vineri, 11 septembrie 2020

UPDATE: Facebook nu se justifică după ce a blocat zeci de pagini catolice











La câteva zile după ce am postat această ştire, la sesizarea unui cititor am constatat că una din paginile de Facebook menţionate în aceeastă ştire a fost deblocată de gigantul reţelelor de socializare. Pagina „Isus și Maria”, cu peste 1,7 milioane de followers este acum disponibilă pentru publicul larg.
Amintim că recent gigantul mediilor sociale, Facebook, a blocat în jur de 20 de pagini catolice, unele din ele cu milioane de followers, și a refuzat să dea explicații pentru măsurile luate, relatează The Christian Post.
Agenția Catolică de Informații, a informat marți 18 Iulie, că 21 pagini catolice, despre care se știe, au fost blocate, majoritatea în limba portugheză, dar sunt și pagini blocate în limba engleză.
Godwin Delali Adadzie din Ghana, a declarat luni că a primit un mesaj de la Facebook, cerându-i să publice o poză personală în contul său, pentru că acesta a fost detectat ca având „activități suspecte”. Adadzie a adăugat la ChurchPOP spunând „Pagina aceasta a fost bucuria misiunii mele de apologetică on-line, era ca și bătaia inimii a slujirii”.
Contul de Facebook a „Catholic and Proud” (Catolici și orgolioși), ce are 6 milioane de followers, a fost și ea blocată fără ca administratorul paginii să primească vreo explicație. Facebook nu a răspuns la această știre, dar un colaborator de la Fox News, Todd Starnes, a cerut explicații.
Ar trebui să reamintesc că Facebook are o istorie obscură de blocări ale paginilor creștine conservatoare. Și astfel comentatorul vostru simpatic a fost blocat pentru că s-a confruntat cu standardele comunității Facebook. Am scris că beam o cană de ceai dulce și aveam pe cap o șapcă NRA, în timp ce ascultam muzică gospel”, a scris Starnes.
„Sperăm ca oamenii de bună credință ce sunt de partea catolicilor, să încerce să-l convingă pe Mark Zuckerberg să reinstaleze aceste pagini, pentru că într-o zi Facebook ar putea să închidă paginile baptiștilor sau ale luteranilor”.
Mai multe alte pagini creștine de asemenea au fost frecvent suspendate de Facebook pentru că au sprijinit credințele biblice în problema homosexuală.
Pastorul Rick Penkoski, ce supervizează pagina „Warriors for Christ”, a declarat la Christian Post la începutul acestei luni că și ei au fost blocați după ce au criticat acel buton curcubeu introdus de Facebook.
„Eu am predicat despre cum simbolul curcubeului, preluat de homosexuali, ar putea să fie semnul fiarei și cum Mark Zuckerberg dorește ca Facebook să înlocuiască biserica”, a spus Penkoski la Christian Post.
Într-un minut mi-au blocat video-ul transmis în direct și a trebuit să intru din nou. Mi-au spus că video-ul a fost eliminat pentru că am violat termenii de serviciu de la Facebook.
Zuckerberg, fondatorul Facebook, s-a reunit în 2016 cu lideri conservatori din Statele Unite pentru a-i asigura de neutralitatea gigantului mediilor sociale, după suspiciunile create că se cenzurau informațiile conservatoare. În schimb, conservatorii au afirmat că cenzura Facebook continuă. Elizabeth Johnston, mama a 10 copii din Ohio, ce conduce popularul blog conservator „The Activist Mommy”, a declarat la Christian Post în februarie că ei i-a fost suspendat contul după ce a publicat acele versete din Levitic unde Biblia condamnă homosexualitatea.
În cele din urmă, toate paginile ce au fost suspendate luni 17 Iulie, au fost restaurate două zile mai târziu, blocarea paginilor datorându-se, conform Facebook, unei erori „a unui instrument de detectare spam”.
„Toate paginile au fost restaurate. Acest incident a fost cauzat accidental de un instrument de detectare spam. Sincer le cerem scuze pentru problema creată”, a declarat un purtător de cuvânt de la facebook, la Catholic News Service.
Tradus de Beni Drădici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu