joi, 3 septembrie 2020

Mă simt neapreciat - Cum ar trebui să răspund?














Interviu cu 


Fondator și profesor, desiringGod.orgTranscriere audio
Cum ar trebui să răspundem când nu suntem apreciați? Este o întrebare cu care ne confruntăm cu toții. Vrem să excelăm. Vrem să fim observați. Vrem să ni se mulțumească. Vrem ca eforturile noastre să fie apreciate. Este firesc. Și în loc să ne spună să ne obișnuim să nu fim apreciați, Dumnezeu ne dă de fapt niște promisiuni incredibile că suntem apreciați în moduri pe care poate nu ne-am fi așteptat niciodată. Iată-l pe pastorul John, care predica în 1991 , pentru a explica.
Permiteți-mi să închei cu două ilustrații despre cum funcționează acest lucru în două tipuri de situații. În primul rând, răul pe care îl trăiești atunci când binele pe care îl faci nu este observat sau apreciat.
  • Părinții care nu spun sau spun niciodată „treabă bună”, indiferent cât de mult s-a străduit copilul. Nu au spus-o niciodată: „Bună treabă” Este o gaură neagră a părinților.
  • Copiii care nu i-au mulțumit niciodată mamei pentru mii de mese, plimbări și rufe - nu spun niciodată un cuvânt. Cum supraviețuiește o mamă?
  • Soții și soțiile care cu mult timp în urmă au încetat să-și mai spună reciproc, glob cu ochi: „Te iubesc. Mă bucur atât de mult că m-am căsătorit cu tine. Mulțumesc pentru tot ce faci. ” Este doar o gaură neagră: nimeni nu observă; nimeni nu spune nimic.

Dumnezeu este răspunsul

Știți care este răspunsul la asta? Dumnezeu. Dumnezeu este răspunsul. Ascultă Matei 6: 4 : Isus spune: „Tatăl tău care vede în ascuns te va răsplăti”. Este o problemă cu Dumnezeu. Este o problemă cu Dumnezeu. Este o problemă cu Dumnezeu. Este o problemă cu Dumnezeu. Acesta este modul în care vei supraviețui atunci când fiecare efort de dragoste dispare într-o gaură neagră. Este o problemă a lui Dumnezeu care te va face să zâmbești. Este o problemă a lui Dumnezeu care vă va menține speranța și fericirea și resursele și curgerea și curgerea și curgerea până în ziua în care veți muri, când nimeni nu va spune „Mulțumesc”. Este o problemă cu Dumnezeu. Îi poți aduce mai multă glorie Dumnezeului tău apăsând în dragoste nemiloasă decât poți prin orice alt mijloc.
Dar este o problemă cu Dumnezeu. De aceea am spus „conștient de Dumnezeu” în 1 Petru 2:19 este cea mai importantă frază din carte. Conștienți de Dumnezeu - suntem noi conștienți de Dumnezeu? Atât de des, nu mă gândesc nici măcar la Dumnezeu când mă enervez pe cineva. Bineînțeles că o să mă enervez; Nu am resurse. Suntem eu și ei și există dreptate de făcut. Dumnezeu a plecat; este în afara lumii. Și doar te rog să-l reînfățișezi pe Dumnezeu în ecuație în această dimineață și să-l înfățișez mai întâi, în această ilustrație, ca cel care vede în secret și te răsplătește.
Marcați acum: Suntem păcătoși, bine? Nici o problema. Suntem păcătoși; facem o mulțime de lucruri rele. Vor fi acoperiți în cruce. Dar facem o mulțime de lucruri bune. Biblia spune că Dumnezeu nu este atât de nedrept încât să treacă cu vederea faptele tale bune ( Evrei 6:10 ). Faci lucruri bune. Toată lumea din această cameră face lucruri bune, dacă ești credincios. Dumnezeu îi notează pe fiecare dintre ei în cartea sa. Fiecare este păstrat într-o carte. Nu contează dacă nimeni altcineva din lume - copii, soți, părinți, bunici, colegi, prieteni, colegi de cameră - nu spune niciodată un cuvânt; Dumnezeu o scrie.
„Nimic nu scapă atenției lui Dumnezeu. Nimic nu-i cade din memorie ”.
Prin urmare, poți să mergi în camera ta, să te pui în genunchi și să spui: „Tată, dintre toate audiențele din lume pe care aș vrea să le ai, tu ești cel mai important. Și vreau să vă mulțumesc că ați observat și că ați aprobat. Și te iubesc și am nevoie de tine și am încredere în tine. Și mi-ai acorda acum harul să fiu liber de milă de sine și să merg mai departe și să iubesc? ” Dumnezeu este răspunsul, oameni buni. Dumnezeu este răspunsul.

Puneți-vă povara

O ultimă ilustrație - și anume, răul pe care îl experimentați, nu atât atunci când sunteți ignorat, fie binele pe care îl faceți dispare într-o gaură neagră, dar când binele pe care îl faceți revine în fața voastră, este răsucit, este persecutat. Cineva minte despre tine la locul de muncă și îți pierzi slujba și este total nedrept - total nedrept. Sau ai încredere în cineva și ți-ai dezvăluit sufletul și acesta îl întoarce împotriva ta; te resping. Sau pentru prima dată în viața ta - cu rugăciune, blând - te așezi în fața unei fabrici de avort din Fargo și ești aruncat în penitenciarul de stat din Dakota de Nord timp de nouă luni; acolo este Karen Sorensen. Sau David Buck: este în închisoare chiar acum la Wichita.
Cum supraviețuiești și continui să iubești oamenii când simțul tău profund judiciar spune: „Nu, nu este corect. Acest lucru nu poate fi tolerat; nu e corect"? Și răspunsul este Dumnezeu .
Preaiubiților, nu vă răzbunați niciodată, ci lăsați-o mâniei lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a mea, voi răsplăti, spune Domnul”. Dimpotrivă, „dacă dușmanului tău îi este foame, hrănește-l; dacă îi este sete, dă-i de băut ”. Romani 12: 19-20 )
„Nu-l jura. Nu-l lovi cu piciorul. Nu scrii scrisori urâte despre el. Îl iubești. Îl binecuvântezi. Roaga-te pentru el. Și voi fi răzbunătorul. ” Este o problemă cu Dumnezeu. Ai încredere în Dumnezeu? Ai încredere în Dumnezeu cu dreptatea vieții tale? Faceți ceea ce a făcut Isus: el a predat „celui ce judecă drept” ( 1 Petru 2:23 ). Nimic nu scapă atenției lui Dumnezeu. Nimic nu-i cade din memorie. El stabilește conturile cu dreptate absolută și astfel putem să le stabilim.

Adu-ți aminte de Dumnezeu

Așadar, iată la ce se rezumă totul: adu-ți aminte de Dumnezeu. Pur și simplu nu pot să o mai spun simplu: Amintește-ți de Dumnezeu. Adu-ți aminte de Dumnezeu. Fii conștient de Dumnezeu. Ai încredere în Dumnezeu. Dumnezeu te va răsplăti pentru toate lucrurile corecte pe care le-ai făcut atunci când nimeni altcineva nu le cunoaște. Și Dumnezeu te va răzbuna pentru tot răul care ți s-a făcut atunci când nimeni altcineva nu-i cunoaște, astfel încât acum, dacă crezi în acest Dumnezeu, dacă este real pentru tine, dacă ești conștient de el, dacă te bazezi pe el, atunci poți fi terminat cu autocompătimire.
Și doar te invit - te implor: lasă jugul și povara autocompătimirii de sine pe aceste bănci când ieși în această dimineață. Compătimirea de sine strică viața. Nu vezi nimic. Nu poți vedea frumusețea. Nu poți vedea oameni. Nu poți face nimic sănătos sau să simți sentimente mari. Nimic nobil nu iese din viața ta. Doar mormăieți acolo jos, vă îndreptați, vă uniformizați. Deci, lasă asta doar pe bancă când pleci, pentru că Dumnezeu te va răsplăti pentru tot ceea ce ai făcut vreodată când nimeni altcineva nu a observat. Și va fi bine. Vă veți întreba în acea zi: de ce mi-a fost vreodată milă de mine?
„Dumnezeu te va răsplăti pentru tot ceea ce ai făcut vreodată”.
Și al doilea este: Dumnezeu vede toate greșelile care ți s-au făcut vreodată, și fie va ierta asta, zdrobindu-l pe Fiul Său pentru asta, caz în care cu siguranță nu ai vrea să-l iei în mâinile tale și să spui: „Eu poate face mai bine decât Isus când a sângerat pentru acest păcat. Pot să mă revendic mai bine decât mă revendica Isus murind. ” Nu ai vrea niciodată să spui asta.
Sau dacă nu cred, Dumnezeu îi va pune în iad și vor arde în vecii vecilor pentru păcatul împotriva ta. Și nici nu ai vrea să iei asta în mâinile tale. O să fie stabilit, oameni buni, și puteți sta pe bancă, în timp ce părăsiți în această dimineață, gălbenușul autocompătimirii și gălbenușul amărăciunii și răzbunării și ieșiți de aici bărbați liberi, femei libere și copii liberi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu