duminică, 19 iulie 2020

Scoatem draci, pui de daci, urmași ai Romei?











I-a numărat el!
Puteți să vă distrați și voi citind articolul de mai sus aici. Realitatea ne duce dincolo de fantezia filmelor, înapoi spre Evul Mediu.

======================================
Fără a nega conținutul Evangheliei, vreau să vă atrag atenția asupra încă unui aspect din spectacolul papal.
Avem și noii ,,papii“ noștrii care încearcă să ne convingă să scoatem demoni în loc să mergem la doctor. De aceea nu strică să aruncăm o privire la ceea ce s-a întâmplat de curând în curtea Vaticanului. Pentru cei ce nu știu să citească în limba engleză, sper să găsiți în curând undeva și o variantă în limba română. Până atunci … pe scurt:
Papa s-a rugat și și-a pus mâinile peste un mexican de 30 de ani ca să scoată un demon de paralizie. (Trebuie să știți că, în programul zilnic al unui papă, nu se întâmplă nimic fără să fi fost coregrafiat cu grijă mai dinainte.)
Tânărul a fost însoțit la Vatican de Rev. Juan Rivas, un preot mexican, care a mărturisit că bolnavul a mai fost supus în trecut la alte 30 de exorcisme, dar spera ca acum, în sfârșit, rugăciunea papei să-l elibereze.
De bun simț, papa a spus că, într-adevăr, s-a rugat pentru cel bolnav, dar că nu a inițiat un exorcism. Lipsa de rezultat n-ar fi deci un ,,eșec“. (Îmi închipui însă ce ar fi fost dacă rugăciunea ar fi avut succes !!!).
Papa a făcut ceea ce facem și noi, mai umilii lui colegi de lucrare. Ne rugăm și așteptăm. Uneori Dumnezeu se îndură și face câte o minune în avanpremierea marilor minuni din ,,vremurile viitoare“ când El va vindeca orice neputință de-a noastră. În majoritatea cazurilor însă, chiar dacă ne rugăm insistent pentru țepușele noastre sau ale altora, ca și apostolul Pavel, Dumnezeu preferă să ne lase să ne lăudăm cu suferințele, pentru ca harul Lui să fie făcut desăvârșit înaintea oamenilor în ciuda slăbiciunilor noastre.
A crede altfel, insistând că a venit deja vremea împărăției și că orice creștin trebuie să fie eliberat de lucrarea demonilor, ajungând astfel să trăiască fără boală și fără slăbiciune, înseamnă să vrei să fii mai … catolic decât papa !
Observați că sunt puțin pornit împotriva acestor abuzuri de crez și practică. Acum câțiva ani, un ,,vindecător“ a strâns mulți naivi (și mulți bani) la niște întâlniri de vindecare din Los Angeles. Cineva, foarte scump nouă, și-a dus copilul bolnav acolo, a crezut, a dat bani, a primit rugăciunile ,,specialistului“ și … nu s-a întâmplat nimic. La insistențele ei, peste câtva timp, excrocul i-a spus că minunea a fost acolo, dar a fost împiedicată de faptul că biserica locală unde erau ei membrii nu credea suficient în minuni. Vă imaginați care a fost pentru noi toți urmarea unei astfel de … explicații.
Acum, adepții vindecărilor cu orice preț,  susțin că mexicanul n-a fost eliberat de demoni pentru că vine dintr-o țară care a făcut nu știu ce legi împotriva voiei lui Dumnezeu și ,,fecioara“ este foarte supărată. Lucrarea lui Dumnezeu are deci, cel puțin în cazul acesta, piedici … politice. Dumnezeu ar fi deci limitat în lucrările Lui de dumnezeul veacului acestuia. … Aplicația practică: Fiți atenți și voi în ce țară alegeți să trăiți ! Grozavă concluzie, infailibilă logică! Curat murdar, coane Fanică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu