luni, 27 iulie 2020

Extremiștii Islamici din Nigeria au ucis cinci creștini pentru că au încercat să îi convertească pe musulmani











În ultimul incident împotriva creștinilor din Africa Occidentală se raportează că extremiștii islamici au ucis cinci bărbați nigerieni în statul Borno, ca un avertisment pentru „toți cei folosiți de ‘infideli’ pentru a-i converti pe musulmani la creștinism”.
Morning Star News a raportat un material video de 35 de secunde care prezintă executarea celor cinci bărbați postat pe YouTube de Eons Intelligence, fiind eliminat ulterior. Trei dintre oamenii care au fost uciși au fost identificați de către un locuitor drept creștini.
Imaginile i-au arătat pe toți cei cinci bărbați îngenuncheați în fața camerei de filmat. În spatele lor stăteau alți cinci bărbați înarmați cu puști AK-47, cu capetele acoperite de măști pentru a-și ascunde identitățile.
„Acesta este un mesaj pentru toți cei care se lasă folosiți de infideli pentru convertirea musulmanilor la creștinism”, a spus unul dintre călăi în limba Hausa, tradus de Morning Star News. „Aceia dintre voi aleși să convertiți musulmanii la creștinism sunteți folosiți doar în scopuri egoiste.”
„Ori de câte ori reușim să va capturăm se vede acest lucru, nu fac nimic să vă salveze sau să facă ceva pentru a vă elibera, nu au nevoie de voi pentru că viețile voastre nu sunt imprtante. Va îndemnăm, așadar, să va întoarceti la Allah devenind musulmani. Vom continua să blocăm toate rutele (autostrăzile) pe care le parcurgeți”, a continuat el.
„Dacă nu țineți cont de avertismentul nostru, soarta acestor cinci persoane va fi și soarta voastră”, a spus bărbatul.
Vorbitorul spune apoi „Bismillah”, care înseamnă „Continuați”, iar cei cinci bărbați sunt împușcați.
Locuitorul din Borno a declarat că Ishaku Yakubu, un muncitor de la organizația „Action Against Hunger” din Chibok , a fost membru al „Church of the Brethren” (EYN); Luka Filibus, un muncitor din Monguno de la „Internațional Rescue Committee” (Comitetul Internațional de Salvare), de asemenea a fost membru EYN; și Joseph Prince, angajat al unei firme de securitate privată, a fost membru al „Redeemed Christian Church” (Biserica Creștină Răscumpărată) din Maiduguri.
Într-un videoclip anterior, înregistrat luna trecută, Prince și Filibus i-au identificat pe răpitorii lor ca fiind membri ai Statului Islamic din provincia Africa de Vest (ISWAP).
„Action Against Hunger” și „Internațional Rescue Committee” au dat câteva declarații care confirmă moartea angajaților lor, condamnând totodată execuțiile.
Printr-un purtător de cuvânt, președintele nigerian Muhammadu Buhari a transmis condoleanțe familiilor bărbaților și a spus că guvernul va face tot ce poate pentru a se asigura că „fiecare vestigiu rămas al Boko Haram va fi șters complet din nord-estul Nigeriei”.
După cum CBN News a raportat luna trecută, un studiu făcut de către Regatul Unit a tras un semnal de alarmă cu privire la potențialul genocid al creștinilor din Nigeria. O coaliție de parlamentari britanici a lansat acolo un studiu amplu asupra violenței și a constatat că grupurile islamiste Fulani au ucis peste 1.000 de creștini doar anul trecut și peste 6.000 din 2015.
CBN News a vorbit cu Petr Jasek, care a lucrat în Nigeria pentru Vocea Martirilor (VOM), petrecând 15 luni închis într-o închisoare din Sudan pentru că a ajutat creștinii persecutați din țara respectivă.
Jasek a spus că mai multe grupuri îi atacă pe creștini în toată Nigeria, dar „…din păcate, mass-media laică este adesea părtinitoare și încearcă să prezinte acest lucru ca fiind un conflict tribal mai degrabă decât religios”.
„Am fost în Nigeria de mai mult de 30 de ori în ultimii 20 de ani și pot spune că situația e într-adevăr mai proastă decât se recunoaște”, a explicat Jasek. „Creștinii sunt atacați de mai multe grupuri. Unul dintre ele este cu siguranță Boko Haram, care este o filială a ISIS și a liderilor Fulani”.
Jasek subliniază că creștinii sunt cu siguranță vizați și acest lucru ar putea fi clasificat drept genocid.
Nigeria s-a clasat pe locul 12 în topul Open Doors în 2020 al țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție, dar pe locul doi după numărul creștinilor uciși pentru credința lor, imediat în spatele Pakistanului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu