sâmbătă, 19 septembrie 2020

De ce noi ca și creștini nu putem accepta avortul?













Cea mai cunoscută predică înregistrată vreodată în istoria omenirii este „Predică de pe munte” din Matei 5-7. În acest text, găsim cea mai mare predică de la Cel mai Mare Predicator, de la cel mai Înțelept Teolog, și ar trebui să luăm aminte. Ceea ce găsim în această predică puternică este o expunere a legii lui Dumnezeu cu privire la diferite subiecte.

Întreaga atenție a Predicii de pe munte este axată pe „adevărata dreptate”. Neprihănirea care vine numai prin Isus Hristos.
Neprihănirea autentică a lui Hristos este atinsă prin harul care vine numai în El. Prin Hristos o persoană poate avea acum, aici, viața binecuvântată în timp ce așteaptă cu nerăbdare să aibă o viață fericită pentru eternitate.
În această predică, Isus face o declarație foarte emfatică despre pace. El afirmă: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!” (Matei 5: 9). Cuvântul „împăciuitori” este „εἰρηνοποιός” în greacă, adică „a încerca să reconcilieze persoanele care au dezacorduri, aducând pace”. Industria avortului nu este o industrie păci. Într-o cultură urbană plină de progrese tehnologice și guvernată de legi care protejează demnitatea vieții umane – protejăm în același timp industria care măcelărește în mod legal (din punct de vedere politic) bebelușii nenăscuți pe baza „drepturilor” mamei și a alegerii ei. Susținerea industriei avortului este fructul stabilirii păcii sau este rodul depravării?
Mulți oameni din întreaga lume pretind că susțîn dreptul femeilor de a alege, dar în același timp pretind că sunt copii ai lui Dumnezeu. Isus a spus că, dacă nu sunteți împăciuitori, nu puteți fi numiți fii ai lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, făcând astfel, dăm dovadă de creștini care aleg ce fel de reguli să respecte. De la Roe v. Wade în 1973, peste 60 de milioane de copii au fost uciși sub stindardul drepturilor și libertății femeilor. Când sângele este vărsat în pântecele unei mame prin avort, această dovedește mai degrabă că industria duce război în pântec decât că lucrează pentru a proteja nenăscutul și a lupta pentru pace. Citim în Gălăteni 5:21 că cei care practică anumite lucruri, printre care și uciderea, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu, acest lucru are sens pe multe planuri. Cei care practică și susțîn avortul trebuie să se aștepte că porțile Împărăției să se deschidă larg pentru a-i primi? În versetul amintit mai sus, Isus a spus: : „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!”. Opusul este că „blestemați” sunt cei care refuză să fie „împăciuitori”, iar o astfel de persoană nu vă fi numită fiu al lui Dumnezeu.
Cu toate acestea, există o deconectare masivă atunci când vine vorba de lege. Dacă o persoană este cu telefonul în mână, scriind mesaje în timp ce conduce, provoacă un accident care duce la moartea unui copil nenăscut – cel responsabil poate fi supus la 10 ani de închisoare și la o amendă de 20.000 USD (asta în SUA). În 39 de state din SUA – avortul se poate face chiar mai târziu de 24 de săptămâni (6 luni) de sarcină. Cum poate o lege să recunoască viața, în timp ce alte legi refuză să recunoască faptul că moartea unui copil în pântec este o crimă? Luați în considerare faptul că statisticile arată că în Regatul Unit 92% dintre copiii diagnosticați cu sindrom Down sunt uciși. Comparați acest lucru cu 90% din toți copiii diagnosticați cu sindrom Down din America.
Nu mai susține o industrie care duce război celor nenăscuți în timp ce pretinde că este un lucru bun, pentru că nu vei fi numit copil al lui Dumnezeu. Când liderii naționali pretind că sunt adepți ai lui Isus, dar refuză să-l urmeze pe Isus – demonstrează falsă lor convertire. Un politician poate alege să-l folosească pe Isus pentru a apela la un anumit număr de alegători creștini, dar modul în care acea persoană conduce și politicile care sunt susținute vor valida sau invalida afirmățiile lor cu privire la creștinism. Isus a spus clar: „Dacă mă iubești, păzește poruncile Mele” (Ioan 14:15). Cât de mulți oameni care s-au declarat adepți ai lui Isus vor fi într-o zi aruncați în iad de Isus care vă spune că nu i-a cunoscut niciodată (Matei 7: 21-23)
Căci cei care vor să fie prieteni ai lumii se vor face dușmani ai lui Dumnezeu (Iacov 4: 4). Numai cei care au experimentat pacea lui Dumnezeu pot deveni „împăciuitori” (Rom. 5: 1; 2 Cor. 5:17). Până atunci, nicio persoană nu se vă strădui să facă dreptate, pace și schimbări în bine în această lume a depravării. Când o persoană a gustat mila lui Dumnezeu, a primit o inimă nouă și a fost împăcată cu Dumnezeu – atunci acel individ vă dori să fie corect și să privească adevărul.
https://www.stiricrestine.ro/2020/09/18

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu