vineri, 24 iulie 2020

William Branham – Celebru ocult-vrăjitor











Am trăit minuni, dar resping mărturia ocultului William Branham

William Branham (1909-1965), cât si urmașii lui, au afirmat că el a fost, fie proorocul Ilie, sau un fel de apariție mesianică în zilele din urmă. El a pretins că este împlinirea Scripturilor din Maleahi 4:6, Luca 17:30, Apocalipsa 3:14 și 10:7. Aceaste afirmații extrem de grave trebuie să dea de gândit cititorului. Branham a fost un amestec de ocultism și prostie la un nivel neatins în istoria Bisericii. A fost și cel mai mare lucrător de minuni false!
William Branham câteodată intrece in minciună si enormități pe Ellen G White si Joseph Smith Jr.

Iată câteva exemple:  Branham afirma că Diavolul s-a prezentat la Eva sub forma unei creaturi mai evoluată decât un cimpanzeu dar inferioară omului. Cei doi au avut relații sexuale din care a rezultat Cain.  Mai mult, explică Branham, ei au trăit împreună un timp și pe urmă au venit la Adam.

Una din ereziile gigantice ale lui William Branham este afirmația că “la început” Dumnezeu nu a fost Dumnezeu ci a fost prima creație; atributele lui Dumnezeu sunt gânduri…
Dacă unor cititori li se pare că ceea ce am spus până aici este de necrezut, îi rog să aibă răbdare sa parcurgă materialul până la sfârsit și atunci vor crede.
Majoritatea afirmatiilor pe care Branham le-a făcut în predicarea lui, ulterior le-a negat sau contrazis într-o oarecare măsura. Citindu-le ai senzația că esti martor la un episod patologic, sau că ai deaface cu un mincinos cronic. In esență totul este o manifestare demonică.  Iată un link care dovedeste aceasta din scrierile lui www.caftucson.com/mr__william_branham_vs__the_bi.ht
Am tradus câteva exemple pentru cititorii care nu stiu engleza: Branham afirma: Dumnezeu a făcut pe Eva din coasta lui Adam. Femeia are o coasta in plus astăzi în ce priveste anatomia si alcatuirea omului, pentru că o coastă a fost luat din trupul lui Adam.
(“Questions And Answers On Genesis,” 7/29/1953, Conduct, Order, Doctrine,page 27, sermon paragraph 96).
Branham neaga ce a spus: Tu ma-i întreba despre faptul ca Satan este proiectantul femeii, dar acesta este adevarul. Satana a proiectat-o. El încă o face. (“Marriage And Divorce,” 2/21/65MVoice Of the Prophet, Vol. 3, Number 13, sermon page 20, paragraph 5).
Branham afirma: Știați că Satana a fost co-egal cu Dumnezeu intr-o zi? Sigur ca a fost. A fost tot, dar nu creator, el era totul, a stat la dreapta lui Dumnezeu în ceruri, un mare lider heruvim. (“Marriage And Divorce,” 2/21/1965, V-3B, N-13, page 71,sermon page 17-7).
Branham neaga ce a spus: Dumnezeu a creat pe Diavol. Dumnezeu a creat fiecare înger căzut care există. (“Questions and Answers in Genesis,” 1/3/54, COD, page 81).
Falsul profet si vrajitor William Branham este promovat la OTV Bucuresti si RTN Chicago prin predicile ereticului Edwel Frank
Ewald Frank, eretic german, apărea Sâmbăta dimineaţa la OTV Bucuresti si de mai multe ori in cursul saptamanii prin RTN sau RCT fie la Chicago sau prin satelit pe tot teritoriul american. In America, prezentatorul lui Ewald Frank este Petru Amarei, credincios penticostal de la biserica Philadelphia din Chicago. Este vital ca aceste emisiuni sa dispara. Asta se va intampla daca factorii de raspundere au Duhul Sfant cu adevarat.

Actualizare: Am vorbit la telefon cu fratele P. Amarei director la RTN si mi-a spus ca de saptamana trecuta nu se mai transmite nimic cu Ewald Frank. Cel care a mediat pe E. Frank la RTN nu a spus ce hram purta emisiunea lui. Sper ca va fi sters orce program cu acest eretic care a mai rămas in arhivele RTN. Ma bucur ca frații actioneaza cu discernamant. (20 Octombrie 2012)
Mărturie personală (Paul Dan)
In cele ce urmează sunt experiențe comune celor credinciosi. Am fost nevoit să dau această mărturie deoarece subiectul de față are de-a face si cu minuni.
In urma cu doi ani am avut o ruptură partială de tendon la umărul stâng. Pentru prima data dupa o saptamana de chin, am fost gata să leșin. M-a văzut un specialist si mi-a spus că recuperarea va dura o lună si ceva, binențeles cu terapia de rigoare.
Intre timp familia mea cu mine, cât si frați si surori din grupul de rugăciune prin email, ne rugăm intens pentru o vindecare mai rapidă dacă va voi Domnul. La două zile după ce m-a văzut specialistul, Domnul Isus m-a vindecat fără nici măcar să iau vreun tratament. Am avut constiența că El se va îndura de mine. Slava Lui! Să nu se inteleaga gresit, cei care primesc tratament sa il ia, dar mai ales sa se roage.
Am mai trait si alte minuni dar tot ca rezultat al rugaciunilor mele alaturate altor rugaciuni ale credinciosilor. Ce vreau sa spun este ca, nu am avut nevoie de “vindecatori” sau de ungeri speciale. Domnul raspunde in felurite moduri, chiar miraculos cand El vrea indiferent din ce denominatie crestina fac parte copii lui. Nici o denominatie nu detine monopolul vindecarilor.

Cine a fost William Branham?

William Branham a fost nascut pe 16 Aprilie 1909 la o ferma langa Birksville in muntii statului Kentucky din America. Numele lui intreg este William Marrion Branham. Parintii lui se numeau Charles si Ella Branham. Cand el s-a nascut, mama lui avea 15 ani si tatal lui 18. El era primul din 9 copii.
Notă: De acum inainte pe tot restul textului, numele William Branham va fi prescurtat cu WB. Exceptii o vor face titlurile. 
Părintii lui WB erau preocupati cu ghicitoria asa cum ne spune marele cercetator in ocultism, Dr. Kurt Koch, autorul cartii de renume “Occultism ABC, Expunerea Practicilor si Ideologiilor Oculte”. In acest context demonic este conceput si născut WB, cel mai mare vindecator fals.
Tatăl lui WB era tot timpul beat. Mama lui WB i-a spus acestuia că la scurt timp când el s-a născut in răsăritul zorilor, un cerc luminos cam de 30 centimetri ar fi apărut deasupra patului unde se afla mama cu pruncul. Semnalez aici cititorilor că biografia lui WB este presărată cu “semne” care vrea să-l facă asemănător lui Mesia. Asa cum îngerii s-au arătat la nașterea lui Mesia și slava Domnului a strălucit în jurul lor, si acest fals mesia își atribuie un cerc luminos ca în icoanele cu sfinți. Trebuie știut că WB a fost toată viața un om de o incultură și o prostie crasă. El predica Biblia după ureche. Astfel el a devenit candidat perfect pentru demoni care să îl folosească ca prooroc mincinos.
Cartea Daniel ne spune că Anticrist va fi un om de nimic, fără cunostințe deosebite dar cu abilități speciale în ocultism.
M’am uitat cu băgare de seamă la coarne, şi iată că un alt corn mic a ieşit din mijlocul lor, şi dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintîi coarne. Şi cornul acesta avea nişte ochi ca ochii de om, şi o gură…, care vorbea cu trufie (Daniel 7:8).  La sfârşitul domniei lor, când păcatele răzvrătiţilor vor fi la culme, se va ridica un împărat semeţ şi iscusit în uneltiri. (Daniel 8:32).
Observăm că Anticrist era cornul mic dar cu o aroganță mare. WB a luat o postură de om modest dar permanent spunea audienței că el este profetul unic a lui Dumnezeu pentru zilele din urmă si că oamenii trebuie să creadă, în afară de Cristos, și în el.
WB spunea ca, la varsta de trei ani i-a vorbit o pasăre care i-a spus că va locui in orașul New Albany. Mai mult, a pretins că a avut prima viziune la un an jumătate. Peste câțiva ani, un vârtej de vânt agita un mesteacăn și el a auzit o voce care îi zicea ca sa nu bea sau să fumeze sau să își spurce trupul că va fi o lucrare pentru el de făcut când va fi mai în vârstă. Experiența aceasta s-a repetat mai târziu.
Este simplu de observat ca aceste fenomene paranormale n-au nimic din Dumnezeu in ele sau din Scriptură, ci sunt clare elemente de inițiere  in Shamanism. Intâmplările de care vorbim, WB le-a împărtășit în scris și prin biserici, iar majoritatea “credincioșilor” dornici după “treziri spirituale” nu s-au sesizat deloc. Noi însă ne sesizăm și atenționăm suflarea Evanghelică Română asupra influenței oculte Branhamiste! 
Lucrurile nu se opresc aici. Mai târziu se duce intr-o baracă de lemn incercând sa se roage si apare o lumina in forma de cruce si o voce îi vorbea intr-un fel in care el nu ințelegea. Fenomenul s-a repetat, si el a simțit ca ceva ca ploaia îi lovea trupul, si că Dumnezeu îl ierta și îl boteza cu Duhul Sfant. Așa sunt mântuiți oamenii? Prin experiențe ocult-mistice? Mai târziu după ce se căsătoreste, el spune că el a fost convertit printr-o serie de viziuni și după ce a avut o boală care i-a amenințat viața. Asa se pocaieste cineva? Cu viziuni? Nu ca rezultat al lucrarii Cuvântului care aduce condamnarea păcatelor și pocaința împreună cu credința?
WB spunea că vocea pe care a auzit-o în copilarie l-a urmărit toată viața și a controlat lucrarea lui de vindecare. Mai târziu a pretins că de fapt era un înger însoțitor. In 1933 vara, la un botez făcut de WB la râul Ohio, el relatează că de sus din ceruri a venit rostogolindu-se, o stea care făcea un zgomot de vânt puternic, sunetul fiind auzit de toți. Steaua, zicea WB, a planat deasupra lui și la aceasta s-a adăugat o lumină care a strălucit în jos tot peste el și a auzit un glas care spunea că așa cum Ioan Botezatorul a pregătit calea lui Cristos la prima venire, mesajul lui WB va pregăti a doua venire a lui Cristos. Din nou trebuie să observăm că el aici combină elemente mesianice (Cristos la Iordan) cât și profetice (el pretinzând că va avea o lucrare ca Ioan Botezatorul). Dincolo de absurdul și neadevărul relatării lui, WB a fost clar un tip de profet mincinos care a pregătit calea lui Anticrist.
Cu toate aceste manifestări adânci oculte, WB ajunge pastor baptist. După un timp intră in legatură cu o secta penticostală respinsă de restul penticostalilor, care se numește “Oneness Pentecostals”. Un alt nume al acestei secte este si “Numai Isus” prin care ei își definesc doctrina, negând Trinitatea și susținând că Dumnezeu este o singură persoană cu trei moduri de manifestare: Tatăl devine Fiul, iar Fiul devine Duhul Sfant. Aceasta erezie este veche și a fost lansată în primele secole de Sabellius. Astfel WB imbrățisează erezia negării Trinității cu care rămâne până la sfârșit și la care va mai adăuga și alte blasfemii.
WB s-a casatorit cu Hope Brumbach. Li s-a născut un fiu pe nume Billy Paul Branham, mai târziu au avut și o fetiță. WB începe să aibă și transe. Toți din jur îi spuneau că viziunile și transele lui sunt de la diavol. El și-a pus întrebări dar nu știa ce spune Scriptura. Și era pastor. După un timp, soția și fetița lui au murit de o meningită infecțioasă. A încercat să se sinucidă dar n-a reușit. Iese din criză și mai târziu se căsătorește cu Meda Broy.
Aventurile oculte ale lui WB continuă. El a fost influențat de piramidologie, și astrologie. Vom avea inca două episoade despre acest personaj întunecat.
Bibliografie:
William Branham. My Life Story. 
William Branham. The Message to the Laodicean Age.
William Branham. How the Angel Came to Me, And His Commission. 
William Branham. Footprints on the Sands of Time. 
Cele doua episoade vor cuprinde urmatoarele subcapitole:
  • Egipt, locul primelor minuni false
  • Ereziile si lucrarea blasfemiatorului William Branham
  • Moartea agonizanta a lui William Branham
  • Rolul lui William Branham in venirea lui Anticrist
  • Un indemn credinciosilor penticostali si nu numai
  • Bibliografie
_____________________________________________
Cititorii sunt îndemnați a citi și următoarele două articole scrise de fr. pastor  Paul Dan, conturându-se și mai bine viața și lucrarea fărădelegii lui William Branham.  
Branham datora impozite  de 390.000 $ Statului American  (deoarece avea încasări considerabile pe unde mergea să-și facă “lucrarea”), DAR NU a plătit niciodată această sumă!
Când i s-a deschis seiful după ce a murit în 1965, s-au găsit 21 milioane de dolari, plus acțiuni la bursă!!!!
Acest mare mincinos  (prefăcut sau pretinzând a fi un înger de lumină, Ioan.8:442Cor.11:14),  se lăuda totdeauna cu sărăcia lui din copilarie și cu felul modest în care el trăia în prezent. S-a dovedit însă că el era un mare mininos iubitor de bani.
____________________________________________










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu