duminică, 20 septembrie 2020

A fost lansată prima ediție a Bibliei în limba Pazande în Sudanul de Sud













Motiv de sărbătoare pentru creștinii Sudanezi, Biblia a fost tradusă pentru prima dată în limba Pazande (limba Zande se numește Pazande, în timp ce poporul Zande se numește Azande n.tr.). Lansarea acestei prime ediții a fost sărbătorită pe 14 septembrie în eparhia Tombura-Yambio din Sudanul de Sud.

Pazande este o limbă vorbită de către poporul Zande sau Azande care este alcătuit din aproximativ 4 milioane de oameni, împrăștiat pe suprafața dintre Republica Democrată Congo, Sudanul de Sud și Republica Centrafricană.
„Dorința mea este să celebrăm, să studiem, să răspândim și să trăim Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât să devină pivotul tuturor aspectelor vieții. Sperăm și ne rugăm că Biblia să întâmpine un răspuns pozitiv și să împingă Biserica din Tombura-Yambio să citească, să se roage și să împărtășească Cuvântul lui Dumnezeu mai departe.” A declarat episcopul Eduardo Hiiboro.
De pe urma acestei traduceri, patru milioane de oameni vor avea acum acces la Cuvântul lui Dumnezeu în propria lor limba.
În scrisoarea pastorală publicată pentru prezentarea acestei biblii, păstorul Kussala a subliniat importanța de a avea o astfel de ediție a Sfintei Scripturi. El a spus că această versiune a Bibliei va putea ajunge acum la peste patru milioane de credincioși care vorbesc limba Pazande, de la Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo și până în Republica Centrafricană.
În încheiere, păstorul Kussala i-a invitat pe păstorii din dieceză să considere evenimentul drept „o chemare la a fi slujitori ai Cuvântului”. În același timp, el i-a îndemnat și pe creștini să continue rugăciunea pentru a învinge pandemia de coronavirus și să respecte directivele date, pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului. La ceremonia care a avut loc pentru a sărbători acest pas important a participat și guvernatorul statului ecuatorial occidental, generalul Alfred Fotuyo. În discursul său, reprezentantul autorității locale i-a invitat pe cetățeni să îmbrățișeze pacea și unitatea.
https://www.stiricrestine.ro/2020/09/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu