vineri, 18 septembrie 2020

Jurnal de Misiune: Bucurați-vă cu noi!



„…vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăiește.” Luca 15:10
Slavă Domnului, ceva bun rezultă și din izolare. Domnul a lucrat la inima fiului nostru Levi, și l-a pregătit pentru ziua în care a făcut legământ public cu Dumnezeu prin botez. A luat decizia să-L primească pe Isus în inima lui după o discuție pe care am avut-o cu el, și bineînțeles, după ani de părtășie cu familia și biserica. Ne rugăm ca el să crească în relația cu Domnul și să umble pe calea pregătită de Dumnezeu pentru el. Înainte de botez a fost internat timp de trei săptămâni la un spital de recuperare fizică datorită scoliozei și eram puțin îngrijorați pentru el, fiind fără familie și biserică, dar mulțumim Domnului că a trecut și acest test cu bine.
O altă bucurie am avut-o atunci când am putut să călătorim și să ne vizităm familiile și bisericile, și chiar să fim alături de verișorul meu la sărbătoarea căsătoriei, fără să ne îmbolnăvim. Mulțumim Domnului pentru protecție și pentru reuniunea cu familiile și bisericile după perioada de izolare. Am învățat să apreciem libertatea de a călători și de a ne vedea față în față cu cei dragi.
Din păcate, nu am putut organiza taberele de vară și conferințele planificate, dar am participat la tabăra organizată de biserica din Oradea. De asemenea, biserica din care vine Maria m-a invitat să țin studiu biblic în tabăra tinerilor lor și am avut un timp minunat împreună, departe între munții din jud. Alba. Împreună cu alți parteneri din PIM planificăm o tabără pentru copiii misionarilor și lucrătorilor din țară, în perioada 27 nov – 1 dec. Rugați-vă ca aceasta să fie posibilă.
Pentru că nu am putut promova prea mult lucrarea la biserici, tabere și conferințe vara aceasta, am încercat să folosim mai mult media online pentru a ține legătura cu oamenii. Adevărul e că ne este tare dor de întâlnirile față în față cu oamenii…
Restricțiile pentru întâlniri și călătorii au încetinit foarte mult pregătirile pentru începerea proiectului Rroma în limba standard, planificată pentru 1 octombrie. Am făcut eforturi să ne întâlnim online dar unele lucruri nu pot fi rezolvate așa, mai ales într-o cultură care pune mare accent pe interacțiunea directă. Continuați să vă rugați pentru pregătiri, traducători și finanțe.
Traducerea cu surzii nu a fost afectată așa de mult, datorită stabilității proiectului. Dar chiar pentru surzi am pierdut un finanțator. Rugați-vă pentru completarea fondurilor.
Vreau să vă amintesc despre rugăciunea Wycliffe România pentru anul 2025. Printre altele, ne rugăm pentru 25 de lucrători noi, susținuți de bisericile lor pentru a merge la 25 de popoare care au nevoie de Scriptură în limbile lor. Ne-am setat alarma telefonului la 10:02 pentru a ne aminti zilnic. 10:02 vine de la Luca 10:2 unde Isus ne spune să ne rugăm Tatălui să scoată lucrători la secerișul Lui…
Rugați-vă și pentru Lumi Prisecaru în Etiopia, care pe lângă riscurile de a lucra într-un sat izolat, se confruntă și cu alte pericole. Coronavirus a început să se răspândească și în poporul Ale cu care lucrează, și mai rău, de două luni au loc lupte civile serioase între poporul Ale și poporul vecin. Domnul s-o protejeze.
Am început să ajutăm la construirea unei biserici din Ghana care a fost plantată de biserica cu care lucram noi când eram acolo. Puteți vedea unde au ajuns lucrările în poza de mai sus. Dacă doriți să contribuiți sunteți bineveniți. Copiii încep școala pe 14 sept. și ne rugăm pentru un început bun și protecție de viruși. Apreciem mult susținerea dumneavoastră în lucrarea pe care o facem. Domnul să fie cu noi toți în această perioadă de criză.
Mulțumiri și cereri
Mulțumim Domnului pentru Levi și legământul pe care l-a făcut cu Domnul
Că ne-a ajutat să ne vizităm familiile și bisericile după perioada de izolare
Pentru progresul lucrărilor de traducere a Bibliei pentru surzii din România
Pentru taberele de tineret în care tinerii s-au putut întâlni și crește spiritual
Că Domnul a păzit familiile și bisericile noastre de coronavirus
Pentru misionarii care sunt sănătoși și în siguranță.

Motive de Rugăciune:
Rugați-vă ca Levi să crească în relația lui cu Domnul
Domnul să ne țină pe toți sănătoși și să ne conducă pe cărările Lui
Pentru tabăra pe care o planificăm cu copiii lucrătorilor în noiembrie
Domnul să ne ajute să reîncepem traducerea Bibliei pentru romi, curând
Pentru Lumi Prisecaru în Etiopia, să fie păzită de viruși și conflicte
Pentru finalizarea construcției lăcașului de cult din Ghana
Domnul să fie cu copiii noștri la începerea școlii și să-i țină în mâna Lui.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi.
https://www.stiricrestine.ro/2020/09/16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu