marți, 8 septembrie 2020

Lucrurile rele, de cele mai multe ori se întâmplă persoanei greșite!















Am observat de-a lungul anilor că atunci când se întâmplă lucruri rele, de cele mai multe ori se întâmplă persoanei greșite, persoanei care nu o merită. Iar atunci când te confrunți cu astfel de situații este mai ușor să-ți schimbi părerea despre Dumnezeu, decât să îți mărești nivelul credinței.

Lui Iov i s-a tăiat brusc craca de sub picioare, o tragedie absurdă i-a invadat viața pe nepusă masă. Din perspectiva noastră, tot ce se întâmpla cu Iov era nedrept. Dintr-o dată omul cel mai integru din generația lui devine imaginea dezastrului total, în formă umană.

Ce face Iov când rămâne doar cu cioburile? „Atunci Iov s‑a ridicat, și‑a sfâșiat mantia și și‑a ras capul. Apoi s‑a aruncat la pământ, s‑a închinat și a zis: Gol am ieșit din pântecul mamei mele și gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvântat!”

După primele două capitole din experiența lui Iov, am învățat trei principii care îți vor fi de folos și ție… dacă nu acum, curând.

1.      Niciodată să nu fi surprins de încercări, ele sunt regula nu excepția. Iar întrucât încercările nu sunt ciudățenii, nu trebuie să uităm că întotdeauna ne așteaptă alte încercări.
2.     Niciodată nu te lăsa amăgit de oamenii care te iubesc, dar îți dau sfaturi greșite. Trăim într-o lume căzută, iar unii oameni sinceri, fără intenția de a ne sfătui prost, ne pot induce în eroare.
3.     Niciodată nu te lăsa deziluzionat de Dumnezeu. Deoarece este Dumnezeu, El este imprevizibil. Devreme ce Dumnezeul nostru este suveran, trebuie să fim pregătiți pentru binecuvântare și pentru necaz.

Atunci când învățăm să primim atât binele, cât și răul, din mâna lui Dumnezeu, fiecare experiență a vieții devine o ușă pentru binecuvântare. Însă prețul este mare. Este mai ușor să-ți schimbi părerea despre Dumnezeu, decât să îți mărești credința la un asemenea nivel.

E fantastic să îi auzi pe cei care se încred în Dumnezeu, la capătul văii suferinței spunând: „Numele Lui fie lăudat. Nu înțeleg. Nu pot explica. Totuși, Numele Domnului fie lăudat!” Aceasta este închinarea la cel mai înalt nivel. Dumnezeu să ne ajute să ne creștem credința, să-i rămânem loiali și să nu ne schimbăm părerea despre El.

Samy Tuțac

Pastorul Bisericii „Providența” Timișoara 

https://www.stiricrestine.ro/2020/09/07/lucrurile-rele-de-cele-mai-multe-ori-se-intampla-persoanei-gresite/?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu