marți, 21 iulie 2020

Un veteran al Marinei spune că a fost bătut și piper stropit de autorități în timp ce participa la primul său protest în Portland











Hollie Silverman



De Jennifer Selva și Hollie Silverman , CNN

Actualizat 1323 GMT (2123 HKT) 20 iulie 2020


Veterinarul Marinei spune că autoritățile l-au bătut la protestul de la Portland 04:03



(CNN) Protestele din Portland, Oregon, au avut loc noaptea de mai bine de 50 de zile , dar un bărbat nu a participat la niciunul până sâmbătă seara.


Veteranul Marinei, Chris David, în vârstă de 53 de ani, a declarat pentru CNN duminică la telefon că nu a fost niciodată la un protest, dar s-a simțit „enervat” când a văzut ofițeri federali la fața locului și a vrut să-i întrebe ce fac acolo.
Ofițeri din agenții federale au fost depistați în oraș luând protestatarii în stradă, arestați-i și aruncându-i în vehicule nemarcate în ultima săptămână.

„Aveam să întreb de ce nu trăiau în jurământul lor, Constituția”, a explicat David. "Tot ce voiam să fac era să-i întreb de ce?"

Și-a îmbrăcat echipamentul Naval Academy cu speranța că vor asculta și va simți că ar fi unul dintre ei. Ceea ce i s-a întâmplat nu putea fi mai departe de asta.

După ce un birou al Asociației Poliției Portland a dat foc, Trump și primarul se învinovățesc reciproc pentru mai multe tulburări


Când s-a apropiat de ei pentru a vorbi, David a spus că l-au împins în jos și au început să-l bată cu bastoanele și să folosească spray de piper.

"Am sperat că nu mă vor împușca, pentru că unul avea o armă îndreptându-l chiar pe pieptul meu", a spus David. "Sunt ușurat că am fost lovit doar de bastoane și spray de piper."

Când a fost întrebat cum a putut să nu reacționeze în timpul bătăii, David a spus că știe că dacă acționează va escalada situația.

"Bateriile nu au fost problemele, dar când au folosit spray de piper, s-a terminat; mi s-a părut că mi-au aruncat un galon de benzină care ardea pe capul meu."
El spune că a suferit o mână ruptă în două locuri și intenționează să fie operat la sfârșitul acestei săptămâni.

David a spus că nu vrea ca povestea sa să atragă atenția de la motivul inițial al protestelor care este Black Lives Matter. El vrea ca publicul să știe că oamenii care coboară acolo pentru a protesta „sunt exact ca el, oameni normali”.

Când a fost contactat de CNN, un purtător de cuvânt al Biroului de Poliție Portland a declarat că ofițerii lor nu au fost implicați în incident.

Protecția vamală și protecția frontierei a mai spus CNN că ofițerii lor nu au fost implicați.

CNN a adresat Departamentului Securității Interne și Mareșalilor SUA pentru un comentariu, dar nu a auzit încă.
La acest raport au contribuit Alta Vrăjile CNN, Josh Campbell și Chuck Johnston.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu