vineri, 11 septembrie 2020

AO NEWS | 9 septembrie 2020












1. Președinte Knessetului către ministrul croat de externe: Mutați ambasada la Ierusalim - TPS
Președintele Knessetului, Yariv Levin, s-a întâlnit la Ierusalim cu ministrul croat al afacerilor externe Gordan Grlić-Radman și a cerut țării sale să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, informeaza TPS.
Aceasta este prima vizită a lui Grlić-Radman în Israel și vine la câteva zile după marcarea a 23 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.
În timpul întâlnirii, Levin l-a îndemnat pe Grlić-Radman să lucreze pentru mutarea ambasadei Croației la Ierusalim.
Reuniunea lor a avut loc la doar câteva zile după ce Serbia a anunțat că își va muta ambasada la Ierusalim, devenind prima țară europeană care o va face. Kosovo a anunțat, de asemenea, că va deschide o ambasadă în capitala Israelului.
Grlić-Radman s-a întâlnit și cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul de externe Gabi Ashkenazi, cu ministrul apărării Benny Gantz și cu ministrul turismului, Assaf Zamir.
„Croația rămâne ferm angajată să consolideze relațiile și oportunitățile de cooperare ale Israelului și Croației.” a spus Grlić-Radman.
2. Abbas conduce video conferința Ramallah-Beirut în umbra declinului său diplomatic - TPS
Secretarii generali ai tuturor organizațiilor palestiniene care sunt membri ai Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei s-au întâlnit la Beirut zilele trecute, alături de reprezentanți ai Hamasului și ai Jihadului Islamic, eveniment desfășurat simultan la Beirut și Ramallah prin videoconferință. Președintele Autorității Palestiniene și șeful Fatah, Mahmoud Abbas a participat la conferință din Ramallah.
Conferința a abordat o serie de probleme, inclusiv formarea unui front de luptă împotriva proceselor de normalizare dintre Israel și arabi. În cadrul conferinței s-a mai decis să se înființeze un comitet care să se ocupe de sfârșitul diviziunilor interne dintre organizațiile palestiniene.
Abbas a recunoscut că Autoritatea Palestiniană se află sub o presiune economică puternică si a mai vorbit despre „rezistența populară pașnică”. El a mai cerut palestinienilor să se întoarcă în stradă și să își exprime opoziția acolo. Strategia lui Mahmoud Abbas este cunoscută la Ramallah drept „politica de așteptare”.
Omul care a venit la putere după moartea lui Yasser Arafat și a stabilit strategia „intifadei politice” și care a respins lupta armată impotriva lui Israel este pe cale să părăsească scena politică în următoarele zile, conform TPS, care citează surse interne palestiniene.
3. Împlinirea nevoilor medicale din Beirut - GNA
Bună. Numele meu este Kelly Arroyo.
Suntem aici cu Samaritans Purse în Beirut, Liban, unde am pregătit o clinică chirurgicală mobilă după explozia care a avut loc pe 4 august. Atunci au fost distruse complet clinicile, farmaciile, întreg cartierul și întreprinderile de aici. Suntem la această școală transformată temporar într-o clinică pentru comunitate. Oricine este binevenit să vină. Am servit sute de oameni. Putem face orice, de la o intervenție chirurgicală la oferirea tuturor tratamentelor psihilogice de specialitate, deoarece aproape toate clinicile din cartierul din jur au fost distruse.
Am avut o pacientă care ne-a povestit cum i-a văzut pe cei doi copii ai săi aruncați de pe balcon chiar în fața ei. Din fericire, au fost aduși aici doar cu zgârieturi și vânătăi. Am putut să le oferim nu numai îngrijiri medicale, ci le-am putut oferi și consiliriere psihologică, emoțională și spirituală. Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru poporul libanez. Vă mulțumim pentru rugăciunea și sprijinul dvs.
4. Traducerea Bibliei depășește pragul de 700 de limbi - GNA
Datorită unei creșteri remarcabile a numărului de traduceri a Bibliei, Wycliffe Bible Translators raportează că Biblia este acum disponibilă în peste 700 de limbi de pe glob. Această performanță vine într-un moment semnificativ, deoarece oamenii au citit Scripturile acum mai mult ca oricând, conform informațiilor primite de societatea biblică.
O nouă etapă a fost depășită, deoarece Biblia a fost tradusă în peste 700 de limbi. Wycliffe Bible Translators spune că această performanță indică o accelerare uimitoare a ritmului de traducere, asta în măsura în care este imposibil să se afle care traducere a fost de fapt a 700-a traducere. Este o estimare.
James Poole, directorul executiv al Wycliffe spune că, cităm: ``700 este un număr rotund. Este un motiv pentru a te opri și a sărbători. Este cu adevărat minunat să vedem ce face Dumnezeu.``
Poole prezintă o prognoză pentru următorii ani cu implicații profetice. În următorii 10-15 ani vom avea o crestere de la 80% până la 95% din populația lumii care va avea o Biblie completă în limba lor, ceea ce reprezintă un salt imens. 95% din populația lumii. Dar ceea ce este cel mai uimitor este că Noul Testament va ajunge de la 90%, cât este în prezent, la 99,95% în următorii 10-15 ani.
https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/13323-ao-news-9septembrie-2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu