezei, puteți călători în rugăciune în SOMALIA, țara în care persecuția religioasă atinge apogeul.
Capitala Somaliei este Mogadiscio, al cărui președinte este Hassan Șeic Mohamud. Acest om are nevoie de o schimbare completă a inimii. Somalia este țara în care Constituția definește islamul ca fiind singura religie.
Forma de guvernare: Republica federal-parlamentară.
Diviziune etnică: 85% somale-Benadiris, 15% Bantus și alte minorități.
Grupul principal de creștini din Somalia este reprezentat de foștii musulmani care s-au orientat către Hristos.
Liderii religioși islamici spun public în Somalia că nu există loc pentru creștinism, creștini și biserici creștine. Grupul extremist Al Shabaab (principala forță de persecuție islamică din țară) a lansat o campanie pentru „curățarea” țării populației creștine.
Execuțiile publice, decapitările, strangularea publică, violul, amputația membrelor în public și infirmarea sunt forme comune de pedeapsă. În Somalia, părinții creștini care sunt prinși învățându-și copiii despre Isus, sunt executați.
În familiile creștine, părinții sunt uciși și copiii răpiți pentru a deveni soldați musulmani. Simpla suspiciune de simpatie cu credința creștină poate însemna pedeapsa cu moartea. Creștinii trebuie să-și ascundă credința pentru a accesa serviciile de bază, educația și dreptatea.
Motivele rugăciunii: Slavă Domnului că, în ciuda marilor persecuții, El a păstrat o mărturie creștină în această țară. Fiind misionari prin rugăciune putem schimba această țară. Va rog pentru:
- Conducerea țării.
- Câțiva creștini, deseori izolați unul de celălalt.
- Fie ca Dumnezeu să-i întărească pentru a rămâne puternici în credința lor, astfel încât să poată schimba oamenii din jurul lor.
- Fie ca Dumnezeu să vegheze asupra lor și să-i ajute să crească în Hristos.
- Libertatea pentru creștini, o închinare gratuită
- Pentru o creștere continuă a numărului de musulmani care se întorc la Hristos.
Rev. Ilie U. Tomuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu