miercuri, 29 iulie 2020

Crestinii irakieni deplasati au nevoie de rugaciunile noastre!














Internațional / 29 iulie 2020 / Lasă un comentariu /


Creștinii din Irak cer rugăciuni pentru familiile creștinilor și kurzilor din nordul țării, o regiune care este lovită cu greu de atacurile aeriene turcești.
Aproximativ 80 de familii din districtul Zakho au fugit de granița cu Turcia până în centrul provinciei. 10 biserici au fost închise din cauza bombardamentelor.
La 14 iunie lea , Turcia a lansat o operațiune militară în nordul Irakului împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) luptători, care sunt considerate a fi o organizație teroristă de către mai multe țări. La sfârșitul lunii trecute, campania militară a fost extinsă în zona de frontieră din Dohuk, o regiune din Irak cu o concentrare ridicată de creștini.
Districtul Zakho conține aproape 20 de sate creștine, care adăpostesc aproximativ 12.000 de creștini. În primele zile ale lunii iulie, două dintre aceste sate au fost evacuate complet din cauza bombardamentelor și luptelor pe teren. Oamenii s-au refugiat în centrul districtului și în alte zone considerate mai sigure. Deși nu au fost raportate victime în rândul creștinilor, aceștia, la fel ca vecinii kurzi, au suferit pierderi economice importante din cauza necesității abandonării livezilor.
Nu este prima dată când creștinii din Irak au fost nevoiți să fugă din cauza atacurilor armate. În vara lui 2014, creștinii au fost nevoiți să caute refugiu din cauza acțiunilor Statului Islamic. Doar aproximativ 40% dintre cei care s-au mutat în alte regiuni s-au întors în satele lor.
Creștinii se plâng de lipsa de securitate din cauza activității milițiilor pro-iraniene, care lucrează pentru schimbarea compoziției demografice a zonei care este sub controlul lor - inclusiv înlocuirea creștinilor cu musulmani șiiți. Aceasta încurajează migrația continuă a creștinilor din Irak.
Motivele rugăciunii:
  • roagă-te pentru creștinii din nordul Irakului să aibă înțelepciunea divină, pacea și îndrumarea, astfel încât să poată depăși provocările cu care se confruntă;
  • roagă-te pentru protecția creștinilor și kurzilor care trăiesc în aceste zone și pentru încheierea campaniilor militare turcești din nordul Irakului;
  • rugați-vă pentru sfârșitul cauzelor emigrării creștine și pentru o prezență continuă a creștinilor în Irak.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu