vineri, 18 septembrie 2020

Kroger concediază doi angajați creștini care au refuzat să poarte haine cu inscripții pro-LGBT

Doi angajați ai unui magazin Kroger din Arkansas, care au refuzat să poarte șorțuri cu temă și mesaje pro-LGBT, din cauza credințelor lor religioase, au fost concediati, încălcându-se astfel legea federală anti-discriminare, se arată într-un proces intentat în această săptămâna la Comisia SUA pentru egalitate de muncă (EEOC).

Potrivit Miami Herald, un cod vestimentar al magazinului alimentar Kroger, cerea angajaților să poarte șorțuri pe care se află o emblemă în formă de inimă în culorile specifice acestei comunități. Angajații „au refuzat să poarte aceste șorțuri susținând că emblema susține valorile LGBTQ și că purtarea ei ar încălca credințele lor religioase”, a declarat EEOC într-un comunicat de presă care rezumă procesul.
Kroger i-a tras la răspundere pe cei doi, în cele din urmă, concediindu-i, o acțiune care încalcă Titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964, care interzice discriminarea în materie de muncă bazată pe rasă, culoare, religie, sex și origine națională. EEOC acuză magazinul Kroger de discriminare religioasă.
Ambii angajați sunt creștini
Chiar dacă au refuzat purtarea acestor inscripții, cei doi angajați „au fost de acord totuși să poarte șorțurile fie cu emblema acoperită, fie să poarte un alt șorț fără emblema în culorile specifice LGBT, compania însă nu a răspuns cererilor lor”, au declarat oficialii EEOC.
„Companiile au obligația, în temeiul titlului VII, de a lua în considerare cererile de acomodare religioasă și este ilegal să-și concedieze angajații pentru că aceștia au solicitat o condiție care corespunde cu credințele lor religioase”, a declarat Delner-Franklin Thomas, directorul districtului din cadrul Oficiului districtual Memphis al EEOC. „Chiar dacă EEOC protejează drepturile comunității LGBTQ, dar protejează și drepturile persoanelor religioase”.
EEOC a încercat, dar nu a reușit să ajungă la o soluție prealabilă litigiului, se arată în comunicatul de presă. Procesul urmărește „scutire monetară sub formă de restituire și daune compensatorii, precum și o ordonanță împotriva discriminării viitoare”, a spus EEOC.
Compania Kroger operează 2.758 de magazine alimentare în 35 de state sub o varietate de nume, inclusiv Kroger și Harris Teeter.
https://www.stiricrestine.ro/2020/09/17/kroger-concediaza-doi-angajati-crestini-care-au-refuzat-sa-poarte-haine-cu-inscriptii-pro-lgbt/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu